TOURISM DEGREE (2017): AMA17S
Code: AMA17S
- Degree title
- Bachelor of Hospitality Management (AMK)
- Credits
- 210 ects
- Duration
- 3.5 years (210 cr)
- Start semester
- Autumn 2017
- Teaching language
- Finnish
Descriptions
Matkailualan koulutuksessa opiskelija suorittaa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinnon. Tutkintonimikkeenä on restonomi (AMK). Opintojen laajuus on 210 opintopistettä ja koulutuksen kesto 3,5 vuotta. Aloituspaikkoja on 40.
Koulutus muodostuu perusopinnoista, ammattiopinnoista, vaihtoehtoisista ammattiopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä. Matkailun koulutus tekee tiivistä yhteistyötä liikunnanohjaajakoulutuksen kanssa.
Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelijasta kehittyy monialaiseen yhteistyöhön kykenevä matkailualan osaaja. Opintojen läpikulkevana teemana ovat luovuuden, vastuullisen matkailuyrittäjyyden, kansainvälisyyden ja itsetuntemuksen kehittäminen sekä elämyksellisyys matkailupalvelujen tuotekehityksessä. Erilaisissa oppimistehtävissä tehdään tiivistä yhteistyötä alan elinkeinoelämän ja toimijoiden kanssa.
Opintojen alussa keskitytään perustaitojen ja tietämyksen kartuttamiseen, jonka jälkeen siirrytään opitun soveltamiseen. Opiskelet asiakaslähtöistä ja kokonaisvaltaista tuotekehitys- ja markkinointiosaamista sekä opettelet tuntemaan eri kulttuureja kansainvälistä matkailua varten. Matkailupalvelut koostuvat monista eri osista, kuten majoitus-, ravitsemis-, ohjelma- ja liikennepalveluista sekä kokous- ja kongressipalveluista. Opintojen lopussa korostuu osaamisen hyödyntäminen käytännössä ja erilaisissa älykkäissä ratkaisuissa.
Koulutuksessa voit valita haluamiasi opintokokonaisuuksia syventääksesi osaamistasi matkailun eri osa-alueilla, mm.
Elämyksellisissä aktiviteettimatkailu
Opit tunnistamaan keskeiset luonto- ja liikuntamatkailun kesä- ja talviaktiviteetit Suomessa sekä ymmärtämään niiden toteutuksen keskeiset vaatimukset. Opit hallitsemaan eri luontoliikuntalajien vaatimia perustaitoja. Opit tuottamaan asiakkaille yksilöllisiä ja aitoja elämyskokemuksia.
Hyvinvointimatkailu
Hyvinvointimatkailussa opit tunnistamaan ja ymmärtämään hyvinvointipalvelujen merkityksen osana matkailun kenttää. Osaat soveltaa eri liikuntalajeja ja hoitomuotoja eri lähtökohdista tulevien ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen sekä tuottamaan niistä matkailuun soveltuvia palvelupaketteja.
Vuositeemat / osaamistavoitteet
1. vuosi
Matkailualan havainnoija
• peruskäsitteiden hallinta
• tietää matkailualan toimijat
• hallitsee matkailualan asiakaspalvelun perustaidot
2. ja 3. vuosi
Matkailupalveluiden toteuttaja ja osaaja
• tuntee keskeiset matkailualan tietosisällöt
• pystyy toimimaan asiakasrajapinnassa ja erilaisissa matkailutoimijoiden verkostoissa
• osaa toimia matkailualan työtehtävissä ja hallitsee keskeiset työmenetelmät
• kehittyy tiedonhakijana ja tiimien jäsenenä
• osaa suunnitella ja toteuttaa matkailutuotteita
3. ja 4. vuosi
Matkailupalvelujen kehittäjä
• osaa soveltaa uusinta tietoa matkailutuotteiden ja alan kehittämiseen
• kehittää ja arvioida asiakaslähtöistä ja vastuullista matkailuliiketoimintaa
Select timing, structure or classification view
Show study timings by semester, study year or period
| Code | Name | Credits (cr) | 2017-2018 | 2018-2019 | 2019-2020 | 2020-2021 | Autumn 2017 | Spring 2018 | Autumn 2018 | Spring 2019 | Autumn 2019 | Spring 2020 | Autumn 2020 | 1. / 2017 | 2. / 2017 | 3. / 2018 | 4. / 2018 | 1. / 2018 | 2. / 2018 | 3. / 2019 | 4. / 2019 | 1. / 2019 | 2. / 2019 | 3. / 2020 | 4. / 2020 | 1. / 2020 | 2. / 2020 |
|---|---|---|
| Total | 210 |
yhteiset kompetenssit,AMK
Osaamisen kuvaus, ammattikorkeakoulututkinto
Opintotyyppi_AMK
AMA_2017---_kompetenssit
RESTONOMI (AMK), MATKAILU- JA PALVELULIIKETOIMINTA 2017 vuodesta lähtien
|
01_Palvelukulttuuriosaaminen
-osaa soveltaa vieraanvaraisuutta (Hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä palveluliiketoiminnassa |
|
No attached course units |
|
02_Teknologiaosaaminen
-osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää Mara-alan palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaisesti |
|
No attached course units |
|
03_Palveluliiketoiminta- ja esimiesosaaminen
-osaa myydä ja kehittää palvelutuotteita asiakaslähtöisesti ja kannattavasti |
|
No attached course units |
|
04_Globaaliymmärrys
-osaa toimia vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti |
|
No attached course units |
| Not grouped |
| Principles of Tourism |
| Principles of Sports and Exercise |
| Tourism English |
| Intercultural Communication |
| Study Skills |
| Creativity and Pulling out all the Stops in Tourism |
| Customer Service |
| Business Basics |
| Accommodation Services |
| Tourism Food Services |
| Tourism Operational Environments |
| Business Communication Skills |
| Working in Tourism |
| Basics of Project Work, Smart Solutions |
| Project based on current phenomena |
| Event Management |
| Tourism Product Development |
| Marketing in Tourism |
| Tourism Company Operations |
| Tourism Transport, Sales and Reservation Services |
| Strategic Planning in Tourism and Internationalisation |
| Svenska inom turismen |
| Profitable Tourism Company |
| Tourism Service Sales Processes |
| Responsible Management of a Tourism Company |
| Laws and Legislation in Tourism |
| Research and Development Operations |
| Framework for Sustainable Wellbeing Tourism |
| Wellbeing Tourism Project I |
| Food and Accommodation in Wellbeing Tourism |
| Wellbeing Sports and Smart Technology |
| International Wellbeing Tourism |
| Nature Based Wellbeing Programme Services |
| Wellbeing Tourism Project II |
| Framework for Sustainable Adventure Tourism |
| Adventure Tourism Project I |
| Memorable Winter Experiences |
| Authentic and Unique Wilderness Services |
| International Adventure Tourism |
| Outdoors Adventure Experience |
| Adventure Tourism Project II |
| JA Start Up Program |
| Entrepreneurship in Practice: Special area |
| Contract and Corporate Law |
| Leadership |
| Management Accounting |
| Business Planning |
| Practical Training 1: theme, service production |
| Practical Training 2: theme, management |
| Thesis |
| Bar Work |
| Is Food Culture? |
| Bar Manager Qualification |
| History of Tourism |
| Introduction to Wines |
| Kajaani Culture Points |
| Destination Marketing |
| Swedish / Bygg upp din svenska |
| Build up your English |
| Foreign Language |
| Other free-choice course/module |
| First Aid 1 |
| First Aid 2 |
| Code | Name | Credits (cr) |
|---|---|---|
| AMA17Z1000 |
PRINCIPLES OF ACTIVITY TOURISM
(Choose all ) |
15 |
| MMPA101 | Principles of Tourism | 5 |
| MMPA102 | Principles of Sports and Exercise | 5 |
| AM00BG86 | Tourism English | 2 |
| YY00BD88 | Intercultural Communication | 3 |
| AMA17Z1001 |
TOURISM SERVICES
(Choose all ) |
15 |
| AM00BG88 | Study Skills | 5 |
| AM00BG90 | Creativity and Pulling out all the Stops in Tourism | 4 |
| AM00BG89 | Customer Service | 3 |
| YY00BD89 | Business Basics | 3 |
| AMA17Z1025 |
CUSTOMER SERVICES IN TOURISM
(Choose all ) |
10 |
| AM00BG91 | Accommodation Services | 5 |
| AM00BG92 | Tourism Food Services | 5 |
| AMA17Z1026 |
RESPONSIBLE TOURISM BUSINESS
(Choose all ) |
10 |
| AM00BG93 | Tourism Operational Environments | 5 |
| AM00BG94 | Business Communication Skills | 5 |
| AMA17Z1003 |
TOURISM AS A FORM OF EMPLOYMENT
(Choose all ) |
10 |
| AM00BG95 | Working in Tourism | 5 |
| YY00BD87 | Basics of Project Work, Smart Solutions | 3 |
| AM00BG96 | Project based on current phenomena | 2 |
| AMA17Z1027 |
EVENTS AND TOURISM PRODUCT DEVELOPMENT
(Choose all ) |
10 |
| AM00BG97 | Event Management | 5 |
| AM00BG98 | Tourism Product Development | 5 |
| AMA17Z1028 |
CUSTOMER-ORIENTED TOURISM BUSINESS MANAGEMENT
(Choose all ) |
15 |
| AM00BG99 | Marketing in Tourism | 5 |
| AM00BH00 | Tourism Company Operations | 5 |
| AM00BH01 | Tourism Transport, Sales and Reservation Services | 5 |
| AMA17Z1031 |
INTERNATIONAL SERVICE ENVIRONMENT
(Choose all ) |
10 |
| AM00BH06 | Strategic Planning in Tourism and Internationalisation | 5 |
| AM00BH07 | Svenska inom turismen | 5 |
| AMA17Z1029 |
PROFITABLE TOURISM BUSINESS
(Choose all ) |
10 |
| AM00BH02 | Profitable Tourism Company | 5 |
| AM00BH03 | Tourism Service Sales Processes | 5 |
| AMA17Z1030 |
MANAGEMENT AND LEADERSHIP SKILLS IN TOURISM
(Choose all ) |
10 |
| AM00BH04 | Responsible Management of a Tourism Company | 5 |
| AM00BH05 | Laws and Legislation in Tourism | 5 |
| AMA17Z1007 |
RESEARCH AND DEVELOPMENT OPERATIONS
(Choose all ) |
5 |
| MMAS801 | Research and Development Operations | 5 |
| AMA17Z1033 |
OPTIONAL PROFESSIONAL STUDIES
(Choose ects: 0 ) |
0 |
| AMA17Z1034 |
WELLBEING TOURISM
(Choose 0 ) |
0 |
| AMA17Z1035 |
CORNERSTONES OF WELLBEING TOURISM
(Choose all ) |
10 |
| AM00BH09 | Framework for Sustainable Wellbeing Tourism | 5 |
| AM00BH10 | Wellbeing Tourism Project I | 5 |
| AMA17Z1037 |
SMART SOLUTIONS IN WELLBEING TOURISM
(Choose all ) |
15 |
| AM00BH11 | Food and Accommodation in Wellbeing Tourism | 5 |
| AM00BH12 | Wellbeing Sports and Smart Technology | 5 |
| AM00BH13 | International Wellbeing Tourism | 5 |
| AMA17Z1036 |
EXPERIENTAL CONCEPTS OF WELLBEING TOURISM
(Choose all ) |
10 |
| AM00BH14 | Nature Based Wellbeing Programme Services | 5 |
| AM00BH15 | Wellbeing Tourism Project II | 5 |
| AMA17Z1038 |
ADVENTURE TOURISM
(Choose 0 ) |
0 |
| AMA17Z1039 |
CORNERSTONES OF ADVENTURE TOURISM
(Choose all ) |
10 |
| AM00BH16 | Framework for Sustainable Adventure Tourism | 5 |
| AM00BH17 | Adventure Tourism Project I | 5 |
| AMA17Z1040 |
EXPERIENTAL CONCEPTS OF ADVENTURE TOURISM
(Choose all ) |
15 |
| AM00BH18 | Memorable Winter Experiences | 5 |
| AM00BH19 | Authentic and Unique Wilderness Services | 5 |
| AM00BH20 | International Adventure Tourism | 5 |
| AMA17Z1041 |
SMART SOLUTIONS IN ADVENTURE TOURISM
(Choose all ) |
10 |
| AM00BH21 | Outdoors Adventure Experience | 5 |
| AM00BH22 | Adventure Tourism Project II | 5 |
| AMA17Z1042 |
ENTREPRENEURSHIP AND SETTING UP YOUR OWN BUSINESS
(Choose 0 ) |
0 |
| AMA17Z1043 |
PRACTICAL ENTREPRENEURSHIP
(Choose ects: 15 ) |
15 |
| KLVY188 | JA Start Up Program | 10 |
| LT00BF31 | Entrepreneurship in Practice: Special area | 5 |
| AMA17Z1044 |
ADVANCED BUSINESS COMPETENCE
(Choose all ) |
12 |
| LT00BF26 | Contract and Corporate Law | 3 |
| LT00BF25 | Leadership | 3 |
| LT00BF28 | Management Accounting | 3 |
| LT00BF29 | Business Planning | 3 |
| AMA17Z1046 |
INTERNATIONAL STUDIES ABROAD 5-30 op
(Choose ects: 0 ) |
0 |
| AMA17Z1017 |
PRACTICAL TRAINING
(Choose all ) |
30 |
| MMHA101 | Practical Training 1: theme, service production | 12 |
| MMHA102 | Practical Training 2: theme, management | 18 |
| AMA17Z1018 |
THESIS
(Choose all ) |
15 |
| MMOA001 | Thesis | 15 |
| AMA17Z1032 |
FREE-CHOICE STUDIES
(Choose ects: 10 ) |
10 |
| MMWA088 | Bar Work | 3 |
| MMWA068 | Is Food Culture? | 3 |
| AM00BD06 | Bar Manager Qualification | 5 |
| MMWA018 | History of Tourism | 3 |
| MPWY001 | Introduction to Wines | 3 |
| MMWY007 | Kajaani Culture Points | 3 |
| MTW009 | Destination Marketing | 3 |
| MMWA102 | Swedish / Bygg upp din svenska | 3 |
| MMWA103 | Build up your English | 3 |
| MHAA002 | Foreign Language | 5 |
| MHAA003 | Other free-choice course/module | 5 |
| AW00BO59 | First Aid 1 | 1 |
| AW00BT89 | First Aid 2 | 1 |
Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.