Matkailun ruokapalvelut (7op)
Opintojakson tunnus: AM00BC70
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 7 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää ruoan merkityksen osana matkailupalvelua ja tunnistaa keskeisimmät matkailualalla tarjottavat ateriapalvelut. Hän osaa ottaa huomioon asiakkaiden ruokapalveluun liittyvät tarpeet sekä ymmärtää palveluiden tuottamisen edellytykset ja lainsäädännölliset vaatimukset.
Sisältö
Ateria- ja kahvilapalvelut
Ruoan ravitsemuksellinen laatu ja erityisruokavalioasiakkaiden huomioiminen
Tarjoilu ja anniskelu (anniskelupassin suoritus)
Ruokaturvallisuus (hygieniapassin suoritus)
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa käyttää johdonmukaisesti ruokapalveluiden keskeisiä käsitteitä sekä selittää ja perustella ruokapalvelun, ravitsemuksen, tarjoilun, anniskelun ja ruokaturvallisuuden perustiedot.
Opiskelija osaa toimia oma-aloitteisesti ja vastuullisesti erilaisissa oppimisympäristöissä.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi ja yhteisiä pelisääntöjä noudattaen.
Opiskelija ei osaa käyttää ruokapalvelun keskeisiä käsitteitä asianmukaisesti eikä esittää ruokapalveluiden, ravitsemuksen, tarjoilun, anniskelun ja ruokaturvallisuuden perustiedoja.
Opiskelija ei osaa toimia ohjattuna asianmukaisesti erilaisissa toimintaympäristöissä.
Opiskelja ei osallistu lähiopetukseen sovitusti.