Siirry suoraan sisältöön

TalotekniikkaLaajuus (3 op)

Tunnus: TR00CE04

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija saa perustiedot rakennusten teknisistä laitteista ja älykkäistä järjestelmistä sekä niiden toiminnasta. Hän osaa myös huomioida talotekniikan vaatimukset rakennushankkeen eri vaiheissa.

Sisältö

- Rakennusten LVI-järjestelmät
- LVI-tekniikka rakentamisessa
- LVI-tekniset määräykset ja ohjeet
- Talotekniset järjestelmät nyt ja tulevaisuudessa.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali kerrotaan opintojakson alussa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee sähköturvallisen sähkönjakelujärjestelmän rakenteen, hallitsee älykkäät mittaus- ja valvontajärjestelmät sekä sähköenergian hinnoittelun rakenteen.

Opiskelija hallitsee rakennusten eri LVI-järjestelmät ja niiden toimintaperiaatteet sekä tuntee LVI-tekniset määräykset ja ohjeet. Hän osaa myös ottaa huomioon LVI-töiden vaatimukset rakentamishankkeen eri vaiheissa. Hän ymmärtää, miten voidaan erilaisilla LVI-teknisillä ratkaisuilla vaikuttaa rakennusten elinkaareen, käyttöön ja energiankulutukseen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee sähköturvallisen sähkönjakelujärjestelmän periaatteet, tuntee älykkäät mittaus- ja valvontajärjestelmät ja sähköenergian hinnoittelun rakenteen.

Opiskelija tuntee rakennusten LVI-järjestelmät ja niiden toimintaperiaatteet sekä tietää, millaisia LVI-teknisiä määräyksiä ja ohjeita on suunnittelussa ja rakennustuotannossa otettava huomioon. Hän osaa myös ottaa huomioon LVI-töiden vaatimukset rakentamishankkeen eri vaiheissa. Hänellä on käsitys LVI-teknisten järjestelmien merkityksestä rakennusten elinkaareen, käyttöön ja energiankulutukseen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee sähköturvallisen sähkönjakelujärjestelmän periaatteet.

Opiskelijalla on käsitys rakennusten LVI-järjestelmistä ja niiden toimintaperiaatteista sekä siitä, miten suunnittelua ja rakennustuotantoa ohjataan LVI-teknisin määräyksin ja ohjein. Hän osaa myös ottaa huomioon LVI-töiden vaatimukset rakennushankkeen eri vaiheissa. Hän ymmärtää, että LVI-teknisin ratkaisuin voidaan vaikuttaa rakennusten elinkaareen, käyttöön ja energiankulutukseen.