Siirry suoraan sisältöön

Puurakentaminen 2, tuotantotekniikkaLaajuus (3 op)

Tunnus: TR00CE37

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää minkälaisilla tuotantotekniikoilla sekä runkoratkaisuilla voidaan toteuttaa puurakenteisia kohteita ja osaa kriittisesti vertailla eri tuotantotekniikoiden hyviä ja huonoja puolia.

Opisekelija tuntee puun ominaisuudet rakentamisessa ja teollisessa talonrakentamisessa.
Opiskelija ymmärtää teollisenrakentamisen tuotantoketjun ja eri tuotantotavat.

Sisältö

- suurelementtirakentaminen
- tilaelementtirakentaminen
- teollinen hirsirakentaminen
- Pilari – Palkkirakenteet

Esitietovaatimukset

Puurakentaminen 1
Puurakentaminen 3

Oppimateriaalit

Luennoilla jaettava materiaali (sähköinen / paperinen)

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa valita oikeat tuotantotekniikat sekä osaa suunnitella tuotannon aikataulullisesti, taloudellisesti ja laadullisesti oikein aina tuotantolaitokselta työmaalle. Opiskelija ymmärtää teollisenrakentamisen ja perinteisen paikallarakentamisen eroavaisuudet sekä osaa kriittisesti tarkastella tuotantoprosesseja.
Osaa lukea ja etsiä suunnitelmista tarvittavat tiedot puurakenteisen kohteen toteuttamiseen. Etsii aktiivisesti ja itsenäisesti uusia innovatiivisia ratkaisuja puurakentamisen tuotantotekniikkaan

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee eri tuotantotekniikat ja osaa suunnitella niihin rakennushankkeen kannalta tärkeimmät vaiheet. Ymmärtää eri tuotantotapojen eroavaisuudet sekä hahmottaa teollisenrakentamisen ja perinteisen rakentamisen hyvät ja huonot puolet.
Osaa lukea ja tulkita puurakenteisen kohteen suunnitelmia.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee pääperiaatteittain eri tuotantotekniikat sekä teollisen rakentamisen ja perinteisen paikallarakentamisen eroavaisuudet