Siirry suoraan sisältöön

Nuori Yrittäjyys Start UpLaajuus (10 op)

Tunnus: KLVY188

Laajuus

10 op

Osaamistavoitteet

Henkilökohtaiset taidot ovat yleisiä työelämätaitoja kuten vuorovaikutus, neuvottelu sekä ryhmätyötaidot. Näitä opitaan omaa ideaa kehitettäessä, neuvoteltaessa sidosryhmien kanssa sekä asiakaskohtaamisissa.
Liiketoimintataidot liittyvät yritystoiminnan aloittamisessa ja käynnistämisessä opittaviin taitoihin kuten markkinointiin (henkilökohtainen, digitaalinen), laskentatoimen perusteisiin (kustannuslaskenta ja taloushallinto) sekä ryhmän motivointiin ja vahvuuksien löytämiseen (johtaminen, organisaatio).
Innovaatiotaitojen kehittäminen on prosessi oman idean löytämisestä ja toimintaympäristön arvioinnista idean tuotteistamiseen ja pilotointiin oikeiden asiakkaiden kanssa.

Sisältö

NY Start Up on yrittäjyyttä ja oman idean kehittämistä tukeva oppimismalli. Ohjelman aikana käydään läpi prosessi, joka muodostaa myös oikean yrityksen elinkaaren. Ohjelmaa varten osallistujat perustavat ryhmissä oman miniyrityksen (NY-yritys), jonka puitteissa prosessi käydään läpi. Yritykset voivat toimia myös oikeasti ja myydä tuotteitaan/palveluitaan asiakkaille. Opintojaksossa tehd'ään yhteistyötä Suomen muiden korkeakoulujen kanssa.
- Innovaatio ja suunnittelu (ideointi, tiimi, liiketoimintamalli)
Yritystoiminnan rakentaminen (yhteistyöverkosto, idean validointi, toimintasuunnitelma)
- Oman idean pilotointi ja testaus (asiakkaan kohtaaminen, idean validointi ja arviointi)
- Tulevaisuuden arviointi ja jatkokehitys (idean kehittäminen, yhteistyö, tulevaisuuden suunnittelu, liiketoimintasuunnitelma)