Siirry suoraan sisältöön

TekoälyprojektiLaajuus (5 op)

Tunnus: TT00BW66

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson aikana opiskelija oppii suunnittelemaan, määrittelemään ja toteuttamaan sekä testaamaan ja dokumentoimaan pienimuotoisen tekoälyyn ja/tai data-analytiikkaan liittyvän sovelluksen. Projekti voi keskittyä joihinkin yksittäisiin tekoälysovelluksen osa-alueisiin tai kattaa koko ketjun datan keräämisestä ja muokkaamisesta koneoppimiseen ja datan visualisoimiseen. Ryhmätyönä tehtävässä projektissa opiskelija soveltaa käytäntöön aiemmilla moduulin opintojaksoilla omaksumaansa tietoa, minkä lisäksi hän kasvattaa ymmärrystään projektin aihepiiristä itseopiskelun ja omatoimisen tiedonhaun keinoin. Lisäksi opiskelija kykenee valitsemaan ja hyödyntämään tarkoituksenmukaisia työkaluja ja menetelmiä valitsemansa ongelman ratkaisemiseen. Opintojakson jälkeen opiskelijalla on perusvalmiudet data-analytiikan ja tekoälyn soveltamisesta käytäntöön sekä edellytykset lähteä syventämään aihepiirin asiantuntemusta seuraavissa projekteissa.

Sisältö

Orientaatio tekoälyprojektiin ja ryhmäytyminen
Projektiaiheen valinta ja rajaaminen sekä projektiaiheen esittely
Projektisuunnitelman laatiminen
Projektin toteuttaminen ja tarvittavan lisäosaamisen hankkiminen
Projektin dokumentointi ja loppuseminaari

Esitietovaatimukset

Matematiikan perusopinnot
Ohjelmointiosaaminen
Muut moduulin opintojaksot (koneoppimisen ja data-analytiikan perusteet)

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee tekoälyn ja data-analytiikan tietoperustan kyeten soveltamaan sitä sujuvasti käytännön ongelmien ratkaisemiseen. Projekti on suunniteltu ja rajattu huolellisesti, valinnat on perusteltu harkitusti, projekti on valmistunut aikataulussa, ja aihe on edellyttänyt uuden opettelua. Lopputuloksena on syntynyt toimiva ratkaisu, joka on sekä suunnitelman mukainen että laadukkaasti dokumentoitu.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hallitsee tekoälyn ja data-analytiikan tietoperustan ja kykenee soveltamaan sitä suppean projektin toteuttamiseen. Projektin suunnitellussa ja rajauksessa on vähäisiä puutteita, valinnat on perusteltu pääosin huolellisesti, projekti on valmistunut lähes aikataulun mukaisesti, ja aihe on edellyttänyt vähäisessä määrin uuden opettelua. Lopputuloksena on syntynyt toimiva ratkaisu, joka on sekä pääpiirteissään suunnitelman mukainen että ymmärrettävästi dokumentoitu.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija hallitsee tekoälyn ja data-analytiikan tietoperustan pintapuolisesti ja kykenee soveltamaan sitä suppean projektin toteuttamiseen. Projektin suunnitellussa ja rajauksessa on merkittäviä puutteita, valintojen perustelut ovat vajavaisia, projektin aikataulut ovat pettäneet, eikä aihe ole edellyttänyt uuden opettelua. Lopputuloksena on syntynyt osittain toimiva ratkaisu, joka on jossain määrin suunnitelman mukainen ja jonka dokumentoinnissa on tuntuvia puutteita.