Siirry suoraan sisältöön

Mobiiliohjelmointi 2Laajuus (5 op)

Tunnus: TT00CG74

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Kurssin tavoitteena on tutustua langattomien päätelaitteiden, kuten matkapuhelimien ja tablettien, ohjelmointiin ja sovellusten erityispiirteisiin. Mobiililaitteen ohjelmoinnissa tutustutaan demoesimerkkiohjelmia ja toteutetaan niihin liittyviä ohjelmointiharjoitustehtäviä. Opintojaksolla tutustutaan ajankohtaisiin ohjelmoinnin työvälineisiin ja käyttämiseen mobiililaitteen ohjelmoinnissa. Lisäksi kurssin tavoitteena on tutustua erilaisiin mobiililaitteissa käytettyihin sovellusarkkitehtuureihin ja opetellaan analysoimaan mobiiliapplikaatioiden tietoturvaa. Lisäksi sovelluskehityksessä hyväksikäytetään pilvipalveluita tiedon tallennukseen ja autentikointiin.

Sisältö

Mobiilialustojen ja niiden käyttöjärjestelmien perusteiden kertaus. Perusteet opittu Mobiiliohjelmoin 1 kurssilla.
Mobiilisovelluksen arkkitehtuuri- ja tietoliikennesuunnittelu ja mobiililaitteiden ohjelmointiin liittyvät erityispiirteet.
Tutustuminen demosovellusten toteutustapaan eri osa-alueilla, kuten:
Käyttöliittymä ja sen komponentit, tietokantaliittymä, verkkoliittymä, tiedoston käsittely jne.
Mobiiliohjelmoinnin ansaintamallit eli miten rahastaa mobiiliohjelmoinnilla.
Pilvipalvelut mobiililaitesovellusten käyttöön.
Mobiilipäätelaitteen ja applikaatioiden tietoturvan analysointi ja uhkamallinnus.
Tietoturvan testaus

Esitietovaatimukset

Mobiiliohjelmointi 1, olio-ohjelmointiosaaminen, Tietoturvan perusteet.

Oppimateriaalit

Ajankohtainen materiaali verkko-oppimisympäristössä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee mobiilisovelluksen toteuttamisen ammattimaisesti. Opiskelija osaa toteuttaa toiminnallisesti monipuolisen mobiilisovelluksen ml. pilvipalvelun toteuttamisen. Opiskelija osaa itsenäisesti hakea tietoa ja hyödyntää sitä. Opiskelija osaa analysoida mobiilitietoliinteeseen liittyvät tietoturvavaatimukset ja osaa suorittaa tietoturvatestauksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hallitsee mobiilisovelluksen toteuttamisen perustekniikat ja arkkitehtuurimallit ja osaa hyödyntää niitä itsenäisesti toteuttamalla mobiilisovelluksen ja osaa toteuttaa ohjatusti pilvipalvelua käyttävän applikaation.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee mobiiliohjelmoinnin perustekniikat ja arkkitehtuurimallit. Opiskelija osaa ohjauksen avulla toteuttaa yksinkertaisen mobiilisovelluksen ja siihen liittyvän tietoliikenneratkaisun.