Siirry suoraan sisältöön

Työyhteisöosaaminen ja HRMLaajuus (4 op)

Tunnus: AM00BW53

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää yksilön ja ryhmän käyttäytymiseen vaikuttavia tekijöitä, joiden tunteminen on perustana pyrittäessä parantamaan työskentelyn tehokkuutta, tuloksellista toimintaa ja työelämän laatua organisaatiossa.

Sisältö

Yksilö organisaatiossa, ryhmät ja tiimit organisaatiossa, organisaatiot ja kulttuurit työympäristönä, ihmisten johtaminen ja alaistaidot, HRM suunnittelun periaatteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää organisaatiokäyttäytymisen käsitteitä perustellusti yhdistellen. Opiskelija osaa analysoida omaa ja ryhmänsä toimintaa ja tehdä perusteltuja ehdotuksia toiminnan kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää ja kuvailla perustellusti työmotivaatioon vaikuttamiskeinoja, ryhmän toiminnan mekanismeja ja dynamiikkaa sekä lähiesimiehen roolia ja alaistaitojen merkitystä työyhteisön rakentajana. Hän osaa perustellusti selittää ja kuvailla oman toimintansa merkityksen ryhmän toiminnan edistämiseksi.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa nimetä ihmisen käyttäytymiseen vaikuttavat tekijät yksilönä ja ryhmässä, eri organisaatiorakenteet etuineen ja haittoineen sekä organisaatiokulttuurien osa-alueet, tasot ja tehtävät. Hän osaa nimetä ja kuvailla lähiesimiehen keskeiset tehtävät.