Siirry suoraan sisältöön

Data-analytiikan perusteetLaajuus (5 op)

Tunnus: TT00BW65

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää, mitä data-analytiikalla tarkoitetaan, mihin sitä sovelletaan ja mitä sillä pyritään saavuttamaan. Lisäksi opintojaksolla tutustutaan data-analytiikassa hyödynnettäviin ohjelmointiympäristöihin ja keskeisiin ohjelmointitekniikoihin niin teoriassa kuin käytännössä. Datan manipulointi ja siivoaminen, datarakenteet ja funktiot taulukoiden käsittelyyn sekä datan visualisoiminen ovat aihepiirejä, joiden perusteet opiskelija hallitsee kurssin käytyään.

Sisältö

Johdatus data-analytiikkaan
Ohjelmointiympäristöt ja -tekniikat datan analysoimisessa
Datan manipuloiminen ja siivoaminen
Tietorakenteet ja funktiot taulukkomuotoisen datan käsittelyyn
Datan visualisoiminen

Esitietovaatimukset

Matematiikan perusopinnot
Ohjelmointiosaaminen

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää data-analytiikan peruskäsitteet ja käyttökohteet sekä kykenee sujuvasti soveltamaan oppimiaan ohjelmointitekniikoita datan esikäsittelystä tulosten visualisoimiseen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hallitsee data-analytiikan peruskäsitteet ja käyttökohteet sekä osaa soveltaa oppimiaan ohjelmointitekniikoita valtaosaan kurssin sisältöalueista: 1) Datan manipuloiminen ja siivoaminen, 2) taulukkomuotoisen datan käsittely 3) datan visualisoiminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija hallitsee data-analytiikan peruskäsitteet, tuntee ohjelmointiympäristöjen perustoiminnot sekä osaa soveltaa oppimiaan ohjelmointitekniikoita muutamiin kurssin sisältöalueista: 1) Datan manipuloiminen ja siivoaminen, 2) taulukkomuotoisen datan käsittely 3) datan visualisoiminen.