Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu 2Laajuus (20 op)

Tunnus: LT00CG87

Laajuus

20 op

Osaamistavoitteet

Asetus ammattikorkeakouluista määrittelee harjoittelun osaksi ammattikorkeakouluopintoja ja sen mukaan harjoittelun tavoitteena on perehdyttää opiskelija ohjatusti erityisesti ammattiopintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä.
Harjoittelun tarkoituksena on tukea opiskelijan tiedollista kehittymistä, käytännön työelämävalmiuksien kehittymistä ja henkilökohtaisten valmiuksien kehittymistä.
Harjoittelun voi suorittaa kotimaassa tai ulkomailla alaan liittyvässä työympäristössä.

Sisältö

Harjoitteluinfot ennen harjoittelua
Harjoittelusopimuksen hyväksyttäminen
Harjoittelu alaan liittyvässä työympäristössä
Harjoittelutehtävä
Harjoittelupäiväkirja
Harjoittelun arviointi ja raportointi

Esitietovaatimukset

Suoritettu perusopinnot ja riittävästi ammattiopintoja. Opintoja edellytetään olevan suoritettuna vähintään 105 op. Harjoitteluinfoihin osallistuminen.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty:
Opiskelija osaa itsenäisesti etsiä kotimaasta tai ulkomailta ammatillista suuntautumistaan ja kehittymmistään tukevan harjoittelupaikan. Hän osallistuu harjoitteluinfoihin, toimittaa allekirjoitetun harjoittelusopimuksen harjoittelukoordinaattorille.
Opiskelija osaa ottaa itsenäisesti selvää harjoittelupaikkansa organisaatiosta, toimintalogiikasta, erilaisista työtehtävistä ja tarjottavista palveluista.
Opiskelija osaa työskennellä harjoittelupaikan erilaissa työtehtävissä käyttäen hyväksi perus- ja ammattiopinnoissa hankittuja tietoja. Hän tunnistaa eri tehtävien merkityksen organisaatiossa. Opiskelija tekee harjoittelun oppimistehtävän ja osallistuu opinnäytetyöseminaariin.
Opiskelija osaa reflektoida ammatillista kehittymistään sekä opintojen merkitystä. Opiskelija pitää päiväkirjaa, laatii ohjeiden mukaisen harjoitteluraportin arvioiden harjoitteluaan.