Basics of clinical nursingLaajuus (4 op)
Tunnus: SH00CR74
Laajuus
4 op
Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
The student:
Is able to assess the care needs of the client/patient and use appropriate nursing methods to meet these needs.
Is able to act aseptically correct.
Is able to recognize the nutritional status of the client/patient and apply nutrition and care recommendations tailored for different age and target groups, as well as implement enteral nutrition in a patient-safe manner.
Is able to act according to the ethical principles of nursing when encountering a dying patient and their relatives.
Is able to identify a person in need of first aid and act appropriately in first aid situations.
Sisältö
Theme 1
Assisting the client/patient with activities of daily living on an individual basis and in accordance with the principle of holistic care
Basic skin care
Hygiene, oral and dental care and foot care
Meeting the dying patient and his/her relatives
Good care of the dying person, dignified death and caring for the deceased
Psychosocial support
Theme 2
Monitoring excretion
Aseptic and patient safety when using excretory equipment
One-off and continuous catheterisation and care of the catheterised patient
Theme 3
Nutritional recommendations and different diets
Nutritional status tests
Identification and planning of nutritional care needs as part of client/patient care
Nasogastric tube insertion and tube feeding
Theme 4
First aid
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
Opiskelija:
Arvioi asiakkaan /potilaan hoitotyön tarpeita ja käyttää tarkoituksenmukaisia hoitotyön menetelmiä tarpeisiin vastaamisessa.
Toimii aseptisesti oikein.
Tunnistaa asiakkaan/ potilaan ravitsemustilan ja soveltaa eri ikä- ja kohderyhmille suunnattuja ravitsemus- ja hoitosuosituksia sekä toteuttaa enteraalisen ravitsemuksen potilasturvallisesti.
Toimii hoitotyön eettisten periaatteiden mukaisesti kohdatessaan kuolevan potilaan ja hänen läheisensä.
Tunnistaa ensiapua tarvitsevan henkilön ja toimii tarkoituksenmukaisesti ensiapua vaativissa tilanteissa.
Hylätty
Opiskelija:
Ei tunnista asiakkaan /potilaan hoitotyön tarpeita, eikä käytä tarkoituksenmukaisia hoitotyön menetelmiä tarpeisiin vastaamisessa.
Ei osaa toimia aseptisesti.
Ei tunnista asiakkaan/ potilaan ravitsemustilaam, eikä soveltaa eri ikä- ja kohderyhmille suunnattuja ravitsemus- ja hoitosuosituksia. Ei osaa toteuttaa enteraalista ravitsemusta potilasturvallisesti.
Ei osaa toimia hoitotyön eettisten periaatteiden mukaisesti kohdatessaan kuolevan potilaan ja hänen läheisensä.
Ei tunnista ensiapua tarvitsevaa henkilöä, eikä toimi tarkoituksenmukaisesti ensiapua vaativissa tilanteissa.