Bachelor’s Degree in Tourism (2019): ATA19S
Opetussuunitelman tunnus: ATA19S
- Tutkintonimike
- Bachelor of Hospitality Management
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2019
- Opetuskieli
- englanti
Kuvaus
Matkailualan koulutuksessa opiskelija suorittaa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinnon. Tutkintonimikkeenä on restonomi (AMK). Opintojen laajuus on 210 opintopistettä ja koulutuksen kesto 3,5 vuotta. Koulutusajan enimmäispituus on 4,5 vuotta. Koulutus muodostuu perusopinnoista, ammattiopinnoista, vaihtoehtoisista ammattiopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä. Matkailun koulutus tekee tiivistä yhteistyötä liikunnanohjaajakoulutuksen kanssa.
Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelijasta kehittyy monialaiseen yhteistyöhön kykenevä matkailualan osaaja. Opintojen läpikulkevana teemana ovat luovuuden, vastuullisen matkailuyrittäjyyden, kansainvälisyyden ja itsetuntemuksen kehittäminen sekä elämyksellisyys matkailupalvelujen tuotekehityksessä. Erilaisissa oppimistehtävissä tehdään tiivistä yhteistyötä alan elinkeinoelämän ja toimijoiden kanssa.
Opintojen alussa keskitytään perustaitojen ja tietämyksen kartuttamiseen, jonka jälkeen siirrytään opitun soveltamiseen. Opiskelet asiakaslähtöistä ja kokonaisvaltaista tuotekehitys- ja markkinointiosaamista sekä opettelet tuntemaan eri kulttuureja kansainvälistä matkailua varten. Matkailupalvelut koostuvat monista eri osista, kuten majoitus-, ravitsemis-, ohjelma- ja liikennepalveluista sekä kokous- ja kongressipalveluista.
Opintojen lopussa korostuu osaamisen hyödyntäminen käytännössä ja erilaisissa älykkäissä ratkaisuissa.
Syventääksesi osaamistasi matkailun eri osa-alueilla jokainen opiskelijamme rakentaa toisen vuoden opinnoista alkaen itselle yksilöllisen oppimispolun 35 laajuisten vaihtoehtoisten aineopintojen kautta. Osaamisalueellamme voit syventää osaamistasi elämyksellisten aktiviteettien (adventure tourism) tai hyvinvointimatkailu (wellbeing tourism) aloilla. Yksilöllisellä polulla voit myös syventää kansainvälisyysosaamistasi (kv-vaihto ja/tai kv-harjoittelu) tai tapahtumamatkailun johtamisosaamista. Tai voit valita yrittäjyysopintoja, joiden avulla pääset suunnittelemaan oman yrityksen perustamista (esim. yrityshautomossamme). Omaa yksilöllistä polkuasi vahvistat erilaisten projektiopintojen ja harjoitteluiden avulla. Projektiopinnoissa työskentelet osana laajempaa projektitiimiä, joka toteuttaa työelämälähtöisiä oppimisprojekteja. Opinnäytetyössä osoita ammattilaisuutesi polullasi.
• Elämyksellisten aktiviteettien (adventure tourism) opinnoissa opit tunnistamaan merkittävimmät luonto- ja liikuntamatkailun kesä- ja talviaktiviteetit Suomessa sekä ymmärtämään niiden toteutuksen keskeiset vaatimukset. Opit hallitsemaan eri luontoliikuntalajien vaatimia perustaitoja sekä tuottamaan asiakkaille yksilöllisiä ja aitoja elämyskokemuksia.
• Hyvinvointimatkailun (wellbeing tourism) opinnoissa keskeisinä teemoina ovat luonto hyvinvoinnin lähteenä ja älykkäät ratkaisut (esim. teknologia, ravitsemus) hyvinvointimatkailussa. Opintojen aikana opit soveltamaan eri liikuntalajeja ja hoitomuotoja eri lähtökohdista tulevien ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen. Myös ruoalla ja majoituksella on keskeinen rooli hyvinvointimatkailutuotteissa. Teemme näissä opinnoissa alojen välistä tiivistä yhteistyötä matkailun ja liikunnan kesken.
Osaamistavoitteet
Vuositeemat / osaamistavoitteet
1. vuosi
Matkailualan havainnoija
- peruskäsitteiden hallinta
- tietää matkailualan toimijat
- hallitsee matkailualan asiakaspalvelun perustaidot
2. ja 3. vuosi
Matkailupalveluiden toteuttaja ja osaaja
- tuntee keskeiset matkailualan tietosisällöt
- pystyy toimimaan asiakasrajapinnassa ja erilaisissa matkailutoimijoiden verkostoissa
- osaa toimia matkailualan työtehtävissä ja hallitsee keskeiset työmenetelmät
- kehittyy tiedonhakijana ja tiimien jäsenenä
- osaa suunnitella ja toteuttaa matkailutuotteita
3. ja 4. vuosi
Matkailupalvelujen kehittäjä
- osaa soveltaa uusinta tietoa matkailutuotteiden ja alan kehittämiseen
- kehittää ja arvioida asiakaslähtöistä ja vastuullista matkailuliiketoimintaa
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2019-2020 | 2020-2021 | 2021-2022 | 2022-2023 | Syksy 2019 | Kevät 2020 | Syksy 2020 | Kevät 2021 | Syksy 2021 | Kevät 2022 | Syksy 2022 | 1. / 2019 | 2. / 2019 | 3. / 2020 | 4. / 2020 | 1. / 2020 | 2. / 2020 | 3. / 2021 | 4. / 2021 | 1. / 2021 | 2. / 2021 | 3. / 2022 | 4. / 2022 | 1. / 2022 | 2. / 2022 |
|---|---|---|
| Yhteensä | 210 |
yhteiset kompetenssit,AMK
Osaamisen kuvaus, ammattikorkeakoulututkinto
|
1. OPPIMISEN TAIDOT
•osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan |
| Matkailun historia |
|
2. EETTINEN OSAAMINEN
•kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
3. TYÖYHTEISÖOSAAMINEN
•osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
4. INNOVAATIO-OSAAMINEN
•kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
5. KANSAINVÄLISTYMISOSAAMINEN
•omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon |
| Matkailun historia |
| Luokittelemattomat |
| Principles of Tourism |
| Principles of Sports |
| Tourism English |
| Intercultural Communication |
| Study Skills |
| Creativity and Pulling out all the Stops in Tourism |
| Customer Contacts |
| Business Operations |
| Accommodation Services |
| Food Services in Tourism |
| Tourism Operational Environments |
| Business Communication Skills |
| Finnish Language and Work Life |
| Project Management |
| Phenomenon-based Project |
| Työelämäjakso |
| Event Management |
| Tourism Product Development |
| Tourism Marketing |
| Tourism Business Operations |
| Tourism Transportation, Sales and Reservation Services |
| Strategic Planning and Internationalisation in Tourism |
| Swedish (only Finnish students) |
| Finnish (only international students) |
| Profitable Tourism Company |
| Tourism Services Sales Processes |
| Responsible Leadership in Tourism |
| Tourism Legislation |
| R&D Studies |
| Framework for Sustainable Wellbeing Tourism |
| Wellbeing Tourism Project I |
| Food and Accommodation in Wellbeing Tourism |
| Wellbeing Sports and Smart Technology |
| International Wellbeing Tourism |
| Nature Based Wellbeing Programme Services |
| Wellbeing Tourism Project II |
| Framework for Sustainable Adventure Tourism |
| Adventure Tourism Project I |
| Memorable Winter Experiences |
| Authentic and Unique Wilderness Services |
| International Adventure Tourism |
| Outdoors Adventure Experience |
| Adventure Tourism Project II |
| JA Start Up Program |
| Practical Training 1 |
| Practical Training 2 |
| Thesis |
| Baarityöskentely |
| Onko ruoka kulttuuria? |
| Vastaavan hoitajan pätevyys |
| Viinitieto |
| Destination Marketing |
| Foreign Language |
| Muu vapaavalintainen kokonaisuus |
| Build up Your English |
| Bygg upp din svenska |
Opintotyyppi_AMK
AMA_kompetenssit
Matkailun koulutus
|
1. Palvelukulttuuriosaaminen
*ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
2. Palvelujärjestelmäosaaminen
*osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
3. Palvelujohtamisosaaminen
*tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
4. Liiketoimintaosaaminen
*osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
|
5. Matkailupalvelujen palveluympäristöosaaminen
*ymmärtää kansainvälisyyden, globalisaation ja erilaisten kulttuurien merkityksen palvelukulttuurille ja alan kehitykselle |
| Matkailun historia |
|
6. Aktiviteettimatkailuosaaminen
*osaa suunnitella, toteuttaa ja tuotteistaa terveellisiä, turvallisia ja taloudellisesti kannattavia aktiviteettimatkailupalveluja edistämään asiakkaiden hyvinvointia |
|
Ei liitettyjä opintojaksoja |
| Luokittelemattomat |
| Principles of Tourism |
| Principles of Sports |
| Tourism English |
| Intercultural Communication |
| Study Skills |
| Creativity and Pulling out all the Stops in Tourism |
| Customer Contacts |
| Business Operations |
| Accommodation Services |
| Food Services in Tourism |
| Tourism Operational Environments |
| Business Communication Skills |
| Finnish Language and Work Life |
| Project Management |
| Phenomenon-based Project |
| Työelämäjakso |
| Event Management |
| Tourism Product Development |
| Tourism Marketing |
| Tourism Business Operations |
| Tourism Transportation, Sales and Reservation Services |
| Strategic Planning and Internationalisation in Tourism |
| Swedish (only Finnish students) |
| Finnish (only international students) |
| Profitable Tourism Company |
| Tourism Services Sales Processes |
| Responsible Leadership in Tourism |
| Tourism Legislation |
| R&D Studies |
| Framework for Sustainable Wellbeing Tourism |
| Wellbeing Tourism Project I |
| Food and Accommodation in Wellbeing Tourism |
| Wellbeing Sports and Smart Technology |
| International Wellbeing Tourism |
| Nature Based Wellbeing Programme Services |
| Wellbeing Tourism Project II |
| Framework for Sustainable Adventure Tourism |
| Adventure Tourism Project I |
| Memorable Winter Experiences |
| Authentic and Unique Wilderness Services |
| International Adventure Tourism |
| Outdoors Adventure Experience |
| Adventure Tourism Project II |
| JA Start Up Program |
| Practical Training 1 |
| Practical Training 2 |
| Thesis |
| Baarityöskentely |
| Onko ruoka kulttuuria? |
| Vastaavan hoitajan pätevyys |
| Viinitieto |
| Destination Marketing |
| Foreign Language |
| Muu vapaavalintainen kokonaisuus |
| Build up Your English |
| Bygg upp din svenska |
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
|---|---|---|
| ATA19S-1000 |
PRINCIPLES OF ACTIVITY TOURISM
(Valitaan kaikki ) |
15 |
| AS00BA92 | Principles of Tourism | 5 |
| AS00BA93 | Principles of Sports | 5 |
| AM00BG86 | Tourism English | 2 |
| YY00BD88 | Intercultural Communication | 3 |
| ATA19S-1001 |
TOURISM SKILLS AND ATTITUDES
(Valitaan kaikki ) |
15 |
| AT00BH23 | Study Skills | 5 |
| AT00BH25 | Creativity and Pulling out all the Stops in Tourism | 4 |
| AT00BH26 | Customer Contacts | 3 |
| YY00BG72 | Business Operations | 3 |
| ATA19S-1002 |
CUSTOMER SERVICE
(Valitaan kaikki ) |
10 |
| AT00BH27 | Accommodation Services | 5 |
| AT00BH28 | Food Services in Tourism | 5 |
| ATA19S-1003 |
RESPONSIBLE TOURISM BUSINESS
(Valitaan kaikki ) |
10 |
| AT00BH29 | Tourism Operational Environments | 5 |
| AM00BG94 | Business Communication Skills | 5 |
| ATA19S-1004 |
WORKLIFE IN THE TOURISM SECTOR
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 |
| AT00BH30 | Finnish Language and Work Life | 5 |
| YY00BG73 | Project Management | 3 |
| AT00BH31 | Phenomenon-based Project | 2 |
| AT00BJ06 | Työelämäjakso | 5 |
| ATA19S-1005 |
EVENT AND TOURISM PRODUCTS DEVELOPMENT
(Valitaan kaikki ) |
10 |
| AT00BH32 | Event Management | 5 |
| AT00BH33 | Tourism Product Development | 5 |
| ATA19S-1006 |
CUSTOMER-ORIENTED TOURISM BUSINESS MANAGEMENT
(Valitaan kaikki ) |
15 |
| AT00BH34 | Tourism Marketing | 5 |
| AT00BH35 | Tourism Business Operations | 5 |
| AT00BH36 | Tourism Transportation, Sales and Reservation Services | 5 |
| ATA19S-1007 |
INTERNATIONAL SERVICES ENVIRONMENT
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 |
| AT00BH37 | Strategic Planning and Internationalisation in Tourism | 5 |
| AT00BH38 | Swedish (only Finnish students) | 5 |
| AT00BJ07 | Finnish (only international students) | 5 |
| ATA19S-1008 |
SUCCESSFUL TOURISM BUSINESS
(Valitaan kaikki ) |
10 |
| AT00BH39 | Profitable Tourism Company | 5 |
| AT00BH40 | Tourism Services Sales Processes | 5 |
| ATA19S-1009 |
ESIMIESTAIDOT MATKAILUALALLA
(Valitaan kaikki ) |
10 |
| AT00BH41 | Responsible Leadership in Tourism | 5 |
| AT00BH42 | Tourism Legislation | 5 |
| ATA19S-1010 |
RESEARCH AND DEVELOPMENT OPERATIONS
(Valitaan kaikki ) |
5 |
| SSPR003 | R&D Studies | 5 |
| ATA19S-1011 |
VAIHTOEHTOISET AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 35 ) |
35 |
| ATA19S-1012 |
WELLBEING TOURISM
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 ) |
0 |
| ATA19S-1013 |
CORNERSTONES OF WELLBEING TOURISM
(Valitaan kaikki ) |
10 |
| AM00BH09 | Framework for Sustainable Wellbeing Tourism | 5 |
| AM00BH10 | Wellbeing Tourism Project I | 5 |
| ATA19S-1014 |
SMART SOLUTIONS IN WELLBEING TOURISM
(Valitaan kaikki ) |
15 |
| AM00BH11 | Food and Accommodation in Wellbeing Tourism | 5 |
| AM00BH12 | Wellbeing Sports and Smart Technology | 5 |
| AM00BH13 | International Wellbeing Tourism | 5 |
| ATA19S-1015 |
EXPERIENTAL CONCEPTS OF WELLBEING TOURISM
(Valitaan kaikki ) |
10 |
| AM00BH14 | Nature Based Wellbeing Programme Services | 5 |
| AM00BH15 | Wellbeing Tourism Project II | 5 |
| ATA19S-1016 |
ADVENTURE TOURISM
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 ) |
0 |
| ATA19S-1017 |
CORNERSTONES OF ADVENTURE TOURISM
(Valitaan kaikki ) |
10 |
| AM00BH16 | Framework for Sustainable Adventure Tourism | 5 |
| AM00BH17 | Adventure Tourism Project I | 5 |
| ATA19S-1018 |
EXPERIENTAL CONCEPTS OF ADVENTURE TOURISM
(Valitaan kaikki ) |
15 |
| AM00BH18 | Memorable Winter Experiences | 5 |
| AM00BH19 | Authentic and Unique Wilderness Services | 5 |
| AM00BH20 | International Adventure Tourism | 5 |
| ATA19S-1019 |
SMART SOLUTIONS IN ADVENTURE TOURISM
(Valitaan kaikki ) |
10 |
| AM00BH21 | Outdoors Adventure Experience | 5 |
| AM00BH22 | Adventure Tourism Project II | 5 |
| ATA19S-1020 |
INTERNATIONAL STUDIES ABROAD
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 ) |
0 |
| ATA19S-1021 |
YRITTÄJYYS JA OMA YRITYS 5-20 OP
(Valitaan opintopisteitä: 0 ) |
0 |
| ATA19S-1022 |
YRITTÄJYYS KÄYTÄNNÖSSÄ (Nuori Yrittäjyys Start up 10 op + 5 op)
(Valitaan opintopisteitä: 0 ) |
0 |
| KBW488 | JA Start Up Program | 10 |
| ATA19S-1023 |
PRACTICAL TRAINING
(Valitaan kaikki ) |
30 |
| AT00BH43 | Practical Training 1 | 12 |
| AT00BH44 | Practical Training 2 | 18 |
| ATA19S-1024 |
THESIS
(Valitaan kaikki ) |
15 |
| AT00BH45 | Thesis | 15 |
| ATA19S-1025 |
FREE-CHOICE STUDIES
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 |
| MMWA088 | Baarityöskentely | 3 |
| MMWA068 | Onko ruoka kulttuuria? | 3 |
| AM00BD06 | Vastaavan hoitajan pätevyys | 5 |
| MMWA018 | Matkailun historia | 3 |
| MPWY001 | Viinitieto | 3 |
| MTW009 | Destination Marketing | 3 |
| MHAA002 | Foreign Language | 5 |
| MHAA003 | Muu vapaavalintainen kokonaisuus | 5 |
| YY00BR23 | Build up Your English | 3 |
| YY00BR24 | Bygg upp din svenska | 3 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.