Siirry suoraan sisältöön

Bachelor’s Degree in Tourism (2019): ATA19S

Opetussuunitelman tunnus: ATA19S

Tutkintonimike
Bachelor of Hospitality Management
Laajuus
210 op
Kesto
3.5 vuotta (210 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2019
Opetuskieli
englanti

Kuvaus

Matkailualan koulutuksessa opiskelija suorittaa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinnon. Tutkintonimikkeenä on restonomi (AMK). Opintojen laajuus on 210 opintopistettä ja koulutuksen kesto 3,5 vuotta. Koulutusajan enimmäispituus on 4,5 vuotta. Koulutus muodostuu perusopinnoista, ammattiopinnoista, vaihtoehtoisista ammattiopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä. Matkailun koulutus tekee tiivistä yhteistyötä liikunnanohjaajakoulutuksen kanssa.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelijasta kehittyy monialaiseen yhteistyöhön kykenevä matkailualan osaaja. Opintojen läpikulkevana teemana ovat luovuuden, vastuullisen matkailuyrittäjyyden, kansainvälisyyden ja itsetuntemuksen kehittäminen sekä elämyksellisyys matkailupalvelujen tuotekehityksessä. Erilaisissa oppimistehtävissä tehdään tiivistä yhteistyötä alan elinkeinoelämän ja toimijoiden kanssa.

Opintojen alussa keskitytään perustaitojen ja tietämyksen kartuttamiseen, jonka jälkeen siirrytään opitun soveltamiseen. Opiskelet asiakaslähtöistä ja kokonaisvaltaista tuotekehitys- ja markkinointiosaamista sekä opettelet tuntemaan eri kulttuureja kansainvälistä matkailua varten. Matkailupalvelut koostuvat monista eri osista, kuten majoitus-, ravitsemis-, ohjelma- ja liikennepalveluista sekä kokous- ja kongressipalveluista.

Opintojen lopussa korostuu osaamisen hyödyntäminen käytännössä ja erilaisissa älykkäissä ratkaisuissa.

Syventääksesi osaamistasi matkailun eri osa-alueilla jokainen opiskelijamme rakentaa toisen vuoden opinnoista alkaen itselle yksilöllisen oppimispolun 35 laajuisten vaihtoehtoisten aineopintojen kautta. Osaamisalueellamme voit syventää osaamistasi elämyksellisten aktiviteettien (adventure tourism) tai hyvinvointimatkailu (wellbeing tourism) aloilla. Yksilöllisellä polulla voit myös syventää kansainvälisyysosaamistasi (kv-vaihto ja/tai kv-harjoittelu) tai tapahtumamatkailun johtamisosaamista. Tai voit valita yrittäjyysopintoja, joiden avulla pääset suunnittelemaan oman yrityksen perustamista (esim. yrityshautomossamme). Omaa yksilöllistä polkuasi vahvistat erilaisten projektiopintojen ja harjoitteluiden avulla. Projektiopinnoissa työskentelet osana laajempaa projektitiimiä, joka toteuttaa työelämälähtöisiä oppimisprojekteja. Opinnäytetyössä osoita ammattilaisuutesi polullasi.

• Elämyksellisten aktiviteettien (adventure tourism) opinnoissa opit tunnistamaan merkittävimmät luonto- ja liikuntamatkailun kesä- ja talviaktiviteetit Suomessa sekä ymmärtämään niiden toteutuksen keskeiset vaatimukset. Opit hallitsemaan eri luontoliikuntalajien vaatimia perustaitoja sekä tuottamaan asiakkaille yksilöllisiä ja aitoja elämyskokemuksia.

• Hyvinvointimatkailun (wellbeing tourism) opinnoissa keskeisinä teemoina ovat luonto hyvinvoinnin lähteenä ja älykkäät ratkaisut (esim. teknologia, ravitsemus) hyvinvointimatkailussa. Opintojen aikana opit soveltamaan eri liikuntalajeja ja hoitomuotoja eri lähtökohdista tulevien ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen. Myös ruoalla ja majoituksella on keskeinen rooli hyvinvointimatkailutuotteissa. Teemme näissä opinnoissa alojen välistä tiivistä yhteistyötä matkailun ja liikunnan kesken.

Osaamistavoitteet

Vuositeemat / osaamistavoitteet

1. vuosi
Matkailualan havainnoija
- peruskäsitteiden hallinta
- tietää matkailualan toimijat
- hallitsee matkailualan asiakaspalvelun perustaidot

2. ja 3. vuosi
Matkailupalveluiden toteuttaja ja osaaja
- tuntee keskeiset matkailualan tietosisällöt
- pystyy toimimaan asiakasrajapinnassa ja erilaisissa matkailutoimijoiden verkostoissa
- osaa toimia matkailualan työtehtävissä ja hallitsee keskeiset työmenetelmät
- kehittyy tiedonhakijana ja tiimien jäsenenä
- osaa suunnitella ja toteuttaa matkailutuotteita

3. ja 4. vuosi
Matkailupalvelujen kehittäjä
- osaa soveltaa uusinta tietoa matkailutuotteiden ja alan kehittämiseen
- kehittää ja arvioida asiakaslähtöistä ja vastuullista matkailuliiketoimintaa

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2019-2020 2020-2021 2021-2022 2022-2023 Syksy 2019 Kevät 2020 Syksy 2020 Kevät 2021 Syksy 2021 Kevät 2022 Syksy 2022 1. / 2019 2. / 2019 3. / 2020 4. / 2020 1. / 2020 2. / 2020 3. / 2021 4. / 2021 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 1. / 2022 2. / 2022
Yhteensä 210

yhteiset kompetenssit,AMK

Osaamisen kuvaus, ammattikorkeakoulututkinto

1. OPPIMISEN TAIDOT

•osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
•osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
•kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Matkailun historia
2. EETTINEN OSAAMINEN

•kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
•osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
•osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
•osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
•osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
•kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Ei liitettyjä opintojaksoja

3. TYÖYHTEISÖOSAAMINEN

•osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
•osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
•osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
•kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
•osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
•kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
•omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Ei liitettyjä opintojaksoja

4. INNOVAATIO-OSAAMINEN

•kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
•osaa työskennellä projekteissa
•osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
•osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Ei liitettyjä opintojaksoja

5. KANSAINVÄLISTYMISOSAAMINEN

•omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
•kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
•osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Matkailun historia
Luokittelemattomat
Principles of Tourism
Principles of Sports
Tourism English
Intercultural Communication
Study Skills
Creativity and Pulling out all the Stops in Tourism
Customer Contacts
Business Operations
Accommodation Services
Food Services in Tourism
Tourism Operational Environments
Business Communication Skills
Finnish Language and Work Life
Project Management
Phenomenon-based Project
Työelämäjakso
Event Management
Tourism Product Development
Tourism Marketing
Tourism Business Operations
Tourism Transportation, Sales and Reservation Services
Strategic Planning and Internationalisation in Tourism 
Swedish (only Finnish students)
Finnish (only international students)
Profitable Tourism Company      
Tourism Services Sales Processes
Responsible Leadership in Tourism 
Tourism Legislation
R&D Studies
Framework for Sustainable Wellbeing Tourism
Wellbeing Tourism Project I
Food and Accommodation in Wellbeing Tourism
Wellbeing Sports and Smart Technology
International Wellbeing Tourism
Nature Based Wellbeing Programme Services
Wellbeing Tourism Project II
Framework for Sustainable Adventure Tourism
Adventure Tourism Project I
Memorable Winter Experiences
Authentic and Unique Wilderness Services
International Adventure Tourism
Outdoors Adventure Experience
Adventure Tourism Project II
JA Start Up Program
Practical Training 1
Practical Training 2
Thesis
Baarityöskentely
Onko ruoka kulttuuria?
Vastaavan hoitajan pätevyys
Viinitieto
Destination Marketing
Foreign Language
Muu vapaavalintainen kokonaisuus
Build up Your English
Bygg upp din svenska

Opintotyyppi_AMK

1. Perusopinnot
Principles of Tourism
Principles of Sports
Tourism English
Intercultural Communication
Study Skills
Creativity and Pulling out all the Stops in Tourism
Customer Contacts
Business Operations
Accommodation Services
Food Services in Tourism
Tourism Operational Environments
Business Communication Skills
Finnish Language and Work Life
Project Management
Phenomenon-based Project
Työelämäjakso
2. Ammattiopinnot
Event Management
Tourism Product Development
Tourism Marketing
Tourism Business Operations
Tourism Transportation, Sales and Reservation Services
Strategic Planning and Internationalisation in Tourism 
Swedish (only Finnish students)
Finnish (only international students)
Profitable Tourism Company      
Tourism Services Sales Processes
Responsible Leadership in Tourism 
Tourism Legislation
R&D Studies
3. Vaihtoehtoiset ammattiopinnot
Framework for Sustainable Wellbeing Tourism
Wellbeing Tourism Project I
Food and Accommodation in Wellbeing Tourism
Wellbeing Sports and Smart Technology
International Wellbeing Tourism
Nature Based Wellbeing Programme Services
Wellbeing Tourism Project II
Framework for Sustainable Adventure Tourism
Adventure Tourism Project I
Memorable Winter Experiences
Authentic and Unique Wilderness Services
International Adventure Tourism
Outdoors Adventure Experience
Adventure Tourism Project II
JA Start Up Program
4. Harjoittelu
Practical Training 1
Practical Training 2
5. Opinnäytetyö
Thesis
6. Vapaasti valittavat opinnot
Baarityöskentely
Onko ruoka kulttuuria?
Vastaavan hoitajan pätevyys
Matkailun historia
Viinitieto
Destination Marketing
Foreign Language
Muu vapaavalintainen kokonaisuus
Luokittelemattomat
Build up Your English
Bygg upp din svenska

AMA_kompetenssit

Matkailun koulutus

1. Palvelukulttuuriosaaminen

*ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä
*osaa huomioida esteettiset ja eettiset näkökulmat palvelutoiminnassa (tilat ja palvelutuotteet, viestintä)
*tuntee kuluttajakäyttäytymisen periaatteet ja osaa hyödyntää niitä palvelukehityksessä

Ei liitettyjä opintojaksoja

2. Palvelujärjestelmäosaaminen

*osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan
*osaa kuvata, ohjata ja arvioida palveluprosesseja (tuotesuunnittelu, toiminnan kannattavuus, työn organisointi, ohjaus ja kehittäminen)
*osaa kehittää palveluja tuotekehityksen ja tuotteistamisen keinoin
*tuntee omaan toimialaansa liittyvät turvallisuusvaatimukset ja osaa soveltaa niitä työssään

Ei liitettyjä opintojaksoja

3. Palvelujohtamisosaaminen

*tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä
*osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida oman ja yksikön päivittäistä lähijohtamista
*osaa organisoida työyhteisön toimintaa ja hyödyntää yksilöiden, tiimien ja yhteisöjen osaamista

Ei liitettyjä opintojaksoja

4. Liiketoimintaosaaminen

*osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta
*ymmärtää liiketoiminnan keskeiset käsitteet ja omaa liiketaloudellisen ajattelun perusteet
*osaa ennakoida vaihtoehtoisten toimintatapojen vaikutuksia taloudelliseen tulokseen ja kilpailukykyyn
*osaa soveltaa yrittäjyysperiaatteita yrittäjänä ja työntekijänä
*osaa toimia erilaisissa verkostoissa sekä hyödyntää ja kehittää niitä

Ei liitettyjä opintojaksoja

5. Matkailupalvelujen palveluympäristöosaaminen

*ymmärtää kansainvälisyyden, globalisaation ja erilaisten kulttuurien merkityksen palvelukulttuurille ja alan kehitykselle
*osaa toimia erilaisissa kansainvälisissä toimintaympäristöissä
*osaa hyödyntää kansallisen kulttuurin ominaispiirteitä matkailun
kehittämisessä

Matkailun historia
6. Aktiviteettimatkailuosaaminen

*osaa suunnitella, toteuttaa ja tuotteistaa terveellisiä, turvallisia ja taloudellisesti kannattavia aktiviteettimatkailupalveluja edistämään asiakkaiden hyvinvointia
*osaa kehittää vapaa-ajan tai työsidonnaisen aktiviteettimatkailun palveluympäristöä ja -verkostoja
*osaa kehittää alueellisia vahvuuksia ja parantaa alueellista vaikuttavuutta aktiviteettimatkailussa
*osaa tuottaa asiakkaille yksilöllisiä ja aitoja elämyskokemuksia tunnistaa keskeiset oppimiskäsitykset ja menetelmät sekä osaa
suunnitella, toteuttaa ja arvioida liikunnan ohjaustilanteita
*osaa kuvata liikunnan terveysvaikutuksia
*ymmärtää aktiviteettimatkailun sisältöjen (esim. luonto, kulttuuri, liikunta ja ruoka) merkityksen hyvinvoinnin lähteenä

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Principles of Tourism
Principles of Sports
Tourism English
Intercultural Communication
Study Skills
Creativity and Pulling out all the Stops in Tourism
Customer Contacts
Business Operations
Accommodation Services
Food Services in Tourism
Tourism Operational Environments
Business Communication Skills
Finnish Language and Work Life
Project Management
Phenomenon-based Project
Työelämäjakso
Event Management
Tourism Product Development
Tourism Marketing
Tourism Business Operations
Tourism Transportation, Sales and Reservation Services
Strategic Planning and Internationalisation in Tourism 
Swedish (only Finnish students)
Finnish (only international students)
Profitable Tourism Company      
Tourism Services Sales Processes
Responsible Leadership in Tourism 
Tourism Legislation
R&D Studies
Framework for Sustainable Wellbeing Tourism
Wellbeing Tourism Project I
Food and Accommodation in Wellbeing Tourism
Wellbeing Sports and Smart Technology
International Wellbeing Tourism
Nature Based Wellbeing Programme Services
Wellbeing Tourism Project II
Framework for Sustainable Adventure Tourism
Adventure Tourism Project I
Memorable Winter Experiences
Authentic and Unique Wilderness Services
International Adventure Tourism
Outdoors Adventure Experience
Adventure Tourism Project II
JA Start Up Program
Practical Training 1
Practical Training 2
Thesis
Baarityöskentely
Onko ruoka kulttuuria?
Vastaavan hoitajan pätevyys
Viinitieto
Destination Marketing
Foreign Language
Muu vapaavalintainen kokonaisuus
Build up Your English
Bygg upp din svenska

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
ATA19S-1000
PRINCIPLES OF ACTIVITY TOURISM

(Valitaan kaikki )

15
AS00BA92 Principles of Tourism 5
AS00BA93 Principles of Sports 5
AM00BG86 Tourism English 2
YY00BD88 Intercultural Communication 3
ATA19S-1001
TOURISM SKILLS AND ATTITUDES

(Valitaan kaikki )

15
AT00BH23 Study Skills 5
AT00BH25 Creativity and Pulling out all the Stops in Tourism 4
AT00BH26 Customer Contacts 3
YY00BG72 Business Operations 3
ATA19S-1002
CUSTOMER SERVICE

(Valitaan kaikki )

10
AT00BH27 Accommodation Services 5
AT00BH28 Food Services in Tourism 5
ATA19S-1003
RESPONSIBLE TOURISM BUSINESS

(Valitaan kaikki )

10
AT00BH29 Tourism Operational Environments 5
AM00BG94 Business Communication Skills 5
ATA19S-1004
WORKLIFE IN THE TOURISM SECTOR

(Valitaan opintopisteitä: 10 )

10
AT00BH30 Finnish Language and Work Life 5
YY00BG73 Project Management 3
AT00BH31 Phenomenon-based Project 2
AT00BJ06 Työelämäjakso 5
ATA19S-1005
EVENT AND TOURISM PRODUCTS DEVELOPMENT

(Valitaan kaikki )

10
AT00BH32 Event Management 5
AT00BH33 Tourism Product Development 5
ATA19S-1006
CUSTOMER-ORIENTED TOURISM BUSINESS MANAGEMENT

(Valitaan kaikki )

15
AT00BH34 Tourism Marketing 5
AT00BH35 Tourism Business Operations 5
AT00BH36 Tourism Transportation, Sales and Reservation Services 5
ATA19S-1007
INTERNATIONAL SERVICES ENVIRONMENT

(Valitaan opintopisteitä: 10 )

10
AT00BH37 Strategic Planning and Internationalisation in Tourism  5
AT00BH38 Swedish (only Finnish students) 5
AT00BJ07 Finnish (only international students) 5
ATA19S-1008
SUCCESSFUL TOURISM BUSINESS

(Valitaan kaikki )

10
AT00BH39 Profitable Tourism Company       5
AT00BH40 Tourism Services Sales Processes 5
ATA19S-1009
ESIMIESTAIDOT MATKAILUALALLA

(Valitaan kaikki )

10
AT00BH41 Responsible Leadership in Tourism  5
AT00BH42 Tourism Legislation 5
ATA19S-1010
RESEARCH AND DEVELOPMENT OPERATIONS

(Valitaan kaikki )

5
SSPR003 R&D Studies 5
ATA19S-1011
VAIHTOEHTOISET AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 35 )

35
ATA19S-1012
WELLBEING TOURISM

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )

0
ATA19S-1013
CORNERSTONES OF WELLBEING TOURISM

(Valitaan kaikki )

10
AM00BH09 Framework for Sustainable Wellbeing Tourism 5
AM00BH10 Wellbeing Tourism Project I 5
ATA19S-1014
SMART SOLUTIONS IN WELLBEING TOURISM

(Valitaan kaikki )

15
AM00BH11 Food and Accommodation in Wellbeing Tourism 5
AM00BH12 Wellbeing Sports and Smart Technology 5
AM00BH13 International Wellbeing Tourism 5
ATA19S-1015
EXPERIENTAL CONCEPTS OF WELLBEING TOURISM

(Valitaan kaikki )

10
AM00BH14 Nature Based Wellbeing Programme Services 5
AM00BH15 Wellbeing Tourism Project II 5
ATA19S-1016
ADVENTURE TOURISM

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )

0
ATA19S-1017
CORNERSTONES OF ADVENTURE TOURISM

(Valitaan kaikki )

10
AM00BH16 Framework for Sustainable Adventure Tourism 5
AM00BH17 Adventure Tourism Project I 5
ATA19S-1018
EXPERIENTAL CONCEPTS OF ADVENTURE TOURISM

(Valitaan kaikki )

15
AM00BH18 Memorable Winter Experiences 5
AM00BH19 Authentic and Unique Wilderness Services 5
AM00BH20 International Adventure Tourism 5
ATA19S-1019
SMART SOLUTIONS IN ADVENTURE TOURISM

(Valitaan kaikki )

10
AM00BH21 Outdoors Adventure Experience 5
AM00BH22 Adventure Tourism Project II 5
ATA19S-1020
INTERNATIONAL STUDIES ABROAD

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )

0
ATA19S-1021
YRITTÄJYYS JA OMA YRITYS 5-20 OP

(Valitaan opintopisteitä: 0 )

0
ATA19S-1022
YRITTÄJYYS KÄYTÄNNÖSSÄ (Nuori Yrittäjyys Start up 10 op + 5 op)

(Valitaan opintopisteitä: 0 )

0
KBW488 JA Start Up Program 10
ATA19S-1023
PRACTICAL TRAINING

(Valitaan kaikki )

30
AT00BH43 Practical Training 1 12
AT00BH44 Practical Training 2 18
ATA19S-1024
THESIS

(Valitaan kaikki )

15
AT00BH45 Thesis 15
ATA19S-1025
FREE-CHOICE STUDIES

(Valitaan opintopisteitä: 10 )

10
MMWA088 Baarityöskentely 3
MMWA068 Onko ruoka kulttuuria? 3
AM00BD06 Vastaavan hoitajan pätevyys 5
MMWA018 Matkailun historia 3
MPWY001 Viinitieto 3
MTW009 Destination Marketing 3
MHAA002 Foreign Language 5
MHAA003 Muu vapaavalintainen kokonaisuus 5
YY00BR23 Build up Your English 3
YY00BR24 Bygg upp din svenska 3

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Siirry alkuun