Siirry suoraan sisältöön

Vuosi Yrittäjänä, korkeakouluLaajuus (10 op)

Tunnus: AM00CT19

Laajuus

10 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden vaatimukset ja osaa arvioida omat vahvuutensa ja kehittämiskohteensa.
Opiskelija ymmärtää liiketoiminnan perusteet ja osaa arvioida ja kehittää yrityksen toimintaa.
Opiskelija kehittää omia yrittäjyyden taitojaan, joita ovat esimerkiksi myyntitaidot, ryhmätyötaidot, ongelmanratkaisutaidot, viestintätaidot ja esiintymistaidot.
Opiskelija rakentaa liiketoimintaa edistäviä yhteistyöverkostoja.
Opiskelija osaa suunnitella yrityksen liiketoimintaa.
Opiskelija osaa laatia liiketoimintamallin ja -suunnitelman oman idean tueksi sekä kehittää sitä toiminnan aikana.
Opiskelija osaa käyttää liiketoiminnan suunnitteluun liittyviä työkaluja ja laatia yrityksen perustamiseen liittyvät asiakirjat.
Opiskelija tunnistaa ja arvioi omaa toimintaansa yrityksessä osana tiimiä.

Sisältö

Opintojakso on osa eurooppalaista JA Company Program -kokonaisuutta, ja vastaavanlaisia kursseja järjestetään eri Euroopan maissa. Suomessa Vuosi yrittäjänä korkea-aste on korkeakoulujen yhteinen ohjelma, jota hallinnoi Nuorten yrittäjyys ja talous NYT.

Vuosi yrittäjänä korkea-aste on ohjelma, jossa opiskelijat perustavat opintojakson ajaksi oikealla rahalla toimivan NYT-yrityksen. Yritys tarjoaa mahdollisuuden soveltaa työelämätaitoja käytäntöön oman yrityksen kautta ja antaa opiskelijalle kuvan siitä, millaista on työskennellä omassa tai pienessä yrityksessä. Lisäksi opintojaksolla on mahdollisuus verkostoitua muiden NYT-opiskelijoiden kanssa.

Opintojakso soveltuu kaikkien alojen opiskelijoille. Opintojakson vahvuudet perustuvat mm. yhdessä tekemiseen ja mukaan tullessa ei tarvitse olla omaa valmista liikeideaa tiedossa. Tärkeintä on halu ja innostus lähteä luomaan uutta ja oppimaan oman tekemisen kautta.

Opiskelijat muodostavat tiimejä ja perustavat tiimeissä yrityksen. Yritys toimii oikeilla markkinoilla tarjoten tuotteita tai palveluita asiakkaille. Se voi yhden kalenterivuoden ajan. Vuosi yrittäjänä korkea-aste tarjoaa erinomaisen pohjan omien ideoiden testaamiseen ja liiketoiminnassa tarvittavien taitojen kehittämiseen.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksyttyyn arvosanaan vaaditaan hyvä yrittäjämäinen ote sekä annettujen tehtävien suorittaminen.

Lisätiedot

Opintojaksolle haetaan erikseen motivaatiokirjeellä.