HygieniapassiLaajuus (1 op)
Tunnus: AM00CR47
Laajuus
1 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa kuvata ruoan hygieenisen laadun varmistamisen kokonaisuuden Suomessa sekä osaa luetella keskeiset elintarvikehygieniaan liittyvät ohjeet ja määräykset rekisteröidyn elintarviketoiminnan kentässä. Opiskelija osaa selittää toimenpiteet, joilla elintarvikkeiden hygieeninen turvallisuus varmistetaan elintarvikehuoneistossa.
Sisältö
- Ruoan hygieenisen laadun varmistamiseen liittyvät toimijat, viranomaiset, lainsäädäntö ja viralliset ohjeet.
- Perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta
- Ruokamyrkytykset ja niiden aiheuttajat
- Elintarvikkeiden ohjeiden mukainen käsittely
- Henkilökohtainen hygienia elintarvikehuoneistossa
- Elintarvikehuoneiston puhtaanapito
- Omavalvonta ja omavalvontasuunnitelman tekeminen
Oppimateriaalit
Kuvataan toteutussuunnitelmassa.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty:
Opiskelija on osallistunut aloitusluennolle ja saanut hygieniaosaamistestistä vähintään 34/40 pistettä.
Hylätty:
Opiskelija ei saa hyväksymiseen vaadittavaa pistemäärää kirjallisesta testistä.
Lisätiedot
Opintojaksolle voidaan ottaa korkeintaan 20 opiskelijaa. Ilmoittautuminen tapahtuu Pakissa.
Kurssi on tarkoitettu vain KAMK:in suomenkielisille tutkinto-opiskellijoille. Kurssi maksaa 12 euroa ja sisältää kolme testimahdollisuutta.
Maksu suoritetaan Kamk:in verkkokauppaan aloitusluennolla annettujen ohjeiden mukaan.
Aiemmin suoritettua Hygieniapassia ei hyväksilueta, jos se on 5 vuotta vanhempi.