Siirry suoraan sisältöön

Energiatekniikka ja kestäväkehitysLaajuus (3 op)

Tunnus: TK00CM95

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on tarjota opiskelijoille syvällinen ymmärrys energiajärjestelmistä, polttoaineiden käytöstä ja niiden ympäristövaikutuksista, sekä tutustuttaa opiskelijat kestävän kehityksen periaatteisiin ja kiertotalouden soveltamiseen energiatekniikassa. Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa arvioida eri energiateknologioiden soveltuvuutta kestävän kehityksen mukaisiin ratkaisuihin.

Sisältö

- Voimalaitokset (Bioenergiantuotanto, tuulivoimalaitokset, ydinvoimalaitokset ja vesivoimalaitokset)
- Polttoaineet ja palaminen
- Vesihöyry ja lämmönsiirto
- Sähkönjakeluverkko
- Energian käyttö yhteiskunnassa ja teollisuudessa
- Kestävän kehityksen periaatteet energiatekniikassa
- Kiertotalouden periaatteiden soveltaminen energia-alalla

Oppimateriaalit

Ajankohtaiset artikkelit ja tutkimusraportit
Verkkoluentomateriaalit ja -resurssit

Kurssikirjallisuutena on alan viimeisimmät kirjallisuudet energiatekniikasta, kestävästä kehityksestä ja kiertotaloudesta. Suositeltava kirjallisuuslista jaetaan kurssin alussa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osoittaa syvällistä ymmärrystä energiatekniikan ja kestävän kehityksen välisestä suhteesta sekä kykenee itsenäisesti soveltamaan opittuja tietoja ja taitoja uusiin ongelmatilanteisiin. Portfolio on erittäin kattava ja osoittaa omaehtoista pohdintaa ja kriittistä analyysia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää hyvin energiatekniikan perusperiaatteet ja kestävän kehityksen merkityksen energia-alalla. Portfolio sisältää kattavan yleiskatsauksen aiheista ja osoittaa omaehtoista pohdintaa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut perustiedot energiatekniikasta ja kestävästä kehityksestä, mutta portfolio kaipaa syvällisempää analyysia ja omaehtoista pohdintaa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on saavuttanut kurssin perustavoitteet ja ymmärtää energiatekniikan ja kestävän kehityksen perusperiaatteet. Hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista ja vähintään 70% maksimipisteistä portfolion arvioinnissa.

Lisätiedot

Kurssi suoritetaan joko lähi- tai etäopetuksena.
Opiskelijoita kannustetaan osallistumaan alan seminaareihin ja workshoppeihin kurssin aikana.