Siirry suoraan sisältöön

Matkailun ruokapalvelut (7op)

Opintojakson tunnus: MMPA302

Opintojakson perustiedot


Laajuus
7 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää ruoan merkityksen osana matkailupalvelua ja tunnistaa keskeisimmät matkailualalla tarjottavat ateriapalvelut. Hän osaa ottaa huomioon asiakkaiden ruokapalveluun liittyvät tarpeet sekä ymmärtää palveluiden tuottamisen edellytykset ja lainsäädännölliset vaatimukset.

Sisältö

Ateria- ja kahvilapalvelut
Keittiön tilat ja laitteet
Keittiön työturvallisuus
Ruoanvalmistusprosessi
Ruoan ravitsemuksellinen laatu ja erityisruokavalioasiakkaiden huomioiminen
Tarjoilu ja anniskelu (anniskelupassin suoritus)
Ruokaturvallisuus (hygieniapassin suoritus)

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää laaja-alaisesti ruokapalvelun keskeisiä käsitteitä sekä osaa yhdistellä ruokapalvelun, ravitsemuksen, tarjoilun, anniskelun ja ruokaturvallisuuden perustiedot kokonaisuuksiksi.
Opiskelija osaa toimia itsenäisesti, vastuullisesti, aloitteellisesti ja joustavasti erilaisissa oppimisympäristöissä sekä osaa valita ja käyttää tarvittavia työvälineitä joustavasti.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa ja yhteisiä pelisääntöjä noudattaen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää johdonmukaisesti ruokapalveluiden keskeisiä käsitteitä sekä selittää ja perustella ruokapalvelun, ravitsemuksen, tarjoilun, anniskelun ja ruokaturvallisuuden perustiedot.
Opiskelija osaa toimia oma-aloitteisesti ja vastuullisesti erilaisissa oppimisympäristöissä sekä osaa käyttää tarvittavia työvälineitä tarkoituksenmukaisesti.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi ja yhteisiä pelisääntöjä noudattaen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa käyttää ruokapalvelun keskeisiä käsitteitä asianmukaisesti sekä esittää ruokapalveluiden, ravitsemuksen, tarjoilun, anniskelun ja ruokaturvallisuuden perustiedot.
Opiskelija osaa toimia ohjattuna asianmukaisesti erilaisissa toimintaympäristöissä sekä osaa ohjatusti käyttää tarvittavia työvälineitä.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä ja noudattaa yhteisiä pelisääntöjä.

Siirry alkuun