Siirry suoraan sisältöön

Luonto ja kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä (5op)

Opintojakson tunnus: MMVA401

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa märitellä hyvinvointimatkailun keskeiset käsitteet sekä sijoittaa hyvinvointimatkailun osaksi terveysmatkailun laajempaa kenttää. Hän osaa kertoa hyvinvointimatkailun historiallisen kehityksen pääpiirteet.
Opiskelija osaa selittää MEK:n hyvinvointimatkailustrategian päämäärät ja strategian merkityksen alan kehitykselle ja alan yrityksille. Opiskelija osaa kuvata suomalaisen hyvinvointimatkailun perustarjonnan ja kohdennettujen tarjontojen erityispiirteet. Opiskelija ymmärtää suomalaisen luonnon ja kulttuurin tarjoamat mahdollisuudet hyvinvointimatkailun kehittämisessä. Hän osaa määritellä ruoan ja ravitsemuksen merkityksen osana hyvinvointimatkailua.
Opiskelija osaa kertoa hyvinvointimatkailun keskeiset asiakasryhmät Suomessa ja maailmalla.

Sisältö

Hyvinvointimatkailun käsitteet ja muodot sekä niiden erityispiirteet
Hyvinvointimatkailustrategia
Hyvinvointimatkailutuotteet
Luonto hyvinvoinnin lähteenä
Kansallinen ja paikallinen kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä
Ravinnon ja terveyden väliset yhteydet
Ruoka hyvinvointimatkailussa

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää MEK:n hyvinvointimatkailustrategian päämäärät ja strategian merkityksen alan kehitykselle ja alan yrityksille sekä arvioida strategisten päämäärien merkitystä toimialalle.
Opiskelija osaa käyttää ja arvioida asiantuntevasti ja laaja-alaisesti hyvinvointimatkailun käsitteitä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa märitellä hyvinvointimatkailun keskeiset käsitteet. Hän osaa kertoa hyvinvointimatkailun historiallisen kehityksen pääpiirteet.
Opiskelija osaa kuvata suomalaisen hyvinvointimatkailun perustarjonnan ja kohdennettujen tarjontojen erityispiirteet.
Opiskelija ymmärtää suomalaisen luonnon ja kulttuurin tarjoamat mahdollisuudet hyvinvointimatkailun kehittämisessä.
Opiskelija osaa kertoa hyvinvointimatkailun keskeiset asiakasryhmät Suomessa ja maailmalla.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa sijoittaa hyvinvointimatkailun osaksi terveysmatkailun laajempaa kenttää.
Opiskelija osaa luetella joitakin suomalaisen hyvinvointimatkailun perustarjonnan ja kohdennetun tarjonnan tuotteita.
Opiskelija osaa kertoa, mitkä suomalaisen luonnon ja kulttuurin elementit ovat tärkeimmässä roolissa hyvinvointimatkailun kehittämisessä. Hän osaa määritellä ruoan ja ravitsemuksen merkityksen osana hyvinvointimatkailua.

Siirry alkuun