Skip to main content

TOURISM DEGREE (2021): AMA21S

Code: AMA21S

Degree:
Bachelor of Hospitality Management

Degree title:
Bachelor of Hospitality Management (AMK)

Credits:
210 ects

Duration:
3.5 years (210 cr)

Start semester:
Autumn 2021

Teaching language:
Finnish

Descriptions

Matkailualan koulutuksessa opiskelija suorittaa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinnon. Tutkintonimikkeenä on restonomi (AMK). Opintojen laajuus on 210 opintopistettä ja koulutuksen kesto 3,5 vuotta. Koulutus muodostuu perusopinnoista, ammattiopinnoista, vaihtoehtoisista ammattiopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä. Matkailun koulutus on osa Business-osaamisaluetta, johon kuuluvat matkailun lisäksi liiketalouden ja liikunnan koulutukset sekä suomeksi että englanniksi. Opiskelijan onkin näin mahdollista ottaa opintoja myös toisista koulutuksista.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelijasta kehittyy monialaiseen yhteistyöhön kykenevä matkailualan osaaja. Opintojen läpikulkevana teemana ovat tapahtumien järjestäminen, matkailun tuotekehitys sekä matkailuyrittäjyyden, kansainvälisyyden ja itsetuntemuksen ja hyvinvoivan työyhteisön kehittäminen. Erilaisissa oppimistehtävissä tehdään tiivistä yhteistyötä matkailun toimijoiden kanssa. Opintojen aikana tehdään opintomatkoja sekä perusopinnoissa että suuntautumisvaihtoehdoissa esim. Matkamessut osana Tapahtumatuotannon opintoja.

Opintojen alussa keskitytään perustaitojen ja tietämyksen kartuttamiseen, jonka jälkeen siirrytään opitun soveltamiseen. Opiskelet asiakaslähtöistä ja kokonaisvaltaista tuotekehitys- ja markkinointiosaamista sekä opettelet tuntemaan eri kulttuureja kansainvälistä matkailua varten.

Matkailupalvelut koostuvat monista eri osista, kuten majoitus-, ravitsemis-, ohjelma- ja liikennepalveluista sekä tapahtuma-, kokous- ja kongressipalveluista. Opintojen lopussa korostuu osaamisen hyödyntäminen käytännössä ja erilaisissa älykkäissä ratkaisuissa.

Syventääksesi osaamistasi matkailun eri osa-alueilla jokainen opiskelijamme rakentaa toisen vuoden opinnoista alkaen itselleen yksilöllisen oppimispolun vaihtoehtoisten aineopintojen kautta. Osaamisalueellamme voit syventää osaamistasi tapahtumatuotannossa, yrittäjyydessä, asiakaskokemuksen kehittämisessä tai markkinointiviestinnässä. Tarjolla on myös englanninkieliset syventävät opinnot: Event Management, Hospitality Management tai Arctic Sports and Tourism. Yksilöllisellä polulla voit myös syventää kansainvälisyysosaamistasi (kv-vaihto ja/tai kv-harjoittelu). Omaa yksilöllistä polkuasi vahvistat erilaisten työelämälähtöisten tehtävien ja harjoitteluiden avulla. Opinnäytetyöllä voit vielä vahvistaa omaa osaamistasi valitsemallasi polulla.

Further information

Vuositeemat / osaamistavoitteet
1. vuosi
Matkailualan havainnoija
• peruskäsitteiden hallinta
• tietää matkailualan toimijat
• hallitsee matkailualan asiakaspalvelun perustaidot
2. ja 3. vuosi
Matkailupalveluiden toteuttaja ja osaaja
• tuntee keskeiset matkailualan tietosisällöt
• pystyy toimimaan asiakasrajapinnassa ja erilaisissa matkailutoimijoiden verkostoissa
• osaa toimia matkailualan työtehtävissä ja hallitsee keskeiset työmenetelmät
• kehittyy tiedonhakijana ja tiimien jäsenenä
• osaa suunnitella ja toteuttaa matkailutuotteita
3. ja 4. vuosi
Matkailupalvelujen kehittäjä
• osaa soveltaa uusinta tietoa matkailutuotteiden ja alan kehittämiseen
• kehittää ja arvioida asiakaslähtöistä ja vastuullista matkailuliiketoimintaa

Show study timings by semester, study year or period

Code Name Credits (cr) 2021-2022 2022-2023 2023-2024 2024-2025 Autumn 2021 Spring 2022 Autumn 2022 Spring 2023 Autumn 2023 Spring 2024 Autumn 2024 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 1. / 2022 2. / 2022 3. / 2023 4. / 2023 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024 1. / 2024 2. / 2024
AMA21S-1001
TOURISM SERVICES

(Choose all )

23
MMPA101 Principles of Tourism 5 5 5 5
AM00BY29 Tourism Operational Environments 3 3 3 3
AM00BG95 Working in Tourism 5 5 5 5
AM00BH00 Tourism Company Operations 5 5 5 2.5 2.5
BY00BX23 Customer Oriented Marketing 5 5 5 2.5 2.5
AMA21S-1002
CUSTOMER SERVICE IN TOURISM

(Choose all )

18
AM00BG89 Customer Service 3 3 3 3
AM00BG91 Accommodation Services 5 5 5 5
AM00BH01 Tourism Transport, Sales and Reservation Services 5 5 5 5
AM00BG92 Tourism Food Services 5 5 5 5
AMA21S-1003
EVENT AND TOURISM PRODUCT DEVELOPMENT

(Choose all )

12
BY00BX49 Event Management 5 5 5 2.5 2.5
BY00BX50 New Technologies in Business 3 3 3 3
BY00BX43 Productization and Developing Services 4 4 4 2 2
AMA21S-1004
COMMUNICATION COMPETENCE

(Choose all )

26
BY00BX31 ICT and Business Applications 3 3 3 1.5 1.5
BY00BX35 Business Swedish 5 5 5 2.5 2.5
BY00BX37 Business English 5 5 5 2.5 2.5
BY00BX38 Competence Development 3 2 1 2 1 1 1 1
BY00BX39 Finnish/Business Communication Skills 5 5 5 2.5 2.5
BY00BX40 Professional English 5 5 5 2.5 2.5
AMA21S-1005
TOURISM BUSINESS

(Choose all )

13
BY00BX29 Business Basics 5 5 5 5
BY00BY35 Basic Business Mathematics 3 3 3 1.5 1.5
AM00BH03 Tourism Service Sales Processes 5 5 5 2.5 2.5
AMA21S-1006
MANAGEMENT AND LEADERSHIP SKILLS IN TOURISM

(Choose all )

18
BY00BX41 Management Accounting 5 5 5 2.5 2.5
AM00BH04 Responsible Management of a Tourism Company 5 5 5 2.5 2.5
AM00BY30 Laws and Legislation in Tourism 3 3 3 3
AM00BY44 Strategic Planning in Tourism 5 5 5 2.5 2.5
AMA21S-1007
LEADERSHIP AND WELLBEING IN THE WORK COMMUNITY

(Choose all )

15
BY00BX52 Human Resource Management HRM 5 5 5 2.5 2.5
BY00BX53 Work Community Competences and Leadership 5 5 5 2.5 2.5
BY00BX54 Work Welfare 5 5 5 2.5 2.5
AMA21S-1008
RESEARCH AND DEVELOPMENT OPERATIONS

(Choose all )

5
BY00BX48 Research and Development Methods 5 5 5 2.5 2.5
AMA21S-1009
OPTIONAL PROFESSIONAL STUDIES

(Choose 30)

30
AMA21S-1010
EVENT MANAGEMENT

(Choose all )

15
AM00BY92 Profitable Event Management 5 5 5 2.5 2.5
AM00BY93 Experiential Events 5 5 5 2.5 2.5
AM00BY94 Field-Specific Event Production 1 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
AMA21S-1011
EVENT MANAGEMENT

(Choose all )

15
BC00BY75 Experiential Events 5 5 5 2.5 2.5
BC00BY76 Profitable Event Management 5 5 5 2.5 2.5
BC00BY77 Field-specific Event Production 5 5 5 2.5 2.5
AMA21S-1012
HOSPITALITY MANAGEMENT

(Choose all )

15
AT00BY61 Congress and Meeting Management MICE 5 5 5 2.5 2.5
AT00BY62 Hospitality and Facility Management 5 5 5 2.5 2.5
AT00BY63 Managing Customer Experience 5 5 5 2.5 2.5
AMA21S-1013
ARCTIC SPORTS AND TOURISM

(Choose all )

15
AS00BY85 Sport & Adventure Tourism 5 5 5 2.5 2.5
AS00BY86 Nature-based Activity Management 5 5 5 2.5 2.5
AS00BY87 Technology and Trends in Sports Tourism 5 5 5 2.5 2.5
AMA21S-1014
BUSINESS VALUE FROM MARKETING COMMUNICATIONS DYNAMICS

(Choose all )

15
LB00BY72 Integrated Marketing Communications 5
LB00BY73 Digital Media Tools for Marketing Purposes 5
LB00BY74 Brand Strategies 5
AMA21S-1015
PRACTICAL ENTREPRENEURSHIP

(Choose ects: 15)

15
LT00BF31 Entrepreneurship in Practice: Special area 5
LT00CA58 JA Company Program 10
AMA21S-1016
ASIAKASKOKEMUKSEN KEHITTÄMINEN

(Choose all )

15
LT00BX68 Service Business 5
LT00BX69 Service Design 5
LT00BX70 Brand Expertise 5
AMA21S-1017
MARKETING COMMUNICATION TOOLS

(Choose all )

15
LT00BX64 Integrated Marketing Communication 5
LT00BX66 Media Planning 5
LT00BX67 Content Marketing 5
AMA21S-1018
INTERNATIONAL STUDIES ABROAD 5-30 op

(Choose ects: 0)

0
AMA21S-1019
PRACTICAL TRAINING

(Choose all )

30
AM00BY43 Practical Training 30 30 30 15 15
AMA21S-1020
FREE-CHOICE STUDIES

(Choose ects: 5)

5
MHAA002 Foreign Language 5
MHAA003 Other free-choice course/module 5
AM00BL13 World of Wines and Beers 5
AI00BC23 First Aid 1 1
AI00BC24 First Aid 2 1
AMA21S-1021
THESIS

(Choose all )

15
MMOA001 Thesis 15 15 7.5 7.5 3.8 3.8 3.8 3.8
Total 210 64 82 59 30 33 31 42.5 39.5 36.5 22.5 30 12.5 20.5 17 14 23.8 18.8 18.3 21.3 20.25 16.25 11.25 11.25 15 15

Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.

yhteiset kompetenssit,AMK

Osaamisen kuvaus, ammattikorkeakoulututkinto

1. LEARNING SKILLS

Our students are able to
•assess and develop their competence and learning methods
•critically acquire, process and evaluate knowledge and information
•take responsibility for learning and sharing learning in their groups

Principles of Tourism
Thesis
2. ETHICAL COMPETENCE

Our students are able to
•take responsibility for their own work and its impacts
•work according to the professional ethical principles of their discipline/field
•take different bodies, organisations, professionals, stakeholders, interest groups and individuals into account in their work
•apply the principles of equality
•apply the principles sustainable development
•engage in social debate based on acquired competence and knowledge of ethical values.

Principles of Tourism
Thesis
3. WORK COMPETENCE

Our students are able to
•work as a member of the work community and promote wellbeing
•execute their duties in work based situations that require communication and interaction
•use information and communication technology to do their work
•create personal work related contacts and operate in networks
•make dcisions in unpredictable situations
•work in management and work independently as a specialist/expert
•set up a business or enterprise

Thesis
4. INNOVATION COMPETENCE

Our students are able to
•engage in creative problem solving and developing work practices
•work in projects
•implement research and development projects while applying the current knowledge and methods of their disciplines
•find customer-oriented, sustainable and profitable solutions

Thesis
5. INTERNATIONAL COMPETENCE

Our students are able to
•adopt the language skills needed in their work and field and to develop professional competence
•work proactively and in cooperation with people from different cultures
•take the impacts and opportunities of internationalisation into account in their work

Principles of Tourism
Thesis
Not grouped
Tourism Operational Environments
Working in Tourism
Tourism Company Operations
Customer Oriented Marketing
Customer Service
Accommodation Services
Tourism Transport, Sales and Reservation Services
Tourism Food Services
Event Management
New Technologies in Business
Productization and Developing Services
ICT and Business Applications
Business Swedish
Business English
Competence Development
Finnish/Business Communication Skills
Professional English
Business Basics
Basic Business Mathematics
Tourism Service Sales Processes
Management Accounting
Responsible Management of a Tourism Company
Laws and Legislation in Tourism
Strategic Planning in Tourism
Human Resource Management HRM
Work Community Competences and Leadership
Work Welfare
Research and Development Methods
Profitable Event Management
Experiential Events
Field-Specific Event Production 1
Experiential Events
Profitable Event Management
Field-specific Event Production
Congress and Meeting Management MICE
Hospitality and Facility Management
Managing Customer Experience
Sport & Adventure Tourism
Nature-based Activity Management
Technology and Trends in Sports Tourism
Integrated Marketing Communications
Digital Media Tools for Marketing Purposes
Brand Strategies
Entrepreneurship in Practice: Special area
JA Company Program
Service Business
Service Design
Brand Expertise
Integrated Marketing Communication
Media Planning
Content Marketing
Practical Training
Foreign Language
Other free-choice course/module
World of Wines and Beers
First Aid 1
First Aid 2

Opintotyyppi_AMK

1. Perusopinnot
Principles of Tourism
2. Ammattiopinnot

No attached course units

3. Vaihtoehtoiset ammattiopinnot

No attached course units

4. Harjoittelu

No attached course units

5. Opinnäytetyö
Thesis
6. Vapaasti valittavat opinnot
Foreign Language
Other free-choice course/module
Not grouped
Tourism Operational Environments
Working in Tourism
Tourism Company Operations
Customer Oriented Marketing
Customer Service
Accommodation Services
Tourism Transport, Sales and Reservation Services
Tourism Food Services
Event Management
New Technologies in Business
Productization and Developing Services
ICT and Business Applications
Business Swedish
Business English
Competence Development
Finnish/Business Communication Skills
Professional English
Business Basics
Basic Business Mathematics
Tourism Service Sales Processes
Management Accounting
Responsible Management of a Tourism Company
Laws and Legislation in Tourism
Strategic Planning in Tourism
Human Resource Management HRM
Work Community Competences and Leadership
Work Welfare
Research and Development Methods
Profitable Event Management
Experiential Events
Field-Specific Event Production 1
Experiential Events
Profitable Event Management
Field-specific Event Production
Congress and Meeting Management MICE
Hospitality and Facility Management
Managing Customer Experience
Sport & Adventure Tourism
Nature-based Activity Management
Technology and Trends in Sports Tourism
Integrated Marketing Communications
Digital Media Tools for Marketing Purposes
Brand Strategies
Entrepreneurship in Practice: Special area
JA Company Program
Service Business
Service Design
Brand Expertise
Integrated Marketing Communication
Media Planning
Content Marketing
Practical Training
World of Wines and Beers
First Aid 1
First Aid 2

AMA_2017---_kompetenssit

RESTONOMI (AMK), MATKAILU- JA PALVELULIIKETOIMINTA 2017 vuodesta lähtien

01_Palvelukulttuuriosaaminen

-osaa soveltaa vieraanvaraisuutta (Hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä palveluliiketoiminnassa
-osaa tuottaa terveellisiä, turvallisia ja taloudellisesti kannattavia Matkailu-ja ravitsemisalan (Mara-alan) palveluja edistämään asiakkaiden hyvinvointia
-osaa valita esteettiset ja eettiset ratkaisut palvelutoimintaan (palvelutuotteet, tilat, toimijat ja viestintä)
-osaa analysoida asiakkuuksia ja osaa hyödyntää/käyttää asiakasymmärrystä palvelumuotoilussa

No attached course units

02_Teknologiaosaaminen

-osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää Mara-alan palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaisesti
-osaa kuvata, ohjata ja arvioida palveluprosesseja (tuote- suunnittelu, toiminnan kannattavuus, työn organisointi, ohjaus ja kehittäminen)
-osaa käyttää uutta teknologiaa palveluliiketoiminnassa ja sen kehittämisessä
-osaa toimii oman asiantuntijuusalueensa säädösten ja ohjeiden mukaisesti sekä osaa soveltaa niitä työssään

No attached course units

03_Palveluliiketoiminta- ja esimiesosaaminen

-osaa myydä ja kehittää palvelutuotteita asiakaslähtöisesti ja kannattavasti
-osaa soveltaa strategia-ajattelua palveluliiketoiminnan ohjauksen välineenä (liiketoiminnan käsitteet, ajattelumallit, eettisyys liiketoiminnassa)
-osaa ennakoida vaihtoehtoisten toimintatapojen vaikutuksia taloudelliseen tulokseen ja kilpailukykyyn
-osaa toimia yrittäjämäisesti eri rooleissa (sisäinen ja ulkoinen yrittäjyys)
-osaa suunnitella, toteuttaa, arvioida ja kehittää omaa sekä työyhteisön (yksilöt, tiimit ja yhteisöt) päivittäistä johtamista eettisesti
-osaa organisoida työyhteisön toimintaa sekä toimia erilaisissa verkostoissa

No attached course units

04_Globaaliymmärrys

-osaa toimia vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti
tunnistamalla luotettavan toiminnan merkityksen organisaatiolle (työyhteisö, asiakaspalvelu, kustannusrakenne ja imago)
-tiedostaa monikulttuurisuuden voimavarana ja osaa toimia ja viestiä kansainvälisissä palveluliiketoiminnan työyhteisöissä (kansainvälisyys, globalisaatio)
-ennakoida erilaisten kulttuurien ja trendien merkitystä palveluliiketoiminnan, toimialan ja alueen kehityksen näkökulmasta

No attached course units

Not grouped
Principles of Tourism
Tourism Operational Environments
Working in Tourism
Tourism Company Operations
Customer Oriented Marketing
Customer Service
Accommodation Services
Tourism Transport, Sales and Reservation Services
Tourism Food Services
Event Management
New Technologies in Business
Productization and Developing Services
ICT and Business Applications
Business Swedish
Business English
Competence Development
Finnish/Business Communication Skills
Professional English
Business Basics
Basic Business Mathematics
Tourism Service Sales Processes
Management Accounting
Responsible Management of a Tourism Company
Laws and Legislation in Tourism
Strategic Planning in Tourism
Human Resource Management HRM
Work Community Competences and Leadership
Work Welfare
Research and Development Methods
Profitable Event Management
Experiential Events
Field-Specific Event Production 1
Experiential Events
Profitable Event Management
Field-specific Event Production
Congress and Meeting Management MICE
Hospitality and Facility Management
Managing Customer Experience
Sport & Adventure Tourism
Nature-based Activity Management
Technology and Trends in Sports Tourism
Integrated Marketing Communications
Digital Media Tools for Marketing Purposes
Brand Strategies
Entrepreneurship in Practice: Special area
JA Company Program
Service Business
Service Design
Brand Expertise
Integrated Marketing Communication
Media Planning
Content Marketing
Practical Training
Foreign Language
Other free-choice course/module
World of Wines and Beers
First Aid 1
First Aid 2
Thesis

Code Name Credits (cr)
AMA21S-1001
TOURISM SERVICES

(Choose all)

23
MMPA101 Principles of Tourism 5
AM00BY29 Tourism Operational Environments 3
AM00BG95 Working in Tourism 5
AM00BH00 Tourism Company Operations 5
BY00BX23 Customer Oriented Marketing 5
AMA21S-1002
CUSTOMER SERVICE IN TOURISM

(Choose all)

18
AM00BG89 Customer Service 3
AM00BG91 Accommodation Services 5
AM00BH01 Tourism Transport, Sales and Reservation Services 5
AM00BG92 Tourism Food Services 5
AMA21S-1003
EVENT AND TOURISM PRODUCT DEVELOPMENT

(Choose all)

12
BY00BX49 Event Management 5
BY00BX50 New Technologies in Business 3
BY00BX43 Productization and Developing Services 4
AMA21S-1004
COMMUNICATION COMPETENCE

(Choose all)

26
BY00BX31 ICT and Business Applications 3
BY00BX35 Business Swedish 5
BY00BX37 Business English 5
BY00BX38 Competence Development 3
BY00BX39 Finnish/Business Communication Skills 5
BY00BX40 Professional English 5
AMA21S-1005
TOURISM BUSINESS

(Choose all)

13
BY00BX29 Business Basics 5
BY00BY35 Basic Business Mathematics 3
AM00BH03 Tourism Service Sales Processes 5
AMA21S-1006
MANAGEMENT AND LEADERSHIP SKILLS IN TOURISM

(Choose all)

18
BY00BX41 Management Accounting 5
AM00BH04 Responsible Management of a Tourism Company 5
AM00BY30 Laws and Legislation in Tourism 3
AM00BY44 Strategic Planning in Tourism 5
AMA21S-1007
LEADERSHIP AND WELLBEING IN THE WORK COMMUNITY

(Choose all)

15
BY00BX52 Human Resource Management HRM 5
BY00BX53 Work Community Competences and Leadership 5
BY00BX54 Work Welfare 5
AMA21S-1008
RESEARCH AND DEVELOPMENT OPERATIONS

(Choose all)

5
BY00BX48 Research and Development Methods 5
AMA21S-1009
OPTIONAL PROFESSIONAL STUDIES

(Choose 30)

30
AMA21S-1010
EVENT MANAGEMENT

(Choose all)

15
AM00BY92 Profitable Event Management 5
AM00BY93 Experiential Events 5
AM00BY94 Field-Specific Event Production 1 5
AMA21S-1011
EVENT MANAGEMENT

(Choose all)

15
BC00BY75 Experiential Events 5
BC00BY76 Profitable Event Management 5
BC00BY77 Field-specific Event Production 5
AMA21S-1012
HOSPITALITY MANAGEMENT

(Choose all)

15
AT00BY61 Congress and Meeting Management MICE 5
AT00BY62 Hospitality and Facility Management 5
AT00BY63 Managing Customer Experience 5
AMA21S-1013
ARCTIC SPORTS AND TOURISM

(Choose all)

15
AS00BY85 Sport & Adventure Tourism 5
AS00BY86 Nature-based Activity Management 5
AS00BY87 Technology and Trends in Sports Tourism 5
AMA21S-1014
BUSINESS VALUE FROM MARKETING COMMUNICATIONS DYNAMICS

(Choose all)

15
LB00BY72 Integrated Marketing Communications 5
LB00BY73 Digital Media Tools for Marketing Purposes 5
LB00BY74 Brand Strategies 5
AMA21S-1015
PRACTICAL ENTREPRENEURSHIP

(Choose ects: 15)

15
LT00BF31 Entrepreneurship in Practice: Special area 5
LT00CA58 JA Company Program 10
AMA21S-1016
ASIAKASKOKEMUKSEN KEHITTÄMINEN

(Choose all)

15
LT00BX68 Service Business 5
LT00BX69 Service Design 5
LT00BX70 Brand Expertise 5
AMA21S-1017
MARKETING COMMUNICATION TOOLS

(Choose all)

15
LT00BX64 Integrated Marketing Communication 5
LT00BX66 Media Planning 5
LT00BX67 Content Marketing 5
AMA21S-1018
INTERNATIONAL STUDIES ABROAD 5-30 op

(Choose ects: 0)

0
AMA21S-1019
PRACTICAL TRAINING

(Choose all)

30
AM00BY43 Practical Training 30
AMA21S-1020
FREE-CHOICE STUDIES

(Choose ects: 5)

5
MHAA002 Foreign Language 5
MHAA003 Other free-choice course/module 5
AM00BL13 World of Wines and Beers 5
AI00BC23 First Aid 1 1
AI00BC24 First Aid 2 1
AMA21S-1021
THESIS

(Choose all)

15
MMOA001 Thesis 15