Ruokapalvelun ammattiosaaminen (6op)
Opintojakson tunnus: AM00BC81
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 6 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa erotella matkailuun liittyvät ruokapalvelut. Hän osaa selittää ja toteuttaa ruokapalvelukokonaisuuden osatekijät paikallisessa ja kansainvälisessä toimintaympäristössä.
Sisältö
Erilaisten vakioaterioiden suunnittelu ja toteutus
Ruoanvalmistus ulkotapahtumissa
Tilaustarjoilun hoitaminen
Juomatarjoilun toteutus (alkoholit ja muut juomat)
Somistus, elämykset ja kulttuuri ruokapalveluiden osatekijänä
Ruokaturvallisuus erilaisissa ruokatarjoiluissa
Asiakkaan erityistarpeiden huomioiminen ruokapalveluissa
Ruokapalveluiden hinnoittelu ja kannattavuus
Asiakasviestintä
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää ruoanvalmistuksen ja tarjoilun keskeisiä käsitteitä asiantuntevasti ja laaja-alaisesti.
Opiskelija osaa toimia aloitteellisesti ja joustavasti erilaisissa ruoanvalmistus- ja tarjoilutilanteissa.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa.
Opiskelija osaa toimia asiakaslähtöisesti ja työelämää kehittävästi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa käyttää ruoanvalmistuksen ja tarjoilun keskeisiä käsitteitä johdonmukaisesti.
Opiskelija osaa toimia itsenäisesti ja vastuullisesti erilaisissa ruoanvalmistus- ja tarjoilutilanteissa.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.
Opiskelija osaa ottaa huomioon erilaisten asiakkaiden tarpeita ja toimia ammatillisesti erilaisissa asiakastilanteissa.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa käyttää asianmukaisesti ruoanvalmistuksen ja tarjoilun keskeisiä käsitteitä.
Opiskelija osaa toimia ohjattuna tarkoituksenmukaisesti erilaisissa ruoanvalmistus- ja tarjoilutilanteissa.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä ja ottaa huomioon muut ryhmän jäsenet.
Opiskelija osaa selittää asiakaslähtöisen toimintatavan periaatteet.