Siirry suoraan sisältöön

Luonto ja kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä (5op)

Opintojakson tunnus: AM00BC83

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa märitellä hyvinvointimatkailun keskeiset käsitteet sekä sijoittaa
hyvinvointimatkailun osaksi terveysmatkailun laajempaa kenttää. Hän osaa kertoa
hyvinvointimatkailun historiallisen kehityksen pääpiirteet. Opiskelija osaa selittää
MEK:n hyvinvointimatkailustrategian päämäärät ja strategian merkityksen alan
kehitykselle ja alan yrityksille. Opiskelija osaa kuvata suomalaisen
hyvinvointimatkailun perustarjonnan ja kohdennettujen tarjontojen erityispiirteet.
Opiskelija ymmärtää suomalaisen luonnon ja kulttuurin tarjoamat mahdollisuudet
hyvinvointimatkailun kehittämisessä. Hän osaa määritellä ruoan ja ravitsemuksen merkityksen osana hyvinvointimatkailua. Opiskelija osaa kertoa hyvinvointimatkailun keskeiset asiakasryhmät Suomessa ja maailmalla. Opiskelija osaa selittää, kuinka tyhy/tyky-toiminta kytkeytyy osaksi hyvinvointimatkailua.

Sisältö

Hyvinvointimatkailun käsitteet ja muodot sekä niiden erityispiirteet
Hyvinvointimatkailustrategia
Hyvinvointimatkailutuotteet
Tyhy/tyky-matkailu
Luonto hyvinvoinnin lähteenä
Kansallinen ja paikallinen kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä
Ravinnon ja terveyden väliset yhteydet
Ruoka hyvinvointimatkailussa

Siirry alkuun