Degree Programme in Tourism: AMM15K
Code: AMM15K
- Degree title
- Bachelor of Hospitality Management (AMK)
- Credits
- 210 ects
- Duration
- 3.5 years (210 cr)
- Start semester
- Spring 2015
- Teaching language
- Finnish
Descriptions
Matkailualan koulutuksessa opiskelija suorittaa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinnon.Tutkintonimikkeenä on restonomi (AMK). Opintojen laajuus on 210 opintopistettä. Opinnot toteutetaan monimuotototeutuksena, kohderyhmänä venäjänkielentaitoiset opiskelijat.
Koulutus muodostuu perusopinnoista, ammattiopinnoista, vaihtoehtoisista ammattiopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä
Koulutuksen keskeisinä teemoina ovat matkailupalvelujen suunnittelu ja tuottaminen, hyvinvointimatkailu, ruokapalvelut, liiketoimintaosaaminen, viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen suomen, venäjän ja englannin kielillä sekä kulttuuriosaaminen ja kansain-välisyys.
Koulutus on suomenkielinen mutta osassa opintojaksoista opetus- ja tukikielenä käytetään myös venäjää ja englantia. Koulutuksen aikana painotetaan suomen kielen taitojen kehittymistä niin, että suomenkielinen tutkinto antaa valmiudet toimia sekä suomen että venäjän kielillä eri työtehtävissä. Lisäksi opintojen aikana hankitaan työelämän englannin kielen taito.
Select timing, structure or classification view
Show study timings by semester, study year or period
| Code | Name | Credits (cr) | 2014-2015 | 2015-2016 | 2016-2017 | 2017-2018 | Spring 2015 | Autumn 2015 | Spring 2016 | Autumn 2016 | Spring 2017 | Autumn 2017 | Spring 2018 | 3. / 2015 | 4. / 2015 | 1. / 2015 | 2. / 2015 | 3. / 2016 | 4. / 2016 | 1. / 2016 | 2. / 2016 | 3. / 2017 | 4. / 2017 | 1. / 2017 | 2. / 2017 | 3. / 2018 | 4. / 2018 |
|---|---|---|
| Total | 210 |
yhteiset kompetenssit,AMK
Osaamisen kuvaus, ammattikorkeakoulututkinto
Opintotyyppi_AMK
AMA_kompetenssit
Matkailun koulutus
|
1. Palvelukulttuuriosaaminen
*ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä |
| Principles of Tourism |
| Basics of Tourism English |
| Customer Services in Tourism |
| Information Technology and E-communication |
| Business Communication Skills |
| Study Skills and Personal Study Plan |
| Tourism Food Services |
| Programme Services |
| Safety and First Aid |
| Interactive English |
| Food Service Professional Competence |
| Exercise and Culture as a Source of Wellbeing |
| Finland for International Tourists |
| Practical Training 1: theme, service production |
| Thesis |
|
2. Palvelujärjestelmäosaaminen
*osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan |
| Tourism Geography of Finland and the World |
| Customer Services in Tourism |
| Accommodation Services |
| Tourism Food Services |
| Safety and First Aid |
| Tourism Product Development |
| Distribution of Tourism Products |
| Food Service Processes and Quality |
| Food Service Professional Competence |
| Forms of Exercise for Wellbeing |
| Tourism Services Marketing and Sales |
| Finland for International Tourists |
| Practical Training 1: theme, service production |
| Thesis |
|
3. Palvelujohtamisosaaminen
*tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä |
| Business Communication Skills |
| Safety and First Aid |
| Tourism Services Marketing and Sales |
| Management Accounting |
| Human Resource Management |
| Tourism Planning |
| Tourism Legislation |
| Practical Training 2: theme, management |
| Thesis |
|
4. Liiketoimintaosaaminen
*osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta |
| Tourism Geography of Finland and the World |
| Accommodation Services |
| Tourism Product Development |
| Tuotekehitysprojekti |
| Tourism Marketing |
| Management Accounting |
| Distribution of Tourism Products |
| Food Service Professional Competence |
| Food Service Planning and Development |
| Exercise and Culture as a Source of Wellbeing |
| Developing Wellbeing Tourism in Finland |
| Tourism Services Marketing and Sales |
| Management Accounting |
| Human Resource Management |
| Tourism Planning |
| Tourism Legislation |
| Finland for International Tourists |
| Practical Training 2: theme, management |
| Thesis |
|
5. Matkailupalvelujen palveluympäristöosaaminen
*ymmärtää kansainvälisyyden, globalisaation ja erilaisten kulttuurien merkityksen palvelukulttuurille ja alan kehitykselle |
| Principles of Tourism |
| Tourism Geography of Finland and the World |
| Tourism Food Services |
| Programme Services |
| Safety and First Aid |
| Event Tourism |
| Interactive English |
| Food Service Processes and Quality |
| Food Service Professional Competence |
| Tourism Services Marketing and Sales |
| Management Accounting |
| Tourism Planning |
| Practical Training 1: theme, service production |
| Practical Training 2: theme, management |
| Thesis |
| History of Tourism |
|
6. Aktiviteettimatkailuosaaminen
*osaa suunnitella, toteuttaa ja tuotteistaa terveellisiä, turvallisia ja taloudellisesti kannattavia aktiviteettimatkailupalveluja edistämään asiakkaiden hyvinvointia |
| Study Skills and Personal Study Plan |
| Tuotekehitysprojekti |
| Event Tourism |
| Exercise and Culture as a Source of Wellbeing |
| Forms of Exercise for Wellbeing |
| Developing Wellbeing Tourism in Finland |
| Research and Develeopment Operations |
| Not grouped |
| Matkailun yritystoiminnan perusteet |
| Suomen kieli ja viestintä 1 |
| Suomen kieli ja viestintä 2 |
| Kulttuurien kohtaaminen |
| Suomen kieli ja viestintä 3 |
| Security Guard |
| Build up your English |
| Is Food Culture? |
| Bar Work |
| Bar Manager Qualification |
| Introduction to Wines |
| Foreign Language |
| Other free-choice course/module |
| Code | Name | Credits (cr) |
|---|---|---|
| AMM15Z1000 |
PRINCIPLES OF ACTIVITY TOURISM
(Choose all ) |
12 |
| AM00BC61 | Principles of Tourism | 5 |
| AM00BC62 | Tourism Geography of Finland and the World | 4 |
| AM00BC63 | Basics of Tourism English | 3 |
| AMM15Z1001 |
TOURISM SERVICES
(Choose all ) |
15 |
| AM00BC64 | Customer Services in Tourism | 5 |
| AM00BC65 | Matkailun yritystoiminnan perusteet | 4 |
| AM00BC66 | Information Technology and E-communication | 3 |
| AM00BC67 | Business Communication Skills | 3 |
| AMM15Z1002 |
COMMUNICATION AND STUDY SKILLS
(Choose all ) |
12 |
| AM00BC68 | Study Skills and Personal Study Plan | 2 |
| AM00BB33 | Suomen kieli ja viestintä 1 | 4 |
| AM00BB34 | Suomen kieli ja viestintä 2 | 3 |
| AM00BB35 | Kulttuurien kohtaaminen | 3 |
| AMM15Z1003 |
TOURISM SERVICES
(Choose all ) |
18 |
| AM00BC69 | Accommodation Services | 4 |
| AM00BC70 | Tourism Food Services | 7 |
| AM00BC71 | Programme Services | 4 |
| AM00BC72 | Safety and First Aid | 3 |
| AMM15Z1004 |
TOURISM PRODUCT PLANNING AND IMPLEMENTATION
(Choose all ) |
19 |
| AM00BC73 | Tourism Product Development | 3 |
| AM00BC74 | Tuotekehitysprojekti | 3 |
| AM00BC75 | Tourism Marketing | 5 |
| AM00BC76 | Management Accounting | 5 |
| AM00BC77 | Event Tourism | 3 |
| AMM15Z1005 |
INTERNATIONAL SERVICE ENVIRONMENT
(Choose all ) |
9 |
| AM00BC78 | Distribution of Tourism Products | 5 |
| AM00BC79 | Interactive English | 4 |
| AMM15Z1014 |
FOOD IN TOURISM
(Choose all ) |
15 |
| AM00BC80 | Food Service Processes and Quality | 6 |
| AM00BC81 | Food Service Professional Competence | 6 |
| AM00BC82 | Food Service Planning and Development | 3 |
| AMM15Z1007 |
WELLBEING TOURISM
(Choose all ) |
15 |
| AM00BC83 | Exercise and Culture as a Source of Wellbeing | 5 |
| AM00BC84 | Forms of Exercise for Wellbeing | 5 |
| AM00BC85 | Developing Wellbeing Tourism in Finland | 5 |
| AMM15Z1008 |
TOURISM COMPANY MANAGEMENT
(Choose all ) |
15 |
| AM00BC86 | Tourism Services Marketing and Sales | 5 |
| AM00BC87 | Management Accounting | 5 |
| AM00BC88 | Human Resource Management | 5 |
| AMM15Z1009 |
INTERNATIONAL TOURISM PLANNING
(Choose all ) |
12 |
| AM00BC89 | Tourism Planning | 3 |
| AM00BC90 | Tourism Legislation | 3 |
| AM00BC91 | Finland for International Tourists | 6 |
| AMM15Z1010 |
RESEARCH AND DEVELOPMENT OPERATIONS
(Choose all ) |
8 |
| AM00BC94 | Research and Develeopment Operations | 5 |
| AM00BB36 | Suomen kieli ja viestintä 3 | 3 |
| AMM15Z1011 |
PRACTICAL TRAINING
(Choose all ) |
30 |
| AM00BC92 | Practical Training 1: theme, service production | 12 |
| AM00BC93 | Practical Training 2: theme, management | 18 |
| AMM15Z1012 |
THESIS
(Choose all ) |
15 |
| AM00BC95 | Thesis | 15 |
| AMM15Z1013 |
FREE-CHOICE STUDIES
(Choose ects: 15 ) |
15 |
| AM00BC96 | Security Guard | 3 |
| AM00BC97 | Build up your English | 3 |
| AM00BC98 | Is Food Culture? | 3 |
| AM00BC99 | Bar Work | 3 |
| AM00BD00 | Bar Manager Qualification | 5 |
| AM00BD01 | History of Tourism | 3 |
| AM00BD02 | Introduction to Wines | 3 |
| AM00BD03 | Foreign Language | 5 |
| AM00BD04 | Other free-choice course/module | 5 |
Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.