Siirry suoraan sisältöön

Matkailun koulutus, monimuoto RestoRus (2015K): AMM15K

Opetussuunitelman tunnus: AMM15K

Tutkintonimike
Restonomi (AMK)
Laajuus
210 op
Kesto
3.5 vuotta (210 op)
Aloituslukukausi
Kevät 2015
Opetuskieli
suomi

Kuvaus

Matkailualan koulutuksessa opiskelija suorittaa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinnon.Tutkintonimikkeenä on restonomi (AMK). Opintojen laajuus on 210 opintopistettä. Opinnot toteutetaan monimuotototeutuksena, kohderyhmänä venäjänkielentaitoiset opiskelijat.

Koulutus muodostuu perusopinnoista, ammattiopinnoista, vaihtoehtoisista ammattiopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä

Koulutuksen keskeisinä teemoina ovat matkailupalvelujen suunnittelu ja tuottaminen, hyvinvointimatkailu, ruokapalvelut, liiketoimintaosaaminen, viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen suomen, venäjän ja englannin kielillä sekä kulttuuriosaaminen ja kansain-välisyys.

Koulutus on suomenkielinen mutta osassa opintojaksoista opetus- ja tukikielenä käytetään myös venäjää ja englantia. Koulutuksen aikana painotetaan suomen kielen taitojen kehittymistä niin, että suomenkielinen tutkinto antaa valmiudet toimia sekä suomen että venäjän kielillä eri työtehtävissä. Lisäksi opintojen aikana hankitaan työelämän englannin kielen taito.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2014-2015 2015-2016 2016-2017 2017-2018 Kevät 2015 Syksy 2015 Kevät 2016 Syksy 2016 Kevät 2017 Syksy 2017 Kevät 2018 3. / 2015 4. / 2015 1. / 2015 2. / 2015 3. / 2016 4. / 2016 1. / 2016 2. / 2016 3. / 2017 4. / 2017 1. / 2017 2. / 2017 3. / 2018 4. / 2018
AMM15Z1000
AKTIVITEETTIMATKAILUN PERUSTEET

(Valitaan kaikki )

12
AM00BC61 Matkailun perusteet 5 5 3.3 1.7 1.7 1.7 1.7
AM00BC62 Suomen ja maailman matkailumaantiede 4 4 4 2 2
AM00BC63 Basics of Tourism English 3 3 3 1.5 1.5
AMM15Z1001
MATKAILUN PALVELUTOIMINTA

(Valitaan kaikki )

15
AM00BC64 Matkailun asiakaspalvelu 5 1.7 3.3 1.7 3.3 1.7 1.7 1.7
AM00BC65 Matkailun yritystoiminnan perusteet 4 4 4 2 2
AM00BC66 Tietotekniikka ja sähköinen viestintä 3 3 3 1.5 1.5
AM00BC67 Business Communication Skills 3 3 3 1.5 1.5
AMM15Z1002
VIESTINTÄ- JA OPISKELUVALMIUDET

(Valitaan kaikki )

12
AM00BC68 Opiskeluvalmiudet ja HOPS 2 1 1 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5
AM00BB33 Suomen kieli ja viestintä 1 4 4 4 2 2
AM00BB34 Suomen kieli ja viestintä 2 3 3 3 1.5 1.5
AM00BB35 Kulttuurien kohtaaminen 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
AMM15Z1003
Matkailuala työnä

(Valitaan kaikki )

18
AM00BC69 Majoituspalvelut 4 1.3 2.7 1.3 2.7 1.3 1.3 1.3
AM00BC70 Matkailun ruokapalvelut 7 7 7 3.5 3.5
AM00BC71 Ohjelmapalvelut 4 4 2 2 1 1 1 1
AM00BC72 Turvallisuus ja ensiapu 3 2 1 2 1 1 1 1
AMM15Z1004
MATKAILUTUOTTEEN SUUNNITTELU JA TOTEUTTAMINEN

(Valitaan kaikki )

19
AM00BC73 Matkailutuotteen kehitys 3 3 3 1.5 1.5
AM00BC74 Tuotekehitysprojekti 3 3 3 1.5 1.5
AM00BC75 Matkailumarkkinointi 5 5 5 2.5 2.5
AM00BC76 Taloushallinnon perusteet 5 5 5 2.5 2.5
AM00BC77 Tapahtumamatkailu 3 3 3 1.5 1.5
AMM15Z1005
KANSAINVÄLINEN PALVELUYMPÄRISTÖ

(Valitaan kaikki )

9
AM00BC78 Distribution of Tourism Products 5 5 5 2.5 2.5
AM00BC79 Interactive English 4 4 4 2 2
AMM15Z1014
RUOKA MATKAILUSSA

(Valitaan kaikki )

15
AM00BC80 Ruokapalvelun prosessit ja laatu 6 3 3 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
AM00BC81 Ruokapalvelun ammattiosaaminen 6 3 3 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5
AM00BC82 Ruokapalveluiden suunnittelu ja kehittäminen 3 1.5 1.5 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
AMM15Z1007
HYVINVOINTIMATKAILU

(Valitaan kaikki )

15
AM00BC83 Luonto ja kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä 5 5 5 2.5 2.5
AM00BC84 Liikunnalliset hyvinvointilajit 5 5 5 2.5 2.5
AM00BC85 Suomalaisen hyvinvointimatkailun kehittäminen 5 5 5 2.5 2.5
AMM15Z1008
MATKAILUYRITYKSEN ESIMIESTYÖ

(Valitaan kaikki )

15
AM00BC86 Matkailupalvelujen markkinointi ja myynti 5 2.5 2.5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
AM00BC87 Johdon laskenta 5 2.5 2.5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
AM00BC88 Henkilöstövoimavarojen johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
AMM15Z1009
KANSAINVÄLISEN MATKAILUN SUUNNITTELU

(Valitaan kaikki )

12
AM00BC89 Matkailun suunnittelu 3 3 3 1.5 1.5
AM00BC90 Matkailun lainsäädäntö 3 3 3 1.5 1.5
AM00BC91 Finland for International Tourists 6 6 6 3 3
AMM15Z1010
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISTOIMINTA

(Valitaan kaikki )

8
AM00BC94 Tutkimus- ja kehittämistoiminta 5 2.5 2.5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
AM00BB36 Suomen kieli ja viestintä 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
AMM15Z1011
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
AM00BC92 Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto 12 12 12 6 6
AM00BC93 Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely 18 7.2 3.6 7.2 7.2 3.6 7.2 3.6 3.6 3.6 3.6 3.6
AMM15Z1012
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
AM00BC95 Opinnäytetyö 15 3 6 6 3 3 3 3 3 1.5 1.5 1.5 1.5 1.5 1.5 1.5 1.5 1.5 1.5
AMM15Z1013
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
AM00BC96 Järjestyksenvalvojakoulutus 3 3 3 1.5 1.5
AM00BC97 Build up your English 3 3 3 1.5 1.5
AM00BC98 Onko ruoka kulttuuria? 3
AM00BC99 Baarityöskentely 3
AM00BD00 Vastaavan hoitajan pätevyys 5 5 5 2.5 2.5
AM00BD01 Matkailun historia 3
AM00BD02 Viinitieto 3 3 3 1.5 1.5
AM00BD03 Vieras kieli 5
AM00BD04 Muu vapaavalintainen kokonaisuus 5
Yhteensä 210 35 59.7 60.1 54.2 35 27.8 31.9 36.1 24 27 27.2 16 19 14.5 13.5 16.9 15.2 16.3 19.9 12.2 12.2 13.7 13.7 13.6 13.6

yhteiset kompetenssit,AMK

Osaamisen kuvaus, ammattikorkeakoulututkinto

1. OPPIMISEN TAIDOT

•osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
•osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
•kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Matkailun perusteet
Basics of Tourism English
Matkailun asiakaspalvelu
Tietotekniikka ja sähköinen viestintä
Opiskeluvalmiudet ja HOPS
Turvallisuus ja ensiapu
Interactive English
Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto
Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely
Opinnäytetyö
2. EETTINEN OSAAMINEN

•kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
•osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
•osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
•osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
•osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
•kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Matkailun perusteet
Matkailun asiakaspalvelu
Tietotekniikka ja sähköinen viestintä
Opiskeluvalmiudet ja HOPS
Ohjelmapalvelut
Turvallisuus ja ensiapu
Ruokapalvelun ammattiosaaminen
Luonto ja kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä
Matkailun lainsäädäntö
Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto
Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely
Opinnäytetyö
3. TYÖYHTEISÖOSAAMINEN

•osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
•osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
•osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
•kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
•osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
•kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
•omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Basics of Tourism English
Matkailun asiakaspalvelu
Tietotekniikka ja sähköinen viestintä
Business Communication Skills
Opiskeluvalmiudet ja HOPS
Majoituspalvelut
Matkailun ruokapalvelut
Ohjelmapalvelut
Matkailutuotteen kehitys
Tuotekehitysprojekti
Matkailumarkkinointi
Taloushallinnon perusteet
Tapahtumamatkailu
Distribution of Tourism Products
Interactive English
Ruokapalvelun prosessit ja laatu
Ruokapalvelun ammattiosaaminen
Ruokapalveluiden suunnittelu ja kehittäminen
Luonto ja kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä
Liikunnalliset hyvinvointilajit
Suomalaisen hyvinvointimatkailun kehittäminen
Matkailupalvelujen markkinointi ja myynti
Johdon laskenta
Henkilöstövoimavarojen johtaminen
Matkailun lainsäädäntö
Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto
Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely
Opinnäytetyö
4. INNOVAATIO-OSAAMINEN

•kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
•osaa työskennellä projekteissa
•osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
•osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Business Communication Skills
Opiskeluvalmiudet ja HOPS
Matkailutuotteen kehitys
Tuotekehitysprojekti
Matkailumarkkinointi
Tapahtumamatkailu
Distribution of Tourism Products
Ruokapalvelun prosessit ja laatu
Ruokapalveluiden suunnittelu ja kehittäminen
Liikunnalliset hyvinvointilajit
Suomalaisen hyvinvointimatkailun kehittäminen
Matkailun suunnittelu
Finland for International Tourists
Tutkimus- ja kehittämistoiminta
Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto
Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely
Opinnäytetyö
5. KANSAINVÄLISTYMISOSAAMINEN

•omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
•kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
•osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Matkailun perusteet
Basics of Tourism English
Tietotekniikka ja sähköinen viestintä
Business Communication Skills
Matkailumarkkinointi
Distribution of Tourism Products
Interactive English
Matkailupalvelujen markkinointi ja myynti
Matkailun suunnittelu
Finland for International Tourists
Opinnäytetyö
Luokittelemattomat
Suomen ja maailman matkailumaantiede
Matkailun yritystoiminnan perusteet
Suomen kieli ja viestintä 1
Suomen kieli ja viestintä 2
Kulttuurien kohtaaminen
Suomen kieli ja viestintä 3
Järjestyksenvalvojakoulutus
Build up your English
Onko ruoka kulttuuria?
Baarityöskentely
Vastaavan hoitajan pätevyys
Matkailun historia
Viinitieto
Vieras kieli
Muu vapaavalintainen kokonaisuus

Opintotyyppi_AMK

1. Perusopinnot
Matkailun perusteet
Suomen ja maailman matkailumaantiede
Basics of Tourism English
Matkailun asiakaspalvelu
Matkailun yritystoiminnan perusteet
Tietotekniikka ja sähköinen viestintä
Business Communication Skills
Opiskeluvalmiudet ja HOPS
Suomen kieli ja viestintä 1
Suomen kieli ja viestintä 2
Kulttuurien kohtaaminen
Majoituspalvelut
Matkailun ruokapalvelut
Ohjelmapalvelut
Turvallisuus ja ensiapu
Tutkimus- ja kehittämistoiminta
Suomen kieli ja viestintä 3
2. Ammattiopinnot
Matkailutuotteen kehitys
Tuotekehitysprojekti
Matkailumarkkinointi
Taloushallinnon perusteet
Tapahtumamatkailu
Distribution of Tourism Products
Interactive English
Matkailupalvelujen markkinointi ja myynti
Johdon laskenta
Henkilöstövoimavarojen johtaminen
Matkailun suunnittelu
Matkailun lainsäädäntö
Finland for International Tourists
3. Vaihtoehtoiset ammattiopinnot
Ruokapalvelun prosessit ja laatu
Ruokapalvelun ammattiosaaminen
Ruokapalveluiden suunnittelu ja kehittäminen
Luonto ja kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä
Liikunnalliset hyvinvointilajit
Suomalaisen hyvinvointimatkailun kehittäminen
4. Harjoittelu
Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto
Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely
5. Opinnäytetyö
Opinnäytetyö
6. Vapaasti valittavat opinnot
Järjestyksenvalvojakoulutus
Build up your English
Onko ruoka kulttuuria?
Baarityöskentely
Vastaavan hoitajan pätevyys
Matkailun historia
Viinitieto
Vieras kieli
Muu vapaavalintainen kokonaisuus
Luokittelemattomat

AMA_kompetenssit

Matkailun koulutus

1. Palvelukulttuuriosaaminen

*ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä
*osaa huomioida esteettiset ja eettiset näkökulmat palvelutoiminnassa (tilat ja palvelutuotteet, viestintä)
*tuntee kuluttajakäyttäytymisen periaatteet ja osaa hyödyntää niitä palvelukehityksessä

Matkailun perusteet
Basics of Tourism English
Matkailun asiakaspalvelu
Tietotekniikka ja sähköinen viestintä
Business Communication Skills
Opiskeluvalmiudet ja HOPS
Matkailun ruokapalvelut
Ohjelmapalvelut
Turvallisuus ja ensiapu
Interactive English
Ruokapalvelun ammattiosaaminen
Luonto ja kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä
Finland for International Tourists
Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto
Opinnäytetyö
2. Palvelujärjestelmäosaaminen

*osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan
*osaa kuvata, ohjata ja arvioida palveluprosesseja (tuotesuunnittelu, toiminnan kannattavuus, työn organisointi, ohjaus ja kehittäminen)
*osaa kehittää palveluja tuotekehityksen ja tuotteistamisen keinoin
*tuntee omaan toimialaansa liittyvät turvallisuusvaatimukset ja osaa soveltaa niitä työssään

Suomen ja maailman matkailumaantiede
Matkailun asiakaspalvelu
Majoituspalvelut
Matkailun ruokapalvelut
Turvallisuus ja ensiapu
Matkailutuotteen kehitys
Distribution of Tourism Products
Ruokapalvelun prosessit ja laatu
Ruokapalvelun ammattiosaaminen
Liikunnalliset hyvinvointilajit
Matkailupalvelujen markkinointi ja myynti
Finland for International Tourists
Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto
Opinnäytetyö
3. Palvelujohtamisosaaminen

*tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä
*osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida oman ja yksikön päivittäistä lähijohtamista
*osaa organisoida työyhteisön toimintaa ja hyödyntää yksilöiden, tiimien ja yhteisöjen osaamista

Business Communication Skills
Turvallisuus ja ensiapu
Matkailupalvelujen markkinointi ja myynti
Johdon laskenta
Henkilöstövoimavarojen johtaminen
Matkailun suunnittelu
Matkailun lainsäädäntö
Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely
Opinnäytetyö
4. Liiketoimintaosaaminen

*osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta
*ymmärtää liiketoiminnan keskeiset käsitteet ja omaa liiketaloudellisen ajattelun perusteet
*osaa ennakoida vaihtoehtoisten toimintatapojen vaikutuksia taloudelliseen tulokseen ja kilpailukykyyn
*osaa soveltaa yrittäjyysperiaatteita yrittäjänä ja työntekijänä
*osaa toimia erilaisissa verkostoissa sekä hyödyntää ja kehittää niitä

Suomen ja maailman matkailumaantiede
Majoituspalvelut
Matkailutuotteen kehitys
Tuotekehitysprojekti
Matkailumarkkinointi
Taloushallinnon perusteet
Distribution of Tourism Products
Ruokapalvelun ammattiosaaminen
Ruokapalveluiden suunnittelu ja kehittäminen
Luonto ja kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä
Suomalaisen hyvinvointimatkailun kehittäminen
Matkailupalvelujen markkinointi ja myynti
Johdon laskenta
Henkilöstövoimavarojen johtaminen
Matkailun suunnittelu
Matkailun lainsäädäntö
Finland for International Tourists
Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely
Opinnäytetyö
5. Matkailupalvelujen palveluympäristöosaaminen

*ymmärtää kansainvälisyyden, globalisaation ja erilaisten kulttuurien merkityksen palvelukulttuurille ja alan kehitykselle
*osaa toimia erilaisissa kansainvälisissä toimintaympäristöissä
*osaa hyödyntää kansallisen kulttuurin ominaispiirteitä matkailun
kehittämisessä

Matkailun perusteet
Suomen ja maailman matkailumaantiede
Matkailun ruokapalvelut
Ohjelmapalvelut
Turvallisuus ja ensiapu
Tapahtumamatkailu
Interactive English
Ruokapalvelun prosessit ja laatu
Ruokapalvelun ammattiosaaminen
Matkailupalvelujen markkinointi ja myynti
Johdon laskenta
Matkailun suunnittelu
Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto
Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely
Opinnäytetyö
Matkailun historia
6. Aktiviteettimatkailuosaaminen

*osaa suunnitella, toteuttaa ja tuotteistaa terveellisiä, turvallisia ja taloudellisesti kannattavia aktiviteettimatkailupalveluja edistämään asiakkaiden hyvinvointia
*osaa kehittää vapaa-ajan tai työsidonnaisen aktiviteettimatkailun palveluympäristöä ja -verkostoja
*osaa kehittää alueellisia vahvuuksia ja parantaa alueellista vaikuttavuutta aktiviteettimatkailussa
*osaa tuottaa asiakkaille yksilöllisiä ja aitoja elämyskokemuksia tunnistaa keskeiset oppimiskäsitykset ja menetelmät sekä osaa
suunnitella, toteuttaa ja arvioida liikunnan ohjaustilanteita
*osaa kuvata liikunnan terveysvaikutuksia
*ymmärtää aktiviteettimatkailun sisältöjen (esim. luonto, kulttuuri, liikunta ja ruoka) merkityksen hyvinvoinnin lähteenä

Opiskeluvalmiudet ja HOPS
Tuotekehitysprojekti
Tapahtumamatkailu
Luonto ja kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä
Liikunnalliset hyvinvointilajit
Suomalaisen hyvinvointimatkailun kehittäminen
Tutkimus- ja kehittämistoiminta
Luokittelemattomat
Matkailun yritystoiminnan perusteet
Suomen kieli ja viestintä 1
Suomen kieli ja viestintä 2
Kulttuurien kohtaaminen
Suomen kieli ja viestintä 3
Järjestyksenvalvojakoulutus
Build up your English
Onko ruoka kulttuuria?
Baarityöskentely
Vastaavan hoitajan pätevyys
Viinitieto
Vieras kieli
Muu vapaavalintainen kokonaisuus

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
AMM15Z1000
AKTIVITEETTIMATKAILUN PERUSTEET

(Valitaan kaikki )

12
AM00BC61 Matkailun perusteet 5
AM00BC62 Suomen ja maailman matkailumaantiede 4
AM00BC63 Basics of Tourism English 3
AMM15Z1001
MATKAILUN PALVELUTOIMINTA

(Valitaan kaikki )

15
AM00BC64 Matkailun asiakaspalvelu 5
AM00BC65 Matkailun yritystoiminnan perusteet 4
AM00BC66 Tietotekniikka ja sähköinen viestintä 3
AM00BC67 Business Communication Skills 3
AMM15Z1002
VIESTINTÄ- JA OPISKELUVALMIUDET

(Valitaan kaikki )

12
AM00BC68 Opiskeluvalmiudet ja HOPS 2
AM00BB33 Suomen kieli ja viestintä 1 4
AM00BB34 Suomen kieli ja viestintä 2 3
AM00BB35 Kulttuurien kohtaaminen 3
AMM15Z1003
Matkailuala työnä

(Valitaan kaikki )

18
AM00BC69 Majoituspalvelut 4
AM00BC70 Matkailun ruokapalvelut 7
AM00BC71 Ohjelmapalvelut 4
AM00BC72 Turvallisuus ja ensiapu 3
AMM15Z1004
MATKAILUTUOTTEEN SUUNNITTELU JA TOTEUTTAMINEN

(Valitaan kaikki )

19
AM00BC73 Matkailutuotteen kehitys 3
AM00BC74 Tuotekehitysprojekti 3
AM00BC75 Matkailumarkkinointi 5
AM00BC76 Taloushallinnon perusteet 5
AM00BC77 Tapahtumamatkailu 3
AMM15Z1005
KANSAINVÄLINEN PALVELUYMPÄRISTÖ

(Valitaan kaikki )

9
AM00BC78 Distribution of Tourism Products 5
AM00BC79 Interactive English 4
AMM15Z1014
RUOKA MATKAILUSSA

(Valitaan kaikki )

15
AM00BC80 Ruokapalvelun prosessit ja laatu 6
AM00BC81 Ruokapalvelun ammattiosaaminen 6
AM00BC82 Ruokapalveluiden suunnittelu ja kehittäminen 3
AMM15Z1007
HYVINVOINTIMATKAILU

(Valitaan kaikki )

15
AM00BC83 Luonto ja kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä 5
AM00BC84 Liikunnalliset hyvinvointilajit 5
AM00BC85 Suomalaisen hyvinvointimatkailun kehittäminen 5
AMM15Z1008
MATKAILUYRITYKSEN ESIMIESTYÖ

(Valitaan kaikki )

15
AM00BC86 Matkailupalvelujen markkinointi ja myynti 5
AM00BC87 Johdon laskenta 5
AM00BC88 Henkilöstövoimavarojen johtaminen 5
AMM15Z1009
KANSAINVÄLISEN MATKAILUN SUUNNITTELU

(Valitaan kaikki )

12
AM00BC89 Matkailun suunnittelu 3
AM00BC90 Matkailun lainsäädäntö 3
AM00BC91 Finland for International Tourists 6
AMM15Z1010
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISTOIMINTA

(Valitaan kaikki )

8
AM00BC94 Tutkimus- ja kehittämistoiminta 5
AM00BB36 Suomen kieli ja viestintä 3 3
AMM15Z1011
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
AM00BC92 Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto 12
AM00BC93 Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely 18
AMM15Z1012
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
AM00BC95 Opinnäytetyö 15
AMM15Z1013
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

15
AM00BC96 Järjestyksenvalvojakoulutus 3
AM00BC97 Build up your English 3
AM00BC98 Onko ruoka kulttuuria? 3
AM00BC99 Baarityöskentely 3
AM00BD00 Vastaavan hoitajan pätevyys 5
AM00BD01 Matkailun historia 3
AM00BD02 Viinitieto 3
AM00BD03 Vieras kieli 5
AM00BD04 Muu vapaavalintainen kokonaisuus 5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Siirry alkuun