Matkailun koulutus, monimuoto RestoRus (2015K): AMM15K
Opetussuunitelman tunnus: AMM15K
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK)
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Kevät 2015
- Opetuskieli
- suomi
Kuvaus
Matkailualan koulutuksessa opiskelija suorittaa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinnon.Tutkintonimikkeenä on restonomi (AMK). Opintojen laajuus on 210 opintopistettä. Opinnot toteutetaan monimuotototeutuksena, kohderyhmänä venäjänkielentaitoiset opiskelijat.
Koulutus muodostuu perusopinnoista, ammattiopinnoista, vaihtoehtoisista ammattiopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä
Koulutuksen keskeisinä teemoina ovat matkailupalvelujen suunnittelu ja tuottaminen, hyvinvointimatkailu, ruokapalvelut, liiketoimintaosaaminen, viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen suomen, venäjän ja englannin kielillä sekä kulttuuriosaaminen ja kansain-välisyys.
Koulutus on suomenkielinen mutta osassa opintojaksoista opetus- ja tukikielenä käytetään myös venäjää ja englantia. Koulutuksen aikana painotetaan suomen kielen taitojen kehittymistä niin, että suomenkielinen tutkinto antaa valmiudet toimia sekä suomen että venäjän kielillä eri työtehtävissä. Lisäksi opintojen aikana hankitaan työelämän englannin kielen taito.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2014-2015 | 2015-2016 | 2016-2017 | 2017-2018 | Kevät 2015 | Syksy 2015 | Kevät 2016 | Syksy 2016 | Kevät 2017 | Syksy 2017 | Kevät 2018 | 3. / 2015 | 4. / 2015 | 1. / 2015 | 2. / 2015 | 3. / 2016 | 4. / 2016 | 1. / 2016 | 2. / 2016 | 3. / 2017 | 4. / 2017 | 1. / 2017 | 2. / 2017 | 3. / 2018 | 4. / 2018 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
AMM15Z1000 |
AKTIVITEETTIMATKAILUN PERUSTEET
(Valitaan kaikki ) |
12 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BC61 | Matkailun perusteet | 5 | 5 | 3.3 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||
AM00BC62 | Suomen ja maailman matkailumaantiede | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||
AM00BC63 | Basics of Tourism English | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AMM15Z1001 |
MATKAILUN PALVELUTOIMINTA
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BC64 | Matkailun asiakaspalvelu | 5 | 1.7 | 3.3 | 1.7 | 3.3 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||||||||
AM00BC65 | Matkailun yritystoiminnan perusteet | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||
AM00BC66 | Tietotekniikka ja sähköinen viestintä | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BC67 | Business Communication Skills | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AMM15Z1002 |
VIESTINTÄ- JA OPISKELUVALMIUDET
(Valitaan kaikki ) |
12 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BC68 | Opiskeluvalmiudet ja HOPS | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | |||||||||||||||||
AM00BB33 | Suomen kieli ja viestintä 1 | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||
AM00BB34 | Suomen kieli ja viestintä 2 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BB35 | Kulttuurien kohtaaminen | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | ||||||||||||||||||
AMM15Z1003 |
Matkailuala työnä
(Valitaan kaikki ) |
18 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BC69 | Majoituspalvelut | 4 | 1.3 | 2.7 | 1.3 | 2.7 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | ||||||||||||||||||
AM00BC70 | Matkailun ruokapalvelut | 7 | 7 | 7 | 3.5 | 3.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BC71 | Ohjelmapalvelut | 4 | 4 | 2 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||
AM00BC72 | Turvallisuus ja ensiapu | 3 | 2 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||
AMM15Z1004 |
MATKAILUTUOTTEEN SUUNNITTELU JA TOTEUTTAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
19 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BC73 | Matkailutuotteen kehitys | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BC74 | Tuotekehitysprojekti | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BC75 | Matkailumarkkinointi | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BC76 | Taloushallinnon perusteet | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BC77 | Tapahtumamatkailu | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AMM15Z1005 |
KANSAINVÄLINEN PALVELUYMPÄRISTÖ
(Valitaan kaikki ) |
9 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BC78 | Distribution of Tourism Products | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BC79 | Interactive English | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||
AMM15Z1014 |
RUOKA MATKAILUSSA
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BC80 | Ruokapalvelun prosessit ja laatu | 6 | 3 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||
AM00BC81 | Ruokapalvelun ammattiosaaminen | 6 | 3 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||
AM00BC82 | Ruokapalveluiden suunnittelu ja kehittäminen | 3 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | |||||||||||||||||
AMM15Z1007 |
HYVINVOINTIMATKAILU
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BC83 | Luonto ja kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BC84 | Liikunnalliset hyvinvointilajit | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BC85 | Suomalaisen hyvinvointimatkailun kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AMM15Z1008 |
MATKAILUYRITYKSEN ESIMIESTYÖ
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BC86 | Matkailupalvelujen markkinointi ja myynti | 5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||
AM00BC87 | Johdon laskenta | 5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||
AM00BC88 | Henkilöstövoimavarojen johtaminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AMM15Z1009 |
KANSAINVÄLISEN MATKAILUN SUUNNITTELU
(Valitaan kaikki ) |
12 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BC89 | Matkailun suunnittelu | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BC90 | Matkailun lainsäädäntö | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BC91 | Finland for International Tourists | 6 | 6 | 6 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||
AMM15Z1010 |
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISTOIMINTA
(Valitaan kaikki ) |
8 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BC94 | Tutkimus- ja kehittämistoiminta | 5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||
AM00BB36 | Suomen kieli ja viestintä 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | |||||||||||||||||
AMM15Z1011 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki ) |
30 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BC92 | Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto | 12 | 12 | 12 | 6 | 6 | |||||||||||||||||||||
AM00BC93 | Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely | 18 | 7.2 | 3.6 | 7.2 | 7.2 | 3.6 | 7.2 | 3.6 | 3.6 | 3.6 | 3.6 | 3.6 | ||||||||||||||
AMM15Z1012 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BC95 | Opinnäytetyö | 15 | 3 | 6 | 6 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | 1.5 | |||||||
AMM15Z1013 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BC96 | Järjestyksenvalvojakoulutus | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BC97 | Build up your English | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BC98 | Onko ruoka kulttuuria? | 3 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BC99 | Baarityöskentely | 3 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BD00 | Vastaavan hoitajan pätevyys | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BD01 | Matkailun historia | 3 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BD02 | Viinitieto | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||||||||||||||||||
AM00BD03 | Vieras kieli | 5 | |||||||||||||||||||||||||
AM00BD04 | Muu vapaavalintainen kokonaisuus | 5 | |||||||||||||||||||||||||
Yhteensä | 210 | 35 | 59.7 | 60.1 | 54.2 | 35 | 27.8 | 31.9 | 36.1 | 24 | 27 | 27.2 | 16 | 19 | 14.5 | 13.5 | 16.9 | 15.2 | 16.3 | 19.9 | 12.2 | 12.2 | 13.7 | 13.7 | 13.6 | 13.6 |
yhteiset kompetenssit,AMK
Osaamisen kuvaus, ammattikorkeakoulututkinto
Opintotyyppi_AMK
AMA_kompetenssit
Matkailun koulutus
1. Palvelukulttuuriosaaminen
*ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä |
Matkailun perusteet |
Basics of Tourism English |
Matkailun asiakaspalvelu |
Tietotekniikka ja sähköinen viestintä |
Business Communication Skills |
Opiskeluvalmiudet ja HOPS |
Matkailun ruokapalvelut |
Ohjelmapalvelut |
Turvallisuus ja ensiapu |
Interactive English |
Ruokapalvelun ammattiosaaminen |
Luonto ja kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä |
Finland for International Tourists |
Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto |
Opinnäytetyö |
2. Palvelujärjestelmäosaaminen
*osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan |
Suomen ja maailman matkailumaantiede |
Matkailun asiakaspalvelu |
Majoituspalvelut |
Matkailun ruokapalvelut |
Turvallisuus ja ensiapu |
Matkailutuotteen kehitys |
Distribution of Tourism Products |
Ruokapalvelun prosessit ja laatu |
Ruokapalvelun ammattiosaaminen |
Liikunnalliset hyvinvointilajit |
Matkailupalvelujen markkinointi ja myynti |
Finland for International Tourists |
Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto |
Opinnäytetyö |
3. Palvelujohtamisosaaminen
*tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä |
Business Communication Skills |
Turvallisuus ja ensiapu |
Matkailupalvelujen markkinointi ja myynti |
Johdon laskenta |
Henkilöstövoimavarojen johtaminen |
Matkailun suunnittelu |
Matkailun lainsäädäntö |
Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely |
Opinnäytetyö |
4. Liiketoimintaosaaminen
*osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta |
Suomen ja maailman matkailumaantiede |
Majoituspalvelut |
Matkailutuotteen kehitys |
Tuotekehitysprojekti |
Matkailumarkkinointi |
Taloushallinnon perusteet |
Distribution of Tourism Products |
Ruokapalvelun ammattiosaaminen |
Ruokapalveluiden suunnittelu ja kehittäminen |
Luonto ja kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä |
Suomalaisen hyvinvointimatkailun kehittäminen |
Matkailupalvelujen markkinointi ja myynti |
Johdon laskenta |
Henkilöstövoimavarojen johtaminen |
Matkailun suunnittelu |
Matkailun lainsäädäntö |
Finland for International Tourists |
Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely |
Opinnäytetyö |
5. Matkailupalvelujen palveluympäristöosaaminen
*ymmärtää kansainvälisyyden, globalisaation ja erilaisten kulttuurien merkityksen palvelukulttuurille ja alan kehitykselle |
Matkailun perusteet |
Suomen ja maailman matkailumaantiede |
Matkailun ruokapalvelut |
Ohjelmapalvelut |
Turvallisuus ja ensiapu |
Tapahtumamatkailu |
Interactive English |
Ruokapalvelun prosessit ja laatu |
Ruokapalvelun ammattiosaaminen |
Matkailupalvelujen markkinointi ja myynti |
Johdon laskenta |
Matkailun suunnittelu |
Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto |
Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely |
Opinnäytetyö |
Matkailun historia |
6. Aktiviteettimatkailuosaaminen
*osaa suunnitella, toteuttaa ja tuotteistaa terveellisiä, turvallisia ja taloudellisesti kannattavia aktiviteettimatkailupalveluja edistämään asiakkaiden hyvinvointia |
Opiskeluvalmiudet ja HOPS |
Tuotekehitysprojekti |
Tapahtumamatkailu |
Luonto ja kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä |
Liikunnalliset hyvinvointilajit |
Suomalaisen hyvinvointimatkailun kehittäminen |
Tutkimus- ja kehittämistoiminta |
Luokittelemattomat |
Matkailun yritystoiminnan perusteet |
Suomen kieli ja viestintä 1 |
Suomen kieli ja viestintä 2 |
Kulttuurien kohtaaminen |
Suomen kieli ja viestintä 3 |
Järjestyksenvalvojakoulutus |
Build up your English |
Onko ruoka kulttuuria? |
Baarityöskentely |
Vastaavan hoitajan pätevyys |
Viinitieto |
Vieras kieli |
Muu vapaavalintainen kokonaisuus |
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
AMM15Z1000 |
AKTIVITEETTIMATKAILUN PERUSTEET
(Valitaan kaikki ) |
12 |
AM00BC61 | Matkailun perusteet | 5 |
AM00BC62 | Suomen ja maailman matkailumaantiede | 4 |
AM00BC63 | Basics of Tourism English | 3 |
AMM15Z1001 |
MATKAILUN PALVELUTOIMINTA
(Valitaan kaikki ) |
15 |
AM00BC64 | Matkailun asiakaspalvelu | 5 |
AM00BC65 | Matkailun yritystoiminnan perusteet | 4 |
AM00BC66 | Tietotekniikka ja sähköinen viestintä | 3 |
AM00BC67 | Business Communication Skills | 3 |
AMM15Z1002 |
VIESTINTÄ- JA OPISKELUVALMIUDET
(Valitaan kaikki ) |
12 |
AM00BC68 | Opiskeluvalmiudet ja HOPS | 2 |
AM00BB33 | Suomen kieli ja viestintä 1 | 4 |
AM00BB34 | Suomen kieli ja viestintä 2 | 3 |
AM00BB35 | Kulttuurien kohtaaminen | 3 |
AMM15Z1003 |
Matkailuala työnä
(Valitaan kaikki ) |
18 |
AM00BC69 | Majoituspalvelut | 4 |
AM00BC70 | Matkailun ruokapalvelut | 7 |
AM00BC71 | Ohjelmapalvelut | 4 |
AM00BC72 | Turvallisuus ja ensiapu | 3 |
AMM15Z1004 |
MATKAILUTUOTTEEN SUUNNITTELU JA TOTEUTTAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
19 |
AM00BC73 | Matkailutuotteen kehitys | 3 |
AM00BC74 | Tuotekehitysprojekti | 3 |
AM00BC75 | Matkailumarkkinointi | 5 |
AM00BC76 | Taloushallinnon perusteet | 5 |
AM00BC77 | Tapahtumamatkailu | 3 |
AMM15Z1005 |
KANSAINVÄLINEN PALVELUYMPÄRISTÖ
(Valitaan kaikki ) |
9 |
AM00BC78 | Distribution of Tourism Products | 5 |
AM00BC79 | Interactive English | 4 |
AMM15Z1014 |
RUOKA MATKAILUSSA
(Valitaan kaikki ) |
15 |
AM00BC80 | Ruokapalvelun prosessit ja laatu | 6 |
AM00BC81 | Ruokapalvelun ammattiosaaminen | 6 |
AM00BC82 | Ruokapalveluiden suunnittelu ja kehittäminen | 3 |
AMM15Z1007 |
HYVINVOINTIMATKAILU
(Valitaan kaikki ) |
15 |
AM00BC83 | Luonto ja kulttuuri hyvinvoinnin lähteenä | 5 |
AM00BC84 | Liikunnalliset hyvinvointilajit | 5 |
AM00BC85 | Suomalaisen hyvinvointimatkailun kehittäminen | 5 |
AMM15Z1008 |
MATKAILUYRITYKSEN ESIMIESTYÖ
(Valitaan kaikki ) |
15 |
AM00BC86 | Matkailupalvelujen markkinointi ja myynti | 5 |
AM00BC87 | Johdon laskenta | 5 |
AM00BC88 | Henkilöstövoimavarojen johtaminen | 5 |
AMM15Z1009 |
KANSAINVÄLISEN MATKAILUN SUUNNITTELU
(Valitaan kaikki ) |
12 |
AM00BC89 | Matkailun suunnittelu | 3 |
AM00BC90 | Matkailun lainsäädäntö | 3 |
AM00BC91 | Finland for International Tourists | 6 |
AMM15Z1010 |
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISTOIMINTA
(Valitaan kaikki ) |
8 |
AM00BC94 | Tutkimus- ja kehittämistoiminta | 5 |
AM00BB36 | Suomen kieli ja viestintä 3 | 3 |
AMM15Z1011 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki ) |
30 |
AM00BC92 | Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto | 12 |
AM00BC93 | Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely | 18 |
AMM15Z1012 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki ) |
15 |
AM00BC95 | Opinnäytetyö | 15 |
AMM15Z1013 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
15 |
AM00BC96 | Järjestyksenvalvojakoulutus | 3 |
AM00BC97 | Build up your English | 3 |
AM00BC98 | Onko ruoka kulttuuria? | 3 |
AM00BC99 | Baarityöskentely | 3 |
AM00BD00 | Vastaavan hoitajan pätevyys | 5 |
AM00BD01 | Matkailun historia | 3 |
AM00BD02 | Viinitieto | 3 |
AM00BD03 | Vieras kieli | 5 |
AM00BD04 | Muu vapaavalintainen kokonaisuus | 5 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.