Siirry suoraan sisältöön

MATKAILUN KOULUTUS 2021K: AMM21K

Tunnus: AMM21K

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Kevät 2021

Opetuskieli:
suomi

Kuvaus

Matkailualan monimuotokoulutuksessa opiskelija suorittaa matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinnon. Tutkintonimikkeenä on restonomi (AMK). Opintojen laajuus on 210 opintopistettä ja koulutuksen kesto 3,5 vuotta. Aloituspaikkoja on 20.
Koulutus muodostuu perusopinnoista, ammattiopinnoista, syventävistä opinnoista, vapaasti valittavista opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä.

Monimuotokoulutuksen tavoitteena on, että opiskelijasta kehittyy monialaiseen yhteistyöhön kykenevä matkailualan osaaja. Opintojen läpikulkevana teemana ovat luovuuden, vastuullisen matkailuyrittäjyyden, kansainvälisyyden ja itsetuntemuksen kehittäminen sekä elämyksellisyys matkailupalvelujen tuotekehityksessä. Erilaisissa oppimistehtävissä tehdään tiivistä yhteistyötä alan elinkeinoelämän ja toimijoiden kanssa.

Opintojen alussa keskitytään perustaitojen ja tietämyksen kartuttamiseen, jonka jälkeen siirrytään opitun soveltamiseen. Opiskelet asiakaslähtöistä ja kokonaisvaltaista tuotekehitys- ja markkinointiosaamista sekä opettelet tuntemaan eri kulttuureja kansainvälistä matkailua varten. Matkailupalvelut koostuvat monista eri osista, kuten majoitus-, ravitsemis-, ohjelma- ja liikennepalveluista. Opintojen lopussa korostuu osaamisen hyödyntäminen käytännössä.

Koulutuksessa voit valita haluamiasi opintokokonaisuuksia syventääksesi osaamistasi matkailun eri osa-alueilla, mm.

Yrittäjyysosaaminen
Yrittäminen matkailualalla on yksi varteenotettava vaihtoehto. Yrittäjyysopinnoissa voit kehittää omia yrittäjyystaitojasi. Opit liiketoimintataitoja, jotka liittyvät yritystoiminnan aloittamiseen ja käynnistämiseen. Kehität innovaatiotaitojasi aina idean tuotteistamiseen asti ja kokeilet yrittäjyyttä käytännössä.

Esimiesosaaminen
Esimiesosaamisen suuntautumisessa opiskelujesi pääpaino on esimiestyön ja työyhteisön kehittämisessä. Sen tavoitteena on vahvistaa opiskelijan esimies-, tiimityö- ja työyhteisön viestintätaitoja.

Matkailupalvelujen konseptointi
Matkailupalveluiden konseptoinnissa vahvistat omaa osaamistasi valitsemastasi erityisalueesta, oli se sitten majoitus-, ruoka- tai ohjelmapalvelut.

Vuositeemat / osaamistavoitteet
1.vuosi
Matkailualan havainnoija
•peruskäsitteiden hallinta
•tietää matkailualan toimijat
•hallitsee matkailualan asiakaspalvelun perustaidot

2.ja 3. vuosi
Matkailupalveluiden toteuttaja ja osaaja
•tuntee keskeiset matkailualan tietosisällöt
•pystyy toimimaan asiakasrajapinnassa ja erilaisissa matkailutoimijoiden verkostoissa
•osaa toimia matkailualan työtehtävissä ja hallitsee keskeiset työmenetelmät
•kehittyy tiedonhakijana ja tiimien jäsenenä
•osaa suunnitella ja toteuttaa matkailutuotteita

3 ja 4. vuosi
Matkailupalvelujen kehittäjä
•osaa soveltaa uusinta tietoa matkailutuotteiden ja alan kehittämiseen
•kehittää ja arvioida asiakaslähtöistä ja vastuullista matkailuliiketoimintaa

Yhteiset osaamistavoitteet (kompetenssit)
Ammattikorkeakoulut ovat yhteistyössä työelämän edustajien kanssa määritelleet ne valmiudet eli kompetenssit, joita ammattikorkeakoulusta valmistuneen tulisi omata.

Kompetenssit ovat laajoja osaamiskokonaisuuksia, jotka kuvaavat pätevyyttä, suorituspotentiaalia ja kykyä suoriutua ammattiin kuuluvista työtehtävistä. Kompetenssit jaetaan koulutusohjelmakohtaisiin (ammatillisiin) ja yhteisiin kompetensseihin. Yhteiset kompetenssit ovat eri koulutusohjelmille yhteisiä osaamisalueita, mutta niiden erityispiirteet ja tärkeys voivat vaihdella eri ammateissa ja työtehtävissä. Yhteiset kompetenssit luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle.
Ammatilliset kompetenssit esitetään opinto-oppaassa erikseen kunkin koulutusohjelman kohdalla.

OPPIMISEN TAIDOT
- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

EETTINEN OSAAMINEN
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

TYÖYHTEISÖOSAAMINEN
- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

INNOVAATIOOSAAMINEN
- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

KANSAINVÄLISTYMISOSAAMINEN
- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia
Koulutuskohtaiset osaamistavoitteet (kompetenssit)
Palvelukulttuuriosaaminen
-ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä
-osaa huomioida esteettiset ja eettiset näkökulmat palvelutoiminnassa (tilat ja palvelutuotteet, viestintä)
-tuntee kuluttajakäyttäytymisen periaatteet ja osaa hyödyntää niitä palvelukehityksessä

Palvelujärjestelmäosaaminen
-osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan
-osaa kuvata, ohjata ja arvioida palveluprosesseja (tuotesuunnittelu, toiminnan kannattavuus, työn organisointi, ohjaus ja kehittäminen)
-osaa kehittää palveluja tuotekehityksen ja tuotteistamisen keinoin
tuntee omaan toimialaansa liittyvät turvallisuusvaatimukset ja osaa soveltaa niitä työssään

Palvelujohtamisosaaminen
-tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä
-osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida oman ja yksikön päivittäistä lähijohtamista
-osaa organisoida työyhteisön toimintaa ja hyödyntää yksilöiden, tiimien ja yhteisöjen osaamista

Liiketoimintaosaaminen
-osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta
-ymmärtää liiketoiminnan keskeiset käsitteet ja omaa liiketaloudellisen ajattelun perusteet
-osaa ennakoida vaihtoehtoisten toimintatapojen vaikutuksia taloudelliseen tulokseen ja kilpailukykyyn
-osaa soveltaa yrittäjyysperiaatteita yrittäjänä ja työntekijänä
-osaa toimia erilaisissa verkostoissa sekä hyödyntää ja kehittää niitä

Matkailupalvelujen palveluympäristöosaaminen
-ymmärtää kansainvälisyyden, globalisaation ja erilaisten kulttuurien merkityksen palvelukulttuurille ja alan kehitykselle
-osaa toimia erilaisissa kansainvälisissä toimintaympäristöissä
-osaa hyödyntää kansallisen kulttuurin ominaispiirteitä matkailun kehittämisessä

Matkailupalveluosaaminen
-osaa suunnitella, toteuttaa ja tuotteistaa terveellisiä, turvallisia ja taloudellisesti kannattavia matkailupalveluja
-osaa kehittää vapaa-ajan tai työsidonnaisen matkailun palveluympäristöä ja -verkostoja
-osaa kehittää alueellisia vahvuuksia ja parantaa alueellista vaikuttavuutta matkailussa
-osaa tuottaa asiakkaille yksilöllisiä ja aitoja elämyskokemuksia

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2020-2021 2021-2022 2022-2023 2023-2024 Kevät 2021 Syksy 2021 Kevät 2022 Syksy 2022 Kevät 2023 Syksy 2023 Kevät 2024 3. / 2021 4. / 2021 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 1. / 2022 2. / 2022 3. / 2023 4. / 2023 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024
AMM21K-1001
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

20
AM00BK78 Opiskelutaidot 5 2.5 2.5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
AM00BK79 Tietotekniikan perusteet 5 5 5 2.5 2.5
AM00BK82 Matkailun perusteet 5 5 5 2.5 2.5
AM00BK87 Matkailun toimintaympäristöt 5 5 5 2.5 2.5
AMM21K-1002
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki )

0
AMM21K-1003
MATKAILUN ASIAKASPALVELU

(Valitaan kaikki )

15
AM00BK84 Majoituspalvelut 5 5 5 2.5 2.5
AM00BK85 Matkailun ruokapalvelut 5 5 5 2.5 2.5
AM00BW46 Asiakkaan kohtaaminen 5 5 5 2.5 2.5
AMM21K-1004
MATKAILUALA VASTUULLISENA LIIKETOIMINTANA

(Valitaan kaikki )

10
AM00BK86 Liiketoimintaosaamisen perusteet 5 5 5 2.5 2.5
AM00BK89 Business Communication Skills 5 5 5 2.5 2.5
AMM21K-1005
TAPAHTUMIEN JA MATKAILUTUOTTEEN KEHITTÄMINEN

(Valitaan kaikki )

15
AM00BK81 Projektitoiminnan perusteet 5 5 5 2.5 2.5
AM00BK90 Tapahtuman järjestäminen 5 5 5 2.5 2.5
AM00BK91 Matkailun tuotekehitys 5 5 5 2.5 2.5
AMM21K-1006
ASIAKASLÄHTÖINEN MATKAILULIIKETOIMINTA

(Valitaan kaikki )

15
AM00BK92 Matkailumarkkinointi 5 5 5 2.5 2.5
AM00BK93 Matkailuyrityksen toiminta 5 5 5 2.5 2.5
AM00BK94 Matkailun kuljetus-, myynti- ja varauspalvelut 5 5 5 2.5 2.5
AMM21K-1007
KANSAINVÄLINEN PALVELUYMPÄRISTÖ

(Valitaan kaikki )

15
AM00BK95 Matkailun strateginen suunnittelu ja kansainvälistäminen 5 5 5 2.5 2.5
AM00BK88 Tourism English 5 5 5 2.5 2.5
AM00BK96 Svenska inom turismen 5 5 5 2.5 2.5
AMM21K-1008
TULOKSELLINEN MATKAILULIIKETOIMINTA

(Valitaan kaikki )

10
AM00BK97 Kannattava matkailuyritys 5 5 5 2.5 2.5
AM00BK98 Matkailupalveluiden myyntiprosessit 5 5 5 2.5 2.5
AMM21K-1009
ESIMIESTAIDOT MATKAILUALALLA

(Valitaan kaikki )

15
AM00BK99 Matkailuyrityksen vastuullinen johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
AM00BL00 Matkailun lainsäädäntö 5 5 5 2.5 2.5
AM00BW47 Työhyvinvointi 5 5 5 2.5 2.5
AMM21K-1010
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISTOIMINTA

(Valitaan kaikki )

5
AM00BL01 Tutkimus- ja kehittämistoiminta 5 5 5 2.5 2.5
AMM21K-1011
VAIHTOEHTOISET AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
AMM21K-1012
MATKAILUALAN TYÖPAJAT

(Valitaan kaikki )

15
AM00CG40 Matkailualan työpajat 5 10 5 5 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5 2.5 2.5
AM00CF65 Palvelumuotoilun työpaja 5
AM00CD87 Gastronomian työpaja 5
AMM21K-1013
YRITTÄJYYS JA OMA YRITYS

(Valitaan kaikki )

15
AM00BL07 Nuori Yrittäjyys Start Up 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
AM00BL08 Yrittäjyys käytännössä erityisalue 5 5 5 2.5 2.5
AMM21K-1014
MATKAILUPALVELUN KONSEPTOINTI

(Valitaan kaikki )

15
AM00BW48 Matkailupalvelujen konseptointi 15
AMM21K-1015
INTERNATIONAL STUDIES ABROAD

(Valitaan kaikki )

15
AM00BW49 International studies abroad 15
AMM21K-1016
SYVENTÄVÄ ESIMIESOSAAMINEN

(Valitaan kaikki )

15
AM00BW50 Minä ja työyhteisöni 3
AM00BW51 Organisaatiopsykologia 3
AM00BW52 Organisaatioviestintä 5
AM00BW53 Työyhteisöosaaminen ja HRM 4
AMM21K-1017
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
AM00BL10 Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto 12 6 6 6 6 3 3 3 3
AM00BL11 Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely 18 6 12 6 6 6 3 3 3 3 3 3
AMM21K-1018
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
AM00BL13 Matkalla viinien ja oluiden maailmaan 5 5 5 2.5 2.5
AM00BL16 Foreign Language 5 5 5 2.5 2.5
AM00BL17 Muu vapaavalintainen kokonaisuus 5 2.5 2.5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
AM00BL18 Hygeniapassi 1
AM00BL19 Anniskelupassi 1
AM00BZ51 Matkailun turvallisuuspassi 1
AMM21K-1019
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
AM00BL12 Opinnäytetyö 15 5 10 5 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5 2.5 2.5
Yhteensä 210 33.5 63.5 68.5 44.5 33.5 33.5 30 25 43.5 33.5 11 16.8 16.8 16.8 16.8 15 15 12.5 12.5 21.8 21.8 16.8 16.8 5.5 5.5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

2017_2021KAMK yhteiset kompetenssit

1. OPPIMISEN TAIDOT

•osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
•osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
•kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Ei liitettyjä opintojaksoja

2. EETTINEN OSAAMINEN

•kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
•osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
•osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
•osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
•osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
•kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Ei liitettyjä opintojaksoja

3. TYÖYHTEISÖOSAAMINEN

•osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
•osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
•osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
•kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
•osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
•kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
•omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Ei liitettyjä opintojaksoja

4. INNOVAATIO-OSAAMINEN

•kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
•osaa työskennellä projekteissa
•osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
•osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Ei liitettyjä opintojaksoja

5. KANSAINVÄLISTYMISOSAAMINEN

•omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
•kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
•osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Ei liitettyjä opintojaksoja

6. ÄLYKKÄÄT RATKAISUT

Opiskelija osaa soveltaa tietojaan ja taitojaan oman ammattialansa teknologissa ratkaisuissa sekä uusien liiketoimintamallien ja palveluiden kehittämisessä. Hän osaa arvioida ja kehittää erilaisissa työelämän konteksteissa uusiin ratkaisuihin tähtäävää toimintaa monialaisissa tiimeissä.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Opiskelutaidot
Tietotekniikan perusteet
Matkailun perusteet
Matkailun toimintaympäristöt
Majoituspalvelut
Matkailun ruokapalvelut
Asiakkaan kohtaaminen
Liiketoimintaosaamisen perusteet
Business Communication Skills
Projektitoiminnan perusteet
Tapahtuman järjestäminen
Matkailun tuotekehitys
Matkailumarkkinointi
Matkailuyrityksen toiminta
Matkailun kuljetus-, myynti- ja varauspalvelut
Matkailun strateginen suunnittelu ja kansainvälistäminen
Tourism English
Svenska inom turismen
Kannattava matkailuyritys
Matkailupalveluiden myyntiprosessit
Matkailuyrityksen vastuullinen johtaminen
Matkailun lainsäädäntö
Työhyvinvointi
Tutkimus- ja kehittämistoiminta
Matkailualan työpajat
Palvelumuotoilun työpaja
Gastronomian työpaja
Nuori Yrittäjyys Start Up
Yrittäjyys käytännössä erityisalue
Matkailupalvelujen konseptointi
International studies abroad
Minä ja työyhteisöni
Organisaatiopsykologia
Organisaatioviestintä
Työyhteisöosaaminen ja HRM
Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto
Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely
Matkalla viinien ja oluiden maailmaan
Foreign Language
Muu vapaavalintainen kokonaisuus
Hygeniapassi
Anniskelupassi
Matkailun turvallisuuspassi
Opinnäytetyö

AMA_2017---_kompetenssit

RESTONOMI (AMK), MATKAILU- JA PALVELULIIKETOIMINTA 2017 vuodesta lähtien

01_Palvelukulttuuriosaaminen

-osaa soveltaa vieraanvaraisuutta (Hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä palveluliiketoiminnassa
-osaa tuottaa terveellisiä, turvallisia ja taloudellisesti kannattavia Matkailu-ja ravitsemisalan (Mara-alan) palveluja edistämään asiakkaiden hyvinvointia
-osaa valita esteettiset ja eettiset ratkaisut palvelutoimintaan (palvelutuotteet, tilat, toimijat ja viestintä)
-osaa analysoida asiakkuuksia ja osaa hyödyntää/käyttää asiakasymmärrystä palvelumuotoilussa

Ei liitettyjä opintojaksoja

02_Teknologiaosaaminen

-osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää Mara-alan palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaisesti
-osaa kuvata, ohjata ja arvioida palveluprosesseja (tuote- suunnittelu, toiminnan kannattavuus, työn organisointi, ohjaus ja kehittäminen)
-osaa käyttää uutta teknologiaa palveluliiketoiminnassa ja sen kehittämisessä
-osaa toimii oman asiantuntijuusalueensa säädösten ja ohjeiden mukaisesti sekä osaa soveltaa niitä työssään

Ei liitettyjä opintojaksoja

03_Palveluliiketoiminta- ja esimiesosaaminen

-osaa myydä ja kehittää palvelutuotteita asiakaslähtöisesti ja kannattavasti
-osaa soveltaa strategia-ajattelua palveluliiketoiminnan ohjauksen välineenä (liiketoiminnan käsitteet, ajattelumallit, eettisyys liiketoiminnassa)
-osaa ennakoida vaihtoehtoisten toimintatapojen vaikutuksia taloudelliseen tulokseen ja kilpailukykyyn
-osaa toimia yrittäjämäisesti eri rooleissa (sisäinen ja ulkoinen yrittäjyys)
-osaa suunnitella, toteuttaa, arvioida ja kehittää omaa sekä työyhteisön (yksilöt, tiimit ja yhteisöt) päivittäistä johtamista eettisesti
-osaa organisoida työyhteisön toimintaa sekä toimia erilaisissa verkostoissa

Ei liitettyjä opintojaksoja

04_Globaaliymmärrys

-osaa toimia vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti
tunnistamalla luotettavan toiminnan merkityksen organisaatiolle (työyhteisö, asiakaspalvelu, kustannusrakenne ja imago)
-tiedostaa monikulttuurisuuden voimavarana ja osaa toimia ja viestiä kansainvälisissä palveluliiketoiminnan työyhteisöissä (kansainvälisyys, globalisaatio)
-ennakoida erilaisten kulttuurien ja trendien merkitystä palveluliiketoiminnan, toimialan ja alueen kehityksen näkökulmasta

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Opiskelutaidot
Tietotekniikan perusteet
Matkailun perusteet
Matkailun toimintaympäristöt
Majoituspalvelut
Matkailun ruokapalvelut
Asiakkaan kohtaaminen
Liiketoimintaosaamisen perusteet
Business Communication Skills
Projektitoiminnan perusteet
Tapahtuman järjestäminen
Matkailun tuotekehitys
Matkailumarkkinointi
Matkailuyrityksen toiminta
Matkailun kuljetus-, myynti- ja varauspalvelut
Matkailun strateginen suunnittelu ja kansainvälistäminen
Tourism English
Svenska inom turismen
Kannattava matkailuyritys
Matkailupalveluiden myyntiprosessit
Matkailuyrityksen vastuullinen johtaminen
Matkailun lainsäädäntö
Työhyvinvointi
Tutkimus- ja kehittämistoiminta
Matkailualan työpajat
Palvelumuotoilun työpaja
Gastronomian työpaja
Nuori Yrittäjyys Start Up
Yrittäjyys käytännössä erityisalue
Matkailupalvelujen konseptointi
International studies abroad
Minä ja työyhteisöni
Organisaatiopsykologia
Organisaatioviestintä
Työyhteisöosaaminen ja HRM
Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto
Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely
Matkalla viinien ja oluiden maailmaan
Foreign Language
Muu vapaavalintainen kokonaisuus
Hygeniapassi
Anniskelupassi
Matkailun turvallisuuspassi
Opinnäytetyö

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
AMM21K-1001
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

20
AM00BK78 Opiskelutaidot 5
AM00BK79 Tietotekniikan perusteet 5
AM00BK82 Matkailun perusteet 5
AM00BK87 Matkailun toimintaympäristöt 5
AMM21K-1002
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki)

0
AMM21K-1003
MATKAILUN ASIAKASPALVELU

(Valitaan kaikki)

15
AM00BK84 Majoituspalvelut 5
AM00BK85 Matkailun ruokapalvelut 5
AM00BW46 Asiakkaan kohtaaminen 5
AMM21K-1004
MATKAILUALA VASTUULLISENA LIIKETOIMINTANA

(Valitaan kaikki)

10
AM00BK86 Liiketoimintaosaamisen perusteet 5
AM00BK89 Business Communication Skills 5
AMM21K-1005
TAPAHTUMIEN JA MATKAILUTUOTTEEN KEHITTÄMINEN

(Valitaan kaikki)

15
AM00BK81 Projektitoiminnan perusteet 5
AM00BK90 Tapahtuman järjestäminen 5
AM00BK91 Matkailun tuotekehitys 5
AMM21K-1006
ASIAKASLÄHTÖINEN MATKAILULIIKETOIMINTA

(Valitaan kaikki)

15
AM00BK92 Matkailumarkkinointi 5
AM00BK93 Matkailuyrityksen toiminta 5
AM00BK94 Matkailun kuljetus-, myynti- ja varauspalvelut 5
AMM21K-1007
KANSAINVÄLINEN PALVELUYMPÄRISTÖ

(Valitaan kaikki)

15
AM00BK95 Matkailun strateginen suunnittelu ja kansainvälistäminen 5
AM00BK88 Tourism English 5
AM00BK96 Svenska inom turismen 5
AMM21K-1008
TULOKSELLINEN MATKAILULIIKETOIMINTA

(Valitaan kaikki)

10
AM00BK97 Kannattava matkailuyritys 5
AM00BK98 Matkailupalveluiden myyntiprosessit 5
AMM21K-1009
ESIMIESTAIDOT MATKAILUALALLA

(Valitaan kaikki)

15
AM00BK99 Matkailuyrityksen vastuullinen johtaminen 5
AM00BL00 Matkailun lainsäädäntö 5
AM00BW47 Työhyvinvointi 5
AMM21K-1010
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISTOIMINTA

(Valitaan kaikki)

5
AM00BL01 Tutkimus- ja kehittämistoiminta 5
AMM21K-1011
VAIHTOEHTOISET AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
AMM21K-1012
MATKAILUALAN TYÖPAJAT

(Valitaan kaikki)

15
AM00CG40 Matkailualan työpajat 5
AM00CF65 Palvelumuotoilun työpaja 5
AM00CD87 Gastronomian työpaja 5
AMM21K-1013
YRITTÄJYYS JA OMA YRITYS

(Valitaan kaikki)

15
AM00BL07 Nuori Yrittäjyys Start Up 10
AM00BL08 Yrittäjyys käytännössä erityisalue 5
AMM21K-1014
MATKAILUPALVELUN KONSEPTOINTI

(Valitaan kaikki)

15
AM00BW48 Matkailupalvelujen konseptointi 15
AMM21K-1015
INTERNATIONAL STUDIES ABROAD

(Valitaan kaikki)

15
AM00BW49 International studies abroad 15
AMM21K-1016
SYVENTÄVÄ ESIMIESOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

15
AM00BW50 Minä ja työyhteisöni 3
AM00BW51 Organisaatiopsykologia 3
AM00BW52 Organisaatioviestintä 5
AM00BW53 Työyhteisöosaaminen ja HRM 4
AMM21K-1017
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
AM00BL10 Harjoittelu 1: teema, palvelutuotanto 12
AM00BL11 Harjoittelu 2: teema, esimiestyöskentely 18
AMM21K-1018
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
AM00BL13 Matkalla viinien ja oluiden maailmaan 5
AM00BL16 Foreign Language 5
AM00BL17 Muu vapaavalintainen kokonaisuus 5
AM00BL18 Hygeniapassi 1
AM00BL19 Anniskelupassi 1
AM00BZ51 Matkailun turvallisuuspassi 1
AMM21K-1019
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

15
AM00BL12 Opinnäytetyö 15