Matkailun ruokapalvelutLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: AM00BK85
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa selittää matkailun ruokapalveluihin liittyvät strategiat ja tuotesuositukset ja osaa käyttää näitä matkailun ruokapalveluiden kehittämisessä. Opiskelija osaa erotella keskeisimmät matkailualalla tarjottavat ateriapalvelut sekä ymmärtää vastuullisuuden ulottuvuudet palveluiden toteuttamisessa. Hän osaa ottaa huomioon esimerkiksi kulttuurista, terveydellisistä tai muista syistä johtuvia ruokaan liittyviä rajoituksia sekä selittää palveluiden tuottamisen taloudelliset edellytykset.
Sisältö
Suomen ruokamatkailustrategia, Ruokamatkailun tuotesuositukset
Ateriasuunnittelun perusteet
Vastuullisuus
Suomalainen ruokakulttuuri
Ravitsemuksellinen laatu
Ruokaturvallisuus
Keittiö ja sali toimintaympäristönä
Oppimateriaalit
Oppimateriaalit ovat saatavilla Moodlessa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää laaja-alaisesti ruokapalvelun keskeisiä käsitteitä sekä osaa yhdistellä ruokapalvelun, ravitsemuksen, tarjoilun, anniskelun ja ruokaturvallisuuden perustiedot kokonaisuuksiksi.
Opiskelija osaa toimia itsenäisesti, vastuullisesti, aloitteellisesti ja joustavasti erilaisissa oppimisympäristöissä sekä osaa valita ja käyttää tarvittavia työvälineitä joustavasti.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa ja yhteisiä pelisääntöjä noudattaen.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa käyttää johdonmukaisesti ruokapalveluiden keskeisiä käsitteitä sekä selittää ja perustella ruokapalvelun, ravitsemuksen, tarjoilun, anniskelun ja ruokaturvallisuuden perustiedot. Opiskelija osaa toimia oma-aloitteisesti ja vastuullisesti erilaisissa oppimisympäristöissä sekä osaa käyttää tarvittavia työvälineitä tarkoituksenmukaisesti.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi ja yhteisiä pelisääntöjä noudattaen.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa käyttää ruokapalvelun keskeisiä käsitteitä asianmukaisesti sekä esittää ruokapalveluiden, ravitsemuksen, tarjoilun, anniskelun ja ruokaturvallisuuden perustiedot. Opiskelija osaa toimia ohjattuna asianmukaisesti erilaisissa toimintaympäristöissä sekä osaa ohjatusti käyttää tarvittavia työvälineitä.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä ja noudattaa yhteisiä pelisääntöjä.
Toteutustavat
Opetus on lähiopetusta työjärjestykseen merkittyinä aikoina. Osa opetuksesta järjestetään Kajaanissa kontaktiopetuksena ja osa Teamsin välityksellä. Kajaanin kontaktiopetuspäiviin ei pääsääntöisesti ole mahdollista osallistua etäyhteydellä. Luentoja ei nauhoiteta.
Suoritustavat
Opintojakso sisältää luentoja ja käytännön harjoituksia. Opintojakson läpäisy edellyttää annettujen harjoitustehtävien tekemisen ja käytännön harjoitustunneille osallistumisen. Opintojakso edellyttää 135 tuntia opiskelijan työtä. Opintojakso ei sisällä vaihtoehtoista suoritustapaa, mutta aikaisempi osaaminen voidaan tunnistaa ja tunnustaa.