ValmennusoppiLaajuus (3 op)
Opintojakson tunnus: AL00BM82
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee valmennusjärjestelmien systematiikan,valmennuksen edellyttämän fysiologisen ja biomekaanisen perustan,urheilijoiden yleiset testausmenetelmät ja osaa käyttää tietojaan analyyttisesti tehokkaassa ja turvallisessa valmennusprosessissa.
Sisältö
Valmennuksen peruskäsitteet ja niiden sovaltaminen valmennuksen ohjelmoinnissa (adaptaatiomallien,superkompensaation sekä ikä- ja herkkyyskausien osalta
Aerobisen ja anaerobisen energiantuoton periaatteitden soveltaminen kestävyysominaisuuksien kehittämisessä
Hermo-lihasjärjestelmän toiminnan periaatteiden soveltaminen voima- ja nopeusominaisuuksien kehittämisessä
Taidon harjoittelun periaatteet harjoitustilanteissa
Eri ominaisuuksien testausmenetelmät sekä liikeanalyysi ja niiden käyttö käytännön valmennuksessa
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Soveltaa jo olemassa olevaa osaamistaan ja käsittelee kokonaisuutta asiakaslähtöisesti.Kykenee arvioimaan ja reflektoimaan omaa osaamistaan ja ammattialansa toimintatapoja hankkimansa tiedon avulla.
Valmennusprosessi pystytään suunnittelemaan ja toteuttamaan yksityiskohtaisesti ja turvallisesti kohteen ominaisuuksien ja tarpeiden mukaisesti kokonaisvaltaisen analyysin pohjalta.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Ammattialan käsitteistö ja perustiedot hallinnassa.Osaa arvioida omaa osaamistaan ja ammattialan toimintatapoja.Kykenee ammattitaitoiseen toimintaan asiakastilanteissa ja perustelemaan toimintaansa ammatillisesti.
Valmennusprosessi pystytään suunnittelemaan turvallisesti ja valmennusopin perusteiden mukaisesti,mutta yksityiskohtien hallinnassa puutteita.Analyysikyky ei täysin kokonaisvaltainen.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Osaa käyttää yksittäisiä käsitteitä toiminnassa ja nimetä alan perustiedot.Kykenee tarkoituksenmukaiseen toimintaan,mutta valmennuksen osa-alueiden yhteyksissä puutteita.Osaa kuitenkin suunnitella turvallisen harjoitusohjelman ja kykenee yksittäisten osa-alueiden analyysiin.