Korjausrakentamisen perusteet (3 op)
Toteutuksen tunnus: TRAM002-3011
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.07.2022 - 16.12.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 16.12.2022
Opintopistemäärä
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Teknologia
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus
Opettaja
- Jorma Jurmu
Ryhmät
-
KRM20SKRM20S
Tavoitteet
Opiskelija oppii perustiedot korjausrakentamisen historiasta, sen merkityksestä korjausrakennushankkeista sekä haitallisten aineiden vaikutuksesta rakentamiseen. Opiskelija oppii tunnistamaan rakenteiden keskeiset vauriot ja vauriomekanismit sekä rakenneosien tyypillisimmät korjaustavat korjattavan vaurion laajuuden mukaan. Opiskelija oppii ymmärtään energiatehokkuuden merkityksen osana korjausrakentamista.
Sisältö
Korjausrakentamisen kansantaloudellinen merkitys
Rakentamisen historia
Korjausrakentamisen käsitteet
Rakenteiden tyypilliset korjaustavat rakenteittain
Rakenteiden eritasoiset korjauksen vaurion laajuuden mukaan.
Energiatehokkuus korjausrakentamisessa
Arviointiasteikko
0 - 5
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa sisäistää korjaushankkeen sisällön ja ymmärtää korjausprosessin läpiviennin. Opiskelija ymmärtää korjaushistorian tuntemuksen merkityksen korjausrakentamisessa ja osaa huomioida aiemmin rakentamisessa käytettyjen haitallisten ja vaarallisten aineiden merkityksen korjausrakentamisessa. Opiskelija tunnistaa laaja-alaisesti erilaisia vaurioitumismekanismeja, ja eri tasoisia korjaustapoja rakenneosittain.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa sisäistää korjaushankkeen sisällön ja ymmärtää korjausprosessin läpiviennin. Opiskelija ymmärtää korjaushistorian tuntemuksen merkityksen korjausrakentamisessa ja osaa huomioida aiemmin rakentamisessa käytettyjen haitallisten ja vaarallisten aineiden merkityksen korjausrakentamisessa. Opiskelija tunnistaa suppeasti erilaisia vaurioitumismekanismeja, ja eri tasoisia korjaustapoja rakenneosittain.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa sisäistää korjaushankkeen sisällön ja ymmärtää korjausprosessin läpiviennin. Opiskelija ymmärtää korjaushistorian tuntemuksen merkityksen korjausrakentamisessa ja osaa huomioida aiemmin rakentamisessa käytettyjen haitallisten ja vaarallisten aineiden merkityksen korjausrakentamisessa. Opiskelija tunnistaa eri tasoisia korjaustapoja rakenneosittain.
Esitietovaatimukset
Kiinteistönpidon perusteet