Siirry suoraan sisältöön

Talouden johtaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: YA00BU24-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.01.2023 - 31.08.2023

Ajoitus

01.09.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Business

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Liiketoiminnan kehittämisen ja johtamisen koulutus

Opettaja

  • Saara Manninen
  • Tommi Kyllönen

Ryhmät

  • AYM22S
    AYM22S
  • TTY22S
    TTY22S
  • SYT22S
    SYT22S
  • TLY22S
    TLY22S
  • LYL22SV
    LYL22SV
  • LYL22S
    LYL22S
  • LYL21SV
    LYL21SV
  • ALY22S
    ALY22S
  • SJY22S
    SJY22S
  • 22.09.2023 08:30 - 11:30, Talouden johtaminen YA00BU24-3004
  • 27.10.2023 12:30 - 16:00, Talouden johtaminen YA00BU24-3004
  • 01.12.2023 12:30 - 16:00, Talouden johtaminen YA00BU24-3004

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee keskeiset yrityksen talouden johtamisen menetelmät ja osaa soveltaa niitä liiketoiminnan ohjauksessa ja sen kehittämisessä sekä päätöksenteossa. Opiskelija ymmärtää talousjohtamisen kytkennät strategiseen johtamiseen. Hän osaa laatia taloudellisia analyysejä yrityksestä/organisaatiosta sekä tulkita, arvioida ja soveltaa analyysien avulla saatuja tietoja päätöksenteossa ja johtamisessa. Opiskelija osaa suunnitella, laatia ja kehittää talouden raportteja ja toimintaa ohjaavia laskelmia ja suunnitelmia. Hän osaa arvioida eri toimenpiteiden vaikutuksia yrityksen kannattavuuteen, maksuvalmiuteen ja vakavaraisuuteen. Opiskelija osaa kehittää oman organisaation talouden johtamista ja kehittää talousviestintää sekä sisäisille että ulkoisille sidosryhmille.

Sisältö

Talouden johtaminen osana johtamisjärjestelmää
Erilaiset talouden raportit, laskelmat ja suunnitelmat päätöksenteon tukena
Talouden analyysit, tunnusluvut ja niiden tulkinta ja hyödyntäminen johtamisessa ja päätöksenteossa
Kannattavuuden, maksuvalmiuden ja pääomarakenteen hallinta
Talousviestintä osana talouden johtamisjärjestelmää

Opetusmenetelmät

Luennot, verkko-opinnot, itsenäinen opiskelu.

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa analysoida ja tulkita yrityksen taloutta ja talouden suunnittelun ja johtamisen nykytilaa sekä osaa perustella talouden johtamisen kehittämistarpeita. Hän osaa soveltaa suunnittelussa, päätöksenteossa ja raportoinnissa talouden johtamisen teoreettista taustaa sekä lainsäädännön että sidosryhmien vaatimuksia ja tarpeita. Hän osaa analysoida, tulkita, ennakoida ja kehittää talousjohtamista ja talouden raportteja päätöksenteon tueksi.
Opiskelija osaa laatia erittäin hyvän oman työyhteisön talouden johtamisen hallintaa osoittavan kehittämissuunnitelman, joka pohjautuu teorioihin ja tutkimuksiin ja se sisältää luotettavia ja perusteltuja johtopäätöksiä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa analysoida ja tulkita talouden suunnittelun ja johtamisen nykytilaa sekä osaa perustella talouden johtamisen kehittämistarpeita. Hän osaa soveltaa suunittelussa, päätöksenteossa raportoinnissa talouden johtamisen teoreettista taustaa sekä lainsäädännön että sidosryhmien vaatimuksia ja tarpeita. Hän osaa analysoida, tulkita, ennakoida ja kehittää talousjohtamisesta ja talouden raportteja päätöksenteon tueksi.
Opiskelija osaa laatia hyvän ja johdonmukaisen oman työyhteisön talouden johtamisen hallintaa osoittavan kehittämissuunnitelman, joka pohjautuu teorioihin ja tutikimuksiin ja se sisältää luotettavia ja perusteltuja johtopäätöksiä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa analysoida ja tulkita talouden suunnittelun ja johtamisen nykytilaa sekä osaa perustella talouden johtamisen kehittämistarpeita. Hän osaa soveltaa suunittelussa, päätöksenteossa raportoinnissa talouden johtamisen teoreettista taustaa sekä lainsäädännön että sidosryhmien vaatimuksia ja tarpeita. Hän osaa analysoida ja kehittää talousjohtamisesta ja talouden raportteja päätöksenteon tueksi.
Opiskelija osaa laatia johdonmukaisen oman työyhteisön talouden johtamisen kehittämissuunnitelman, joka pohjautuu teorioihin ja tutkimuksiin ja se sisältää luotettavia ja perusteltuja johtopäätöksiä.