Siirry suoraan sisältöön

Matkalla viinien ja oluiden maailmaan (5 op)

Toteutuksen tunnus: AM00BL13-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.08.2023 - 30.09.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Business

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailun koulutus

Opettaja

  • Annamaija Juntunen

Ryhmät

  • AMM23K
    AMM23K
  • AMM22K
    AMM22K
  • 25.08.2023 15:15 - 17:00, Matkalla viinien ja oluiden maailmaan AM00BL13-3007
  • 13.09.2023 16:30 - 18:00, Matkalla viinien ja oluiden maailmaan AM00BL13-3007
  • 22.09.2023 14:00 - 15:30, Matkalla viinien ja oluiden maailmaan AM00BL13-3007
  • 27.10.2023 15:15 - 17:00, Matkalla viinien ja oluiden maailmaan AM00BL13-3007
  • 08.11.2023 16:30 - 18:00, Matkalla viinien ja oluiden maailmaan AM00BL13-3007
  • 15.11.2023 16:30 - 18:00, Matkalla viinien ja oluiden maailmaan AM00BL13-3007
  • 29.11.2023 16:30 - 18:00, Matkalla viinien ja oluiden maailmaan AM00BL13-3007
  • 08.12.2023 14:45 - 17:30, Matkalla viinien ja oluiden maailmaan AM00BL13-3007

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa eri viini- ja oluttyyppejä, oppii niiden valmistusmenetelmät ja tärkeimmät tuotantoalueet sekä ymmärtää makuun, laatuun ja säilyvyyteen vaikuttavat tekijät. Opiskelija hallitsee viinien ja oluiden tarjoiluetiketin sekä tutustuu viinitermistöön ja aistinvaraiseen arviointiin.
Ymmärtää ruoka- ja juomayhdistelmien merkityksen asiakaskokemuksen rakentamisessa.

Sisältö

Tärkeimmät viini- ja oluttyypit
Valmistusmenetelmät
Juomien tuotantoalueet
Juomien tarjoilu
Vastuullisuus
Ruoan ja juoman yhdistäminen

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa suunnitella asiakaslähtöisen juomatarjoilun nykytrendien näkökulmat huomioiden sekä osaa arvioida oman tieto/taitonsa kehittymistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaa kuvailla ja analyisoida oluiden ja viinien makuominaisuuksia sekä soveltaa osaamistaan asiakaslähtöisesti.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaa maistaa ja tunnistaa erilaisia oluita ja viinejä sekä ymmärtää niiden tarjoilun periaatteet. Tunnistaa yleisimmät juoma-trendit.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty/Hylätty