Siirry suoraan sisältöön

Projektiopinnot (5 op)

Toteutuksen tunnus: TT00BL30-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.08.2023 - 30.09.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Teknologia

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Tietojenkäsittelyn koulutus

Opettaja

  • Leena Vidqvist

Ryhmät

  • TTK20SPO
    TTK20SPO
  • TTK20SPT
    TTK20SPT
  • TTK20SPG
    TTK20SPG

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimia ylialaisessa projektiryhmässä ja tuntee ryhmän tehtävät ja vastuut. Opiskelija käyttää projektissa projektinhallintatyökaluja kuten versionhallintaa, sekä etenee projektityöskentelyssä projektinhallintamenetelmiä hyödyntäen. Hän osaa dokumentoida työnsä viralliseen projektidokumentaatioon, sekä viestiä ja tiedottaa siitä. Lisäksi tavoitteena on pysyä projektille asetetussa aikataulussa ja kustannuksissa.

Sisältö

Projekti koostuu joko oman koulutusalan tai poikkialaisesti usean koulutusalan opiskelijoista. Jokainen opiskelija tuo projektiin oman osaamisalueensa osaamisen, sekä siihen liittyvät työkalut. Projektissa sovitaan yhteisesti projektin tavoitteet ja tehdään projektisuunnitelma, johon listataan alustava aikataulu, työpaketit, sekä tavoitteet. Projektin vaadittavat tuotokset ovat:

1. Projektidokumentaatio:
- suunnitelma
- ajankäytön seuranta
- sekä muut, valitun menetelmän mukaiset dokumentit
2. Seminaariesitys
3. Lehdistötiedote

Aika ja paikka

-

Oppimateriaalit

-

Opetusmenetelmät

Kurssi voi suorittaa kolmella eri tavalla:
1. Jos olet suorittanut kesäprojektin (Kaupallisen pelisovelluksen kehittäminen), tuosta suorituksesta voidaan siirtää 5 op kurssiksi Projektiopinnot. Samalla vapaasti valittavien opintojen opintopistemäärä vähenee tuolla viidellä opintopisteellä. Tee tässä tapauksessa hyväksilukuhakemus Pakin kautta.
2. Jos olet töissä pelialalla tai koulutustasi vastaavalla alalla tai jäät työharjoittelun jälkeen töihin, voit opinnollistaa ko. kurssin. Opinnollistamissopimus pitää tehdä etukäteen. Jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta, laita opettajalle sähköpostia!
3. Voit tehdä projektin normaalisti syksyllä alempien vuosikurssien kanssa. Ole tässä tapauksessa yhteydessä Joonas Muhoseen, joka koordinoi syksyn projektiopintoja

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

-

Kansainvälisyys

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op = 135 opiskelijan työtä

Arviointiasteikko

Hylätty/Hyväksytty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa toimia monimutkaisissa työtilanteissa ja toimia vastuullisesti. Kurssi on suoritettu hyväksytysti kun projekti valmistuu ja siihen käytetty aika vastaa kurssiin varattua aikaa.
Hylätty: Opiskelija ei osaa toimia monimutkaisissa työtilanteissa, organisoida ja ohjata ryhmän toimintaa ja ei osaa toimia vastuullisesti. 1op= 27h työtä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Jos haet hyväksilukua aikaisemmin suorittamallasi projektikurssilla, saamasi arvosana siirtyy sellaisenaan tämän kurssin arvosanaksi.
Jos teet kurssin opinnollistamalla, arviointiasteikko on Hyväksytty/Hylätty.
Jos osallistut alempien vuosikurssien projektiin, arvosanasi määräytyy ko. projektiopintokurssin arviointiperusteiden mukaan.

Lisätiedot

Yhteistoteutus (Ajallisesti) TTV ja TTK ryhmien kanssa. Tarvittaessa myös oman ryhmän projektiryhmät ovat sallittuja (esimerkiksi kurssia etukäteen suoritettaessa)