Ruoka matkailussa (5 op)
Toteutuksen tunnus: AM00CE44-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.12.2023 - 31.01.2024
Ajoitus
01.01.2024 - 31.05.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Business
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Matkailun koulutus
Opettaja
- Teija Vainikka
- Annamaija Juntunen
Ryhmät
-
AMA23SAMA23S
- 08.01.2024 14:15 - 15:45, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 15.01.2024 10:00 - 11:30, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 22.01.2024 12:30 - 14:00, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 24.01.2024 14:15 - 16:15, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 29.01.2024 10:00 - 11:00, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 29.01.2024 12:00 - 16:30, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 01.02.2024 09:00 - 09:45, Hygieniaosaamistestin info
- 01.02.2024 14:15 - 16:15, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 05.02.2024 09:00 - 09:45, Anniskelupassi info
- 05.02.2024 10:00 - 11:00, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 05.02.2024 12:00 - 16:30, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 08.02.2024 14:15 - 15:45, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 12.02.2024 10:00 - 11:00, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 12.02.2024 12:00 - 16:30, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 16.02.2024 09:00 - 10:00, Hygieniaosaamistesti
- 16.02.2024 10:00 - 11:30, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 19.02.2024 12:30 - 14:00, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 22.02.2024 14:15 - 15:45, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 26.02.2024 10:00 - 11:00, Anniskelupassi testi
- 26.02.2024 12:00 - 16:30, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 09.04.2024 12:30 - 14:00, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 09.04.2024 14:15 - 15:45, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 10.04.2024 12:30 - 13:30, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 10.04.2024 13:45 - 14:45, Hygieniapassi uusinta
- 15.04.2024 12:00 - 17:00, Food in Tourism AT00CE58-3002
- 17.04.2024 14:15 - 15:00, Anniskelupassi uusinta
- 24.04.2024 08:15 - 09:45, Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 29.04.2024 12:30 - 14:00, TENTTI_Ruoka matkailussa AM00CE44-3002
- 06.05.2024 12:00 - 18:00, Practical exercices_Food in Tourism AT00CE58-3002
Tavoitteet
Opiskelija osaa selittää matkailun ruokapalveluihin liittyvät strategiat ja tuotesuositukset ja osaa käyttää näitä matkailun ruokapalveluiden kehittämisessä. Opiskelija osaa erotella keskeisimmät matkailualalla tarjottavat ateriapalvelut sekä ymmärtää vieraanvaraisuuden eri elementtien soveltamisen palveluiden toteuttamisessa. Hän osaa ottaa huomioon esimerkiksi kulttuurista, terveydellisistä tai muista syistä johtuvia ruokaan liittyviä rajoituksia sekä selittää palveluiden tuottamisen taloudelliset edellytykset ja lainsäädännölliset vaatimukset.
Sisältö
Suomen ruokamatkailustrategia, Ruokamatkailun tuotesuositukset
Voimaannuttava vieraanvaraisuus - käsikirja vieraanvaraisen palvelukulttuurin rakentamiseen
Ateriasuunnittelun perusteet
Vastuullisuus
Suomalainen ruokakulttuuri
Ravitsemuksellinen laatu
Ruokaturvallisuus
Keittiö ja sali toimintaympäristönä, käytännön harjoitukset
Anniskelu- ja hygieniapassi
Arviointiasteikko
0 - 5
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää laaja-alaisesti ruokapalvelun keskeisiä käsitteitä sekä osaa yhdistellä ruokapalvelun, ravitsemuksen, tarjoilun, anniskelun ja ruokaturvallisuuden perustiedot kokonaisuuksiksi.
Opiskelija osaa toimia itsenäisesti, vastuullisesti, aloitteellisesti ja joustavasti erilaisissa oppimisympäristöissä sekä osaa valita ja käyttää tarvittavia työvälineitä joustavasti.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa ja yhteisiä pelisääntöjä noudattaen.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa käyttää johdonmukaisesti ruokapalveluiden keskeisiä käsitteitä sekä selittää ja perustella ruokapalvelun, ravitsemuksen, tarjoilun, anniskelun ja ruokaturvallisuuden perustiedot. Opiskelija osaa toimia oma-aloitteisesti ja vastuullisesti erilaisissa oppimisympäristöissä sekä osaa käyttää tarvittavia työvälineitä tarkoituksenmukaisesti.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi ja yhteisiä pelisääntöjä noudattaen.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa käyttää ruokapalvelun keskeisiä käsitteitä asianmukaisesti sekä esittää ruokapalveluiden, ravitsemuksen, tarjoilun, anniskelun ja ruokaturvallisuuden perustiedot. Opiskelija osaa toimia ohjattuna asianmukaisesti erilaisissa toimintaympäristöissä sekä osaa ohjatusti käyttää tarvittavia työvälineitä.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä ja noudattaa yhteisiä pelisääntöjä.