Siirry suoraan sisältöön

Teollisuustalous (5 op)

Toteutuksen tunnus: TK00BW73-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2024 - 31.12.2024

Ajoitus

01.01.2025 - 30.05.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Teknologia

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Konetekniikan koulutus

Opettaja

  • Antti Rimpiläinen

Ryhmät

  • KKT23S
    KKT23S

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää yritystoiminnan merkityksen yhteiskunnassa ja tuntee yritystoiminnan peruskäsitteet. Opiskelija ymmärtää kannattavan liiketoiminnan edellytykset ja osaa laatia yksinkertaisia kannattavuusanalyysejä ja -laskelmia. Opiskelija tuntee perusteet tuotannollisen yritystoiminnan keskeisimmistä toiminnoista.

Sisältö

Yritystoiminnan merkitys, yritystoiminnan peruskäsitteet ja toimintaympäristö, liiketoiminnan suunnittelu, yritystalouden ja laskentatoimen perusteet, kannattavuuslaskenta, tuotannollisen yrityksen perustoiminnot (tuotanto, johtaminen sekä myynti ja markkinointi), yritysoikeuden perusteet ja tuotannollisen yrityksen toiminnan simulaatioharjoitus.

Oppimateriaalit

Luennoilla ja Moodlessa jaettava materiaali sekä kurssikirja.

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija käyttää ammattikäsitteitä asiantuntevasti sekä osaa soveltaa ammatillista osaamista tarkoituksenmukaisesti eri tilanteissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija käyttää ammattikäsitteitä sujuvasti ja laaja-alaisesti sekä osaa toimia erilaisissa tehtävissä eri toimintaympäristöissä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää ammattikäsitteitä johdonmukaisesti sekä osaa toimia yksittäisissä tehtävissä toimeksiannon mukaisesti.

Esitietovaatimukset

Ei esitietovaatimuksia.