Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemus (4 op)

Toteutuksen tunnus: AL00BM44-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
19.08.2024 - 22.09.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2024 - 31.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
4 op
Lähiosuus
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Business
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Liikunnan ja vapaa-ajan koulutus
Opettajat
Teija Vainikka
Ryhmät
ALK23S
ALK23S
Opintojakso
AL00BM44

Toteutuksella on 12 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 29 t 30 min.

Aika Aihe Tila
Ti 27.08.2024 klo 08:30 - 11:00
(2 t 30 min)
Ravitsemus AL00BM44-3010
Vuo_Linnamo Vuokatti Linnamo sali Snowpolis
Ti 10.09.2024 klo 08:30 - 11:00
(2 t 30 min)
Ravitsemus AL00BM44-3010
Vuo_Linnamo Vuokatti Linnamo sali Snowpolis
Ti 17.09.2024 klo 08:30 - 11:00
(2 t 30 min)
Ravitsemus AL00BM44-3010
Vuo_Linnamo Vuokatti Linnamo sali Snowpolis
Ti 24.09.2024 klo 08:30 - 11:00
(2 t 30 min)
Ravitsemus AL00BM44-3010
Vuo_Linnamo Vuokatti Linnamo sali Snowpolis
Ti 22.10.2024 klo 08:30 - 11:00
(2 t 30 min)
Ravitsemus AL00BM44-3010
Vuo_Tykky 2 Vuokatti Tykky 2 Sokos Hotel
Ti 29.10.2024 klo 08:30 - 11:00
(2 t 30 min)
Ravitsemus AL00BM44-3010
Vuo_Linnamo Vuokatti Linnamo sali Snowpolis
Ti 05.11.2024 klo 08:30 - 11:00
(2 t 30 min)
Ravitsemus AL00BM44-3010
Vuo_Linnamo Vuokatti Linnamo sali Snowpolis
Ti 12.11.2024 klo 08:30 - 11:00
(2 t 30 min)
Ravitsemus AL00BM44-3010
Vuo_Tykky 2 Vuokatti Tykky 2 Sokos Hotel
Ti 19.11.2024 klo 08:30 - 11:00
(2 t 30 min)
Ravitsemus AL00BM44-3010
Vuo_Linnamo Vuokatti Linnamo sali Snowpolis
Ti 26.11.2024 klo 08:30 - 11:00
(2 t 30 min)
Ravitsemus AL00BM44-3010
Vuo_Linnamo Vuokatti Linnamo sali Snowpolis
Ti 03.12.2024 klo 08:30 - 11:00
(2 t 30 min)
Ravitsemus AL00BM44-3010
Vuo_Tykky 2 Vuokatti Tykky 2 Sokos Hotel
Ti 10.12.2024 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Tentti_Ravitsemus AL00BM44-3010
Vuo_Linnamo Vuokatti Linnamo sali Snowpolis
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Opiskelija osaa kuvailla ravinnon tehtävät ja merkitykset ihmiselle sekä terveyttä edistävän ruokavalion pääperiaatteet. Hän osaa selittää, miten ravitsemuksella voidaan vaikuttaa valmennettavan asiakkaan kehittymiseen, suoriutumiseen, palautumiseen ja hyvinvointiin. Opiskelija osaa käyttää luotettavia tietolähteitä liikunnanohjaajan keskeisten asiakasryhmien ravinto-ohjauksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Opiskelija osaa käyttää ravitsemukseen liittyviä käsitteitä perustellusti.

Sisältö

Ravitsemusosaaminen liikunnanohjaajan työssä
Terveyttä edistävä ruokavaliokokonaisuus ja keskeiset ravitsemus- ja ruokasuositukset terveysliikkujille
Urheiluravitsemuksen kulmakivet
Energian ja ravintoaineiden tarpeen arviointi, tehtävät elimistössä ja lähteet ruokavaliossa
Ravitsemuksen painotukset urheiluun/terveysliikuntaan liittyvien tavoitteiden saavuttamisessa
Ravitsemuksen erityiskysymykset: painonhallinta, erityisruokavaliot, lisäravinteet
Urheilijan terve ruokasuhde ja syömisen häiriintyminen
Ravitsemusvalmennuksen periaatteet urheilijalla ja kestävän elämäntapamuutoksen ohjauksessa

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää asiantuntevasti ja monipuolisesti ravitsemukseen liittyviä käsitteitä sekä kuvata ja perustella terveyttä edistävän ravitsemuksen periaatteet sekä fyysisestä aktiivisuudesta johtuvat tarpeet asiantuntevasti ja laaja-alaisesti.
Opiskelija osaa arvioida asiakkaan ruokavaliota ja antaa ravinto-ohjausta hyödyntäen opintojaksolla opiskeltuja asioita monipuolisesti ja kriittisesti.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa sekä ammattieettisiä periaatteita soveltaen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää johdonmukaisesti ravitsemukseen liittyviä keskeisiä käsitteitä sekä kuvata ja perustella terveyttä edistävä ravitsemuksen periaatteet sekä fyysisestä aktiivisuudesta johtuvat tarpeet.
Opiskelija osaa arvioida asiakkaan ruokavaliota ja antaa ravinto-ohjausta hyödyntäen opintojaksolla opiskeltuja asioita monipuolisesti.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi sekä perustella toimintansa eettisten periaatteiden mukaisesti.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa käyttää keskeisiä ravitsemukseen liittyviä käsitteitä ja kuvata pääpiirteissään terveyttä edistävän ravitsemuksen periaatteet sekä fyysisestä aktiivisuudesta johtuvat tarpeet.
Opiskelija osaa arvioida asiakkaan ruokavaliota ja antaa ravinto-ohjausta, mutta toiminta on epävarmaa ja osittain epätarkoituksenmukaista.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä ja ottaa vastuun omasta toiminnastaan.

Siirry alkuun