Skip to main content

Business Basics (5 cr)

Code: AL00CG41-3001

General information


Enrollment

01.12.2023 - 31.01.2024

Timing

01.01.2024 - 31.07.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Business

Teaching languages

  • Finnish

Degree programmes

  • Bachelor’s Degree in Tourism
  • Bachelor’s Degree in Sports and Leisure Management
  • BACHELORS DEGREE IN BUSINESS ADMINISTRATION

Teachers

  • Anne Karhu

Groups

  • ALK23S
    ALK23S
  • 06.02.2024 12:30 - 15:00, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001
  • 08.02.2024 10:00 - 11:30, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001
  • 13.02.2024 12:30 - 15:00, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001
  • 15.02.2024 10:00 - 11:30, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001 (itsenäinen työskentely: Lukuohjelma tai podcast)
  • 20.02.2024 10:00 - 11:30, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001
  • 27.02.2024 13:15 - 15:45, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001
  • 29.02.2024 10:00 - 11:30, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001
  • 12.03.2024 12:30 - 15:00, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001
  • 14.03.2024 10:00 - 11:30, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001
  • 19.03.2024 10:00 - 11:30, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001, Ninni, Eemeli, Aatu, Jalmari, Kristian ja Meri
  • 19.03.2024 12:30 - 14:00, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001, Irina, Pauli, Samu, Jonna, Tiia ja Milla
  • 26.03.2024 12:30 - 15:00, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001
  • 28.03.2024 10:00 - 11:30, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001
  • 02.04.2024 12:30 - 15:45, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001
  • 09.04.2024 12:30 - 15:00, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001
  • 11.04.2024 14:15 - 15:45, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001
  • 16.04.2024 12:30 - 15:00, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001
  • 18.04.2024 10:00 - 11:00, Liiketoimintaosaamisen perusteet AL00CG41-3001

Objective

The students will adopt an entrepreneurial approach to their studies and work. They will be able to use basic business concepts as required. They will understand the importance of being able to identify and create business potential to the development and wellbeing of society. The students will also be able to describe a company’s basic operations and functions and they will understand the principles of running a profitable business.

Content

The significance of business in society
Internal and external entrepreneurship
Operational and business idea
Basic business model and smart processes
Stakeholders and networking
Forms of business
Marketing and customer-oriented approaches
Profitability
Business potential

Location and time

Kajaani
Kevätlukukausi 2024

Materials

Osoitettu Repussa

Teaching methods

Lähiopetus
Itsenäinen ja ryhmätyöskentely

Employer connections

Liikunta-alan yrittäjyyteen perehtyminen

Exam schedules

Ei tenttiä

Completion alternatives

Lähiopetustoteutus on opintojakson ensisijainen suoritustapa. Opiskelija voi pyytää mahdollisuutta vaihtoehtoiseen, täysin itsenäiseen suoritustapaan.

Student workload

5 op = 133 h opiskelijan työtä

Assessment criteria, approved/failed

Hyväksytty

Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetustunneilla. Opiskelija osaa suunnitella liiketoimintaa ja kuvata asiakasymmärrystään. Opiskelija huolehtii vastuullisesti itsenäisten tehtävien suorittamisesta. Opiskelija toimii aktiivisena ryhmän jäsenenä edistäen ryhmän yhteisen tavoitteen saavuttamista.

Content scheduling

Osoitetaan Repussa

Evaluation scale

Hylätty/Hyväksytty

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

The students are able to widely use and combine business concepts with expertise and can analyse, compare and critically assess their own business competence and forms and methods of business using acquired knowledge. The students are able to work as members of a group/team, promoting and developing the work of the group.

Assessment criteria, good (3)

The students are able to systematically use business concepts. They are able to use, name and justify business and entrepreneurial practices. The students are able to work independently based on information and instructions and can apply business techniques and models. The students are able to work as members of a group to achieve common goals and can give reasons for their actions based on professional ethical principles.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

The students are able to define and use basic business concepts as required according to professional ethical principles. They are able name and describe basic business information. The students are able to work appropriately though their actions may display uncertainty.

Assessment criteria, approved/failed

Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetustunneilla. Opiskelija osaa suunnitella liiketoimintaa ja kuvata asiakasymmärrystään. Opiskelija huolehtii vastuullisesti itsenäisten tehtävien suorittamisesta. Opiskelija toimii aktiivisena ryhmän jäsenenä edistäen ryhmän yhteisen tavoitteen saavuttamista.