Siirry suoraan sisältöön

Dataperustainen liikkuminen (8 op)

Toteutuksen tunnus: VV00CF31-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.12.2023 - 31.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 17.03.2024

Opintopistemäärä

5 - 8

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Business

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Liikunnan ja vapaa-ajan koulutus

Opettaja

  • Joonas Rissanen

Ryhmät

  • ALK22S
    ALK22S

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää liikuntadatan mahdollisuudet tällä hetkellä ja tulevaisuudessa sekä datan hyödyntämiseen liittyvät osaamistarpeet erilaisissa liikuntaorganisaatioissa. Opiskelija osaa noudattaa datan keräämiseen ja käsittelyyn liittyvää lainsäädäntöä työelämässä. Opiskelija hallitsee erilaisiin liikuntapalvelujen tuottamiseen hyödynnettävät mittauskokonaisuudet sekä osaa kerätä, tallentaa ja yhdistää data-aineistoja tarkoituksenmukaisesti. Opiskelija osaa analysoida keräämäänsä liikuntadataa ja tehdä siitä luotettavia ja päteviä analyysejä. Opiskelija osaa hyödyntää analytiikkaa päätöksenteossa, liikuntapalvelujen suunnittelussa sekä tiedolla johtamisessa. Opiskelija kykenee data-analyysipohjaiseen kehittämistoimintaan ja tiedolla johtamiseen työelämäympäristössä.

Sisältö

• Johdanto ja liikuntadatan mahdollisuudet
• Data-analytiikkaan liittyvät osaamistarpeet eri organisaatioissa  
• Datan keräämiseen ja hyödyntämiseen liittyvä lainsäädäntö ja eettiset kysymykset 
• Datan kerääminen/mittaaminen 
• Datan analysointi ja tulkinta (tiedolla johtaminen) 
• Työelämälähtöinen kehittämistehtävä  

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää syvällisesti liikuntadatan hyödyntämismahdollisuudet nyt ja tulevaisuudessa sekä liikuntadataan liittyvät osaamistarpeet erilaisissa liikuntaorganisaatioissa ja kykenee kehittämään itseään tarkoituksenmukaisesti näissä taidoissa. Opiskelija hallitsee datan keräämiseen ja käsittelyyn liittyvän lainsäädännön ja toimii eettisesti kestävällä tavalla työelämässä. Opiskelija hallitsee syvällisesti liikuntapalvelujen tuottamiseen hyödynnettävät mittauskokonaisuudet sekä osaa kerätä, tallentaa ja yhdistää data-aineistoja tarkoituksenmukaisesti. Opiskelija kykenee päätöksentekoon ja tiedolla johtamiseen kokonaisvaltaisen analyysin perusteella.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää liikuntadatan hyödyntämismahdollisuudet tällä hetkellä sekä liikuntadataan liittyvät osaamistarpeet erilaisissa liikuntaorganisaatioissa ja kykenee kehittämään itseään yksittäisissä taidoissa. Opiskelija tuntee datan keräämiseen ja käsittelyyn liittyvän lainsäädännön ja toimii eettisesti kestävällä tavalla työelämässä. Opiskelija hallitsee joitakin liikuntapalvelujen tuottamiseen hyödynnettävät mittauskokonaisuuksia sekä osaa kerätä, tallentaa ja yhdistää data-aineistoja. Opiskelija kykenee päätöksentekoon ja tiedolla johtamiseen yksittäisten analyysien pohjalta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa yksittäisiä liikuntadataan liittyviä hyödyntämismahdollisuuksia sekä osaamistarpeita erilaisissa liikuntaorganisaatioissa. Opiskelija tuntee datan keräämiseen ja käsittelyyn liittyvän lainsäädännön sekä toimii eettisesti työelämässä. Opiskelija osaa yksittäisiä liikuntapalvelujen tuottamiseen liittyviä mittauksia ja osaa kerätä ja tallentaa data-aineistoja tarkoituksenmukaisesti. Opiskelija kykenee tekemään yksittäisiä analyysejä ja päätöksiä näiden analyysien perusteella.

Lisätiedot

Opiskelija ja opinto-ohjaaja käyvät läpi muut suositeltavat opinnot HOPS-keskusteluissa.