Siirry suoraan sisältöön

Kuntosaliharjoittelu ja -ohjaaminen (2 op)

Toteutuksen tunnus: AL00CF11-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 31.07.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Business

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Liikunnan ja vapaa-ajan koulutus

Opettaja

  • Joonas Rissanen
  • Mikko Törmälehto

Ryhmät

  • ALM23K
    ALM23K

Tavoitteet

Opiskelija hallitsee erilaisissa kuntosaliharjoitteissa työskentelevät lihakset ja kyseisten harjoitteiden suoritustekniikat. Opiskelija osaa ohjata ja valmentaa kuntosaliharjoittelua asiakkailleen heidän lähtötasonsa ja tavoitteidensa mukaisesti.

Sisältö

- Laitteilla tapahtuva harjoittelu
- Vapailla painoilla harjoittelu
- Käytännön tekniikka- ja ohajusharjoittelu kuntosaliympäristössä
- Harjoitusohjaukset asiakkaille

Oppimateriaalit

Oppimateriaalit löytyvät Moodlesta.

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija pystyy erittelemään tarkasti kuntosaliharjoittelun erilaiset muodot sekä harjoitusmetodit. Hän pystyy nimeämään yksityiskohtaisesti harjoitteissa käytettävät lihasryhmät ja lihakset sekä ymmärtää syvällisesti lihasryhmien lihastyötavan, lihasten toimintaroolit ja yhteistoiminnan harjoitteissa. Hän hallitsee erilaisten kuntosaliharjoitteiden tekniikat yksityiskohtaisesti ja pystyy selkeään ja asiantuntevaan ohajustyöhön. Hän pystyy suunnittelemaan ja ohjaamaan kuntosaliharjoittelua asiakaslähtöisesti ja yksilöllisesti ottaen huomioon asiakkaan lähtötason ja tavoitteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija pystyy erittelemään kuntosaliharjoittelun erilaiset muodot sekä harjoitusmetodit yleisellä tasolla. Hän pystyy nimeämään harjoitteissa käytettävät lihasryhmät ja lihakset sekä ymmärtää yleisellä tasolla lihasryhmien lihastyötavan, lihasten toimintaroolit ja yhteistoiminnan harjoitteissa. Hän hallitsee erilaisten kuntosaliharjoitteiden tekniikat yleisellä tasolla ja pystyy selkeään ja tarkoituksenmukaiseen ohajustyöhön. Hän pystyy suunnittelemaan ja ohjaamaan kuntosaliharjoittelua asiakaslähtöisesti ottaen yleisellä tasolla huomioon asiakkaan lähtötason ja tavoitteet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija pystyy erittelemään kuntosaliharjoittelun erilaiset muodot yleisellä tasolla. Hän pystyy nimeämään harjoitteissa käytettävät lihasryhmät. Hän hallitsee yleisimpien kuntosaliharjoitteiden tekniikat yleisellä tasolla ja pystyy ohjaamaan asiakasta. Hän pystyy suunnittelemaan ja ohjaamaan kuntosaliharjoittelua asiakkaille yleisellä tasolla huomioon asiakkaan lähtötason.

Esitietovaatimukset

Seuraavat kurssit tulee olla suoritettuina:
Anatomia ja fysiologia
Kuormitusfysiologia