Siirry suoraan sisältöön

Oikeudellinen tietoturva (3 op)

Toteutuksen tunnus: LT00BY08-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 31.07.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Business

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Liiketalouden koulutus

Opettaja

  • Sami Malm

Ryhmät

  • LLM22S
    LLM22S

Tavoitteet

Opiskelija tuntee julkisuuden, yksityisyyden suojaa ja työelämän tietosuojaan liittyvän normijärjestelmän ja tietoturvallisuuteen liittyvän oikeudellisen sääntelyn.

Sisältö

tietoturvallisuus
yksityisyyden suoja
tietojen julkisuus ja yksityisyys
työelämän tietotosuoja

Oppimateriaalit

Oppimateriaali kerrottu moodelssa

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Arvosana 5: Korkeimman arvosanan saaminen edellyttää hyvin perusteltuja, tulkitsevia, punnitsevia ja oivaltavia ratkaisuvaihtoehtoja. Opiskelija osoittaa hallitsevansa tietosuojan normien välisen systematiikan. Tehtävien kieli ja rakenne on moitteeton.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Arvosanat 3-4: Arvosanan 3-4 saaminen edellyttää, että tehtävissä on perustellusti punnittu eri tulkintavaihtoehtoja. Kannanotot eivät kuitenkaan ole oikeudellisesti erityisen oivaltavia, mutta opiskelija osoittaa kuitenkin pääpiirteissään hallitsevan tietosuojan normien välisen systematiikan. Tehtävien kieli ja rakenne on moitteeton.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Arvosanan 1-2 saaminen edellyttää, että opiskelija ymmärtää, mitä normien välinen systematiikka ja tulkinta tarkoittaa, vaikka omat tulkintakannanotot jäävätkin tekemättä. Arvosanassa 1-2 esitetyt argumentit eivät ole punnitsevia eivätkä oivaltavia eikä opiskelija osaa esittää omia juridisesti perusteltuja tulkintavaihtoehtoja, vaan pitäytyy kuvailemaan aikaisemmin esitettyjä kannanottoja.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija osaa itsenäisesti arvioida ja tehdä johtopäätöksiä sekä kehittää vaihtoehtoisia ratkaisuja oikeudellista tietoperustaa käyttäen.
Opiskelija osaa tulkita ammattikäsitteiden välisiä suhteita sekä vertailla ja perustella ratkaisuvalintojaan.