Siirry suoraan sisältöön

Majoituspalvelut (5 op)

Toteutuksen tunnus: AM00BK84-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

19.08.2024 - 22.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Business

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailun koulutus

Opettaja

  • Katja-Mari Kärkkäinen

Ryhmät

  • AMM24K
    AMM24K
  • 31.08.2024 12:00 - 14:00, Majoituspalvelut AM00BK84-3007
  • 27.09.2024 11:30 - 13:00, Majoituspalvelut AM00BK84-3007
  • 25.10.2024 15:00 - 17:30, Majoituspalvelut AM00BK84-3007
  • 26.10.2024 12:00 - 14:00, Majoituspalvelut AM00BK84-3007
  • 22.11.2024 14:30 - 17:00, Majoituspalvelut AM00BK84-3007
  • 13.12.2024 13:00 - 14:30, Hotellivierailu_Majoituspalvelut AM00BK84-3007 & AM00BK84-3008

Tavoitteet

Opiskelija osaa kuvata Suomen ja maailman majoitustoimintaa ja selittää eri majoitustoiminnan tarjoamat muodot. Opiskelija ymmärtää majoitustoiminnan sisäistä ja ulkoista toimintaympäristöä sekä hallitsee keskeisimmät majoitusliikkeen työtehtävät.

Sisältö

Majoitustoiminnan historia
Majoitustoiminta ja sen muodot
Majoitusliikkeen toimintaympäristöt
Majoitusliikkeen puhtaanapito
Sähköinen liiketoiminta ja markkinoinnin merkitys

Aika ja paikka

Ajalla elokuu - jouluukuu, 2024.
Annetun työjärjestyksen mukaisessa paikassa.

Oppimateriaalit

Rautiainen, M. & Siiskonen, M. (2021). Majoitustoiminta ja palveluosaaminen. Restamark.
Sekä muu annettu opiskelumateriaali, joka löytyy Reppu-oppimisympäristöstä.
Opiskelumateriaali mahdollisesti täydentyy kurssin aikana.

Opetusmenetelmät

Kontaktiopetus, lähi- ja Teams- opetuksena.
Annetut tehtäväharjoitteet.
Hotelijärjestelmän perusteet.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Hotellivierailu kurssin aikana.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentin sijasta annettaan laajempi oppimistehtävä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kurssin laajuus on 5 op, josta 12 h toteutuu kontaktiopetuksena ja 122,5 h on itsenäistä työskentelyä.

Sisällön jaksotus

Kurssi toteutuu 3. & 4. jaksolla.

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa laaja-alaisesti kuvata ja analysoida Suomen ja maailman majoitustoiminnan historian pääpiirteet ja vaiheet tähän päivään saakka. Hän osaa myös selittää kiitettävästi majoitustoiminnan tarjonnan eri muodot sekä analysoida majoitusliikkeen toimintaympäristön. Opiskelija hallitsee kiitettävästi ja laaja-alaisesti majoitusliikkeen puhtaanapidon perusteet. Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa sekä osaa soveltaa

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa hyvin kuvata Suomen ja maailman majoitustoiminnan historian pääpiirteet ja vaiheet tähän päivään saakka. Hän osaa myös selittää hyvin majoitustoiminnan tarjonnan eri muodot sekä kuvata majoitusliikkeen toimintaympäristön. Opiskelija osaa hyvin majoitusliikkeen puhtaanapidon perusteet. Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi sekä osaa perustella toimintansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa tyydyttävästi kuvata Suomen ja maailman majoitustoiminnan historian pääpiirteet ja vaiheet tähän päivään saakka. Hän osaa myös pintapuolisesti selittää majoitustoiminnan tarjonnan eri muodot sekä kuvata majoitusliikkeen toimintaympäristöä. Opiskelija hallitsee tyydyttävästi majoitusliikkeen puhtaanapidon perusteet.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä ja ottaa toiminnassaan muut ryhmän jäsenet huomioon sekä toimii ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.

Hylätty (0)

Opiskelija ei osaamisellaan ja taidoillaan yllä arviointikriteerien 1-2 ehtoihin. Opiskelija ei täytä annettujen tehtävien tavoitteita, tai jättää palauttamatta annetut harjoitteet.

Toteutuksen arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa laaja-alaisesti kuvata ja analysoida Suomen ja maailman majoitustoiminnan historian pääpiirteet ja vaiheet tähän päivään saakka. Hän osaa myös selittää kiitettävästi majoitustoiminnan tarjonnan eri muodot sekä analysoida majoitusliikkeen toimintaympäristön. Opiskelija hallitsee kiitettävästi ja laaja-alaisesti majoitusliikkeen puhtaanapidon perusteet. Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa sekä osaa soveltaa.

Toteutuksen arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa hyvin kuvata Suomen ja maailman majoitustoiminnan historian pääpiirteet ja vaiheet tähän päivään saakka. Hän osaa myös selittää hyvin majoitustoiminnan tarjonnan eri muodot sekä kuvata majoitusliikkeen toimintaympäristön. Opiskelija osaa hyvin majoitusliikkeen puhtaanapidon perusteet. Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi sekä osaa perustella toimintansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.

Toteutuksen arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa tyydyttävästi kuvata Suomen ja maailman majoitustoiminnan historian pääpiirteet ja vaiheet tähän päivään saakka. Hän osaa myös pintapuolisesti selittää majoitustoiminnan tarjonnan eri muodot sekä kuvata majoitusliikkeen toimintaympäristöä. Opiskelija hallitsee tyydyttävästi majoitusliikkeen puhtaanapidon perusteet. Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä ja ottaa toiminnassaan muut ryhmän jäsenet huomioon sekä toimii ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.