Siirry suoraan sisältöön

Matkailun ruokapalvelut (5 op)

Toteutuksen tunnus: AM00BK85-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
19.08.2024 - 22.09.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2024 - 31.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Business
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Matkailun koulutus
Opettajat
Teija Vainikka
Annamaija Juntunen
Ryhmät
AMM24K
AMM24K
Opintojakso
AM00BK85

Toteutuksella on 8 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 17 t 45 min.

Aika Aihe Tila
Pe 30.08.2024 klo 13:00 - 14:30
(1 t 30 min)
Matkailun ruokapalvelut AM00BK85-3007
TA12L120 TA12L120
La 28.09.2024 klo 09:00 - 11:00
(2 t 0 min)
Matkailun ruokapalvelut AM00BK85-3007
Teams opetus
La 28.09.2024 klo 11:30 - 13:30
(2 t 0 min)
Matkailun ruokapalvelut AM00BK85-3007
Teams opetus
Ke 09.10.2024 klo 16:30 - 18:00
(1 t 30 min)
Matkailun ruokapalvelut AM00BK85-3007
Teams opetus
La 26.10.2024 klo 09:00 - 11:15
(2 t 15 min)
Matkailun ruokapalvelut AM00BK85-3007
TA12L120 TA12L120
Ke 13.11.2024 klo 16:30 - 18:00
(1 t 30 min)
Matkailun ruokapalvelut AM00BK85-3007
Teams opetus
Ke 04.12.2024 klo 16:00 - 18:00
(2 t 0 min)
Matkailun ruokapalvelut AM00BK85-3007
Teams opetus
La 14.12.2024 klo 09:00 - 14:00
(5 t 0 min)
Matkailun ruokapalvelut AM00BK85-3007
KAO Keittiö
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Opiskelija osaa selittää matkailun ruokapalveluihin liittyvät strategiat ja tuotesuositukset ja osaa käyttää näitä matkailun ruokapalveluiden kehittämisessä. Opiskelija osaa erotella keskeisimmät matkailualalla tarjottavat ateriapalvelut sekä ymmärtää vastuullisuuden ulottuvuudet palveluiden toteuttamisessa. Hän osaa ottaa huomioon esimerkiksi kulttuurista, terveydellisistä tai muista syistä johtuvia ruokaan liittyviä rajoituksia sekä selittää palveluiden tuottamisen taloudelliset edellytykset.

Sisältö

Suomen ruokamatkailustrategia, Ruokamatkailun tuotesuositukset
Ateriasuunnittelun perusteet
Vastuullisuus
Suomalainen ruokakulttuuri
Ravitsemuksellinen laatu
Ruokaturvallisuus
Keittiö ja sali toimintaympäristönä

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää laaja-alaisesti ruokapalvelun keskeisiä käsitteitä sekä osaa yhdistellä ruokapalvelun, ravitsemuksen, tarjoilun, anniskelun ja ruokaturvallisuuden perustiedot kokonaisuuksiksi.
Opiskelija osaa toimia itsenäisesti, vastuullisesti, aloitteellisesti ja joustavasti erilaisissa oppimisympäristöissä sekä osaa valita ja käyttää tarvittavia työvälineitä joustavasti.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa ja yhteisiä pelisääntöjä noudattaen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää johdonmukaisesti ruokapalveluiden keskeisiä käsitteitä sekä selittää ja perustella ruokapalvelun, ravitsemuksen, tarjoilun, anniskelun ja ruokaturvallisuuden perustiedot. Opiskelija osaa toimia oma-aloitteisesti ja vastuullisesti erilaisissa oppimisympäristöissä sekä osaa käyttää tarvittavia työvälineitä tarkoituksenmukaisesti.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi ja yhteisiä pelisääntöjä noudattaen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa käyttää ruokapalvelun keskeisiä käsitteitä asianmukaisesti sekä esittää ruokapalveluiden, ravitsemuksen, tarjoilun, anniskelun ja ruokaturvallisuuden perustiedot. Opiskelija osaa toimia ohjattuna asianmukaisesti erilaisissa toimintaympäristöissä sekä osaa ohjatusti käyttää tarvittavia työvälineitä.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä ja noudattaa yhteisiä pelisääntöjä.

Siirry alkuun