Siirry suoraan sisältöön

Rakennustyömaan valvojan ja vastaavan mestarin tehtävät (4 op)

Toteutuksen tunnus: TRAT011-3015

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

27.08.2024 - 30.09.2024

Ajoitus

26.08.2024 - 15.12.2024

Opintopistemäärä

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Teknologia

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus

Opettaja

  • Tuomas Komulainen

Ryhmät

  • KRY22S
    KRY22S

Tavoitteet

Opiskelija oppii tietämään mitkä tehtävät rakennusprojektissa kuuluvat suunnittelijoiden vastuualueeseen, mitkä rakennustöiden valvojan tehtäviin ja mitkä vastaavan mestarin toimialueisiin. Opiskelija oppii hahmottamaan työmaa- ja viranomaisvalvonnan erot ja vastuualueet. Opiskelija osaa hahmottaa rakennusprojektin eri intressiryhmien yhteistyömahdollisuudet ja vastuut. Opiskelija oppii ymmärtämään johtamisen sekä viestintä- ja vuorovaikutustaitojen merkityksen rakennusprojektin johtamisessa. Opiskelija osaa tulkita erilaisia rakentamisen asiakirjoja.

Sisältö

Viranomaisvalvonta ja rakennuttajan valvonta. Rakennuskohteen koko ja vaativuus sekä Maankäyttö ja rakennuslain edellyttämä toiminta ko. kohteissa. Vastaavan mestarin toiminta ja yhteistyö rakennuttajan, valvojan, urakoitsijoiden, viranomaisten ja suunnittelijoiden kanssa. Rakennusprojektin johtamisen erityispiirteet. Vastaavan mestarin vastuut ja velvollisuudet. Rakennustyömaan kokoukset, viranomaisohjaus ja niiden dokumentointi. Työn johtaminen ja sen erityspiirteet.

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa toimia vastaavana työnjohtajana rakennushankkeessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa toimia yhteistyössä rakentamisen eri intressiryhmien kanssa.
Opiskelija osaa tulkita itsenäisesti, mitä viranomaislupia ja määräyksiä kussakin rakennusprojektissa tulee noudattaa. Opiskelija osaa tehdä tarvittavat ilmoitukset ja hakea tarvittavat luvat erilaisiin rakennusprojekteihin.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija ymmärtää mitkä tehtävät rakennusprojektissa kuuluvat suunnittelijoiden vastuualueeseen, mitkä rakennustöiden valvojan tehtäviin ja mitkä vastaavan mestarin toimialueisiin. Opiskelija osaa hahmottamaa työmaa- ja visranomaisvalvonnan erot ja vastuualueet.Opiskelija osaa hahmottaa rakennusprojektin eri intressiryhmien yhteistyömahdollisuudet ja vastuut. Opiskelija ymmärtää johtamisen, viestintä- ja vuorovaikutustaitojen merkityksen rakennusprojektin johtamisessa. Opiskelija osaa tulkita erilaisia rakentamisen asiakirjoja.

Esitietovaatimukset

Ei edeltävyysehtoa.