Siirry suoraan sisältöön

Matkailun perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: AV00CI12-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.09.2023 - 31.12.2024

Ajoitus

01.09.2023 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Business

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Matkailun koulutus

Opettaja

  • Mika Pietarinen

Ajoitusryhmät

  • Avoin AMK 1 (Koko: 100. Avoin AMK: 100.)

Ryhmät

  • AVOINAMK2024
    AVOINAMK2024
  • AVOINAMK2023
    AVOINAMK2023
  • AAMK
    Avoin AMK

Pienryhmät

  • Avoin AMK 1

Tavoitteet

Opiskelija osaa selittää matkailun keskeiset käsitteet (matkailu, matkailija, matkailun eri muodot) sekä kestävän kehityksen kytkeytymisen matkailutoimialaan. Opiskelija tietää matkailun historiallisen kehityksen pääpiirteet. Hän osaa luokitella työntö- ja vetovoimatekijöitä sekä tunnistaa Kainuun, Suomen ja Euroopan keskeiset matkailualueet. Opiskelija tunnistaa erilaiset matkailijasegmentit ja osaa luokitella matkailijoita teoreettisten mallien pohjalta. Opiskelija osaa määritellä matkailupalveluiden keskeiset piirteet. Opiskelija osaa selittää matkailuklusterin avulla matkailualan kytkeytymisen muihin toimialoihin sekä matkailun aluetaloudellisen merkityksen. Opiskelija ymmärtää eritasoisten verkostojen tärkeyden matkailussa. Hän osaa luetella matkailualan keskeiset toimijat Suomessa ja maailmalla sekä osaa kertoa niiden tärkeimmät tehtävät.

Sisältö

Matkailun peruskäsitteistö
Lähtöalueet, reitit ja kohdealueet + työntö- ja vetovoimatekijät käsitteinä
Turistin muotokuva (matkailijasegmentit)
Matkailutuotteet ja -palvelut
Matkailun motivaatiotekijät
Matkailuklusteri ja aluetaloudelliset vaikutukset
Keskeiset organisaatiot

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää ja osaa kiitettävästi ja asiantuntevasti nimetä ja kuvailla matkailun peruskäsitteet, lähtöalueet, reitit ja kohdealueet sekä työntö- ja vetovoimatekijät. Hän myös osaa kiitettävästi kuvailla turistin muotokuvaa sekä matkailun motivaatiotekijöitä.
Opiskelija tuntee asiantuntevasti matkailutuotteet ja –palvelut sekä keskeiset organisaatiot että matkailun taloudellisen merkityksen.
Opiskelija osaa toimia kiitettävästi erilaisissa oppimis- ja toimintaympäristöissä. Lisäksi hän osaa toimia ryhmän jäsenenä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa. Opiskelija osaa kriittisesti analysoida matkailukentän ilmiöitä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää ja osaa hyvin nimetä ja kuvailla matkailun peruskäsitteet, lähtöalueet, reitit ja kohdealueet sekä työntö- ja vetovoimatekijät. Hän myös osaa hyvin kuvailla turistin muotokuvaa sekä matkailun motivaatiotekijöitä. Opiskelija tuntee hyvin matkailutuotteet ja –palvelut sekä keskeiset organisaatiot että matkailun taloudellisen merkityksen. Opiskelija osaa toimia hyvin erilaisissa oppimis- ja toimintaympäristöissä. Lisäksi hän osaa toimia ryhmän jäsenenä ryhmän yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija ymmärtää ja osaa tyydyttävästi nimetä ja kuvailla matkailun peruskäsitteet, lähtöalueet, reitit ja kohdealueet sekä työntö- ja vetovoimatekijät. Hän myös osaa tyydyttävästi kuvailla turistin muotokuvaa sekä matkailun motivaatiotekijöitä.
Opiskelija tuntee pintapuolisesti matkailutuotteet ja –palvelut sekä keskeiset organisaatiot että matkailun taloudellisen merkityksen.
Opiskelija osaa toimia ohjattuna asianmukaisesti erilaisissa oppimis- ja toimintaympäristöissä. Lisäksi hän osaa toimia ryhmän jäsenenä ja ottaa toiminnassaan muut ryhmän jäsenet huomioon.