Siirry suoraan sisältöön

Puu raaka-aineena (3 op)

Toteutuksen tunnus: TR00BI35-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

30.12.2024 - 26.01.2025

Ajoitus

01.01.2025 - 23.03.2025

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Teknologia

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus

Opettaja

  • Veera Kilpeläinen

Ryhmät

  • KRY21S
    KRY21S

Tavoitteet

Opiskelijat perehtyvät puun ominaisuuksiin, tuntevat puutuotteet ja puurakentamisen suunnittelun perusteet

Sisältö

Puun käyttö rakentamisessa. Puuntekniset ominaisuudet. Puutavaran lajittelu ja laatuluokat. Puun fysikaaliset ominaisuudet. Puun lahontorjunta. Puutuotteet.

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Tuntee puun säilyvyyden kannalta eri käsittelymahdollisuudet ja puumateriaalin valintaan liittyvät asiakokonaisuudet. Osaa tehdä rakennuksenelinkaaren ja ekologisuuden kannalta perusteltuja puumateriaalivalintoja. Hallitsee puumateriaalin eri soveltuvuusmahdollisuudet käyttökohteittain. Osaa hahmottaa rakentamisessa käytettävän puumateriaalin elinkaaren ja ylläpidon.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tunnistaa eri saha- ja höylätynpuutavaran kosteuskäyttäytymisen ja osaa ottaa sen huomioon lopputuotteen kannalta. Osaa valita taloudellisimman puumateriaalin käyttökohteen mukaan. Opiskelija osaa taloudellisesti perusteltuja resurssi ja materiaalihankintoja. Hallitsee kesä- ja talvirakentamiseen liittyvät erikoispiirteet ja osaa ottaa ne huomioon rakentamisen edetessä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee Suomessa rakentamisessa käytettävät puulajit ja niiden ominaisuudet. Tietää sahatavaran- ja höylättyjen puutuotteiden laatu ja mittaluokitukset sekä käsittelymahdollisuudet.

Esitietovaatimukset

Rakennusmateriaalit