Siirry suoraan sisältöön

Anatomia ja fysiologia (2 op)

Toteutuksen tunnus: AV00CH88-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 31.12.2023

Ajoitus

01.01.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

2 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Sote

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Terveydenhoitajakoulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus

Opettaja

  • Heidi Hölttä

Ryhmät

  • AVOINAMK2024
    AVOINAMK2024

Tavoitteet

Opiskelija osaa suhteessa opintojakson sisältöön:

– Nimetä ja kuvata ihmisen elinjärjestelmien rakenteen.

– Selittää elinjärjestelmien toiminnan.

– Rakentaa kuvan ihmisestä fyysisenä toiminnallisena kokonaisuutena.

Sisältö

1 Ihmiselimistö — Toimiva kokonaisuus
2 Solu
3 Kudokset ja iho
4 Luusto
5 Lihakset
6 Veri
7 Happo-emästasapaino

Aika ja paikka

Nonstop-toteutukseen perustava opintojakso Reppu-oppimisympäristössä. Opiskelun voi aloittaa oman aikataulun mukaisesti.
Opintojakso aukeaa 1.2.2024 ja päättyy kevätlukukaudella 26.5.2024. Opintojakso toteutuu joka lukukausi. Ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin OPS:ssa.

Oppimateriaalit

Oppimisen tueksi suositellaan hankittavaksi toinen alla olevista kirjoista perinteisenä tai e-kirjana:

- Anatomia ja fysiologia Rakenteesta toimintaan (2017)
Kirjailijat: Juhani Leppäluoto, Raimo Kettunen, Hannu Rintamäki, Olli Vakkuri, Heidi Vierimaa, Sole Lätti.
TAI
- Anatomia ja fysiologia Rakenteesta toimintaan (2019)
Kirjailijat: Juhani Leppäluoto, Hannu Rintamäki, Olli Vakkuri, Heidi Vierimaa, Timo Lauri.

Vuosien 2017 ja 2019 kirjojen sivunumerot voivat poiketa toisistaan, mutta muutoin kirjojen sisällöt vastaavat toisiaan pienin poikkeavuuksin.

Repusta löytyy opintojaksolla käytettävä materiaali, joten kirjan hankkiminen ei ole ehdoton edellytys opintojakson suorittamiseksi.

Opetusmenetelmät

Ajasta ja paikasta riippumaton itsenäinen opiskelu verkko-oppimisympäristössä.
Oppimista aktivoivat videoluennot, materiaalit ja ohjatut tehtävät.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojakson sisältöalueiden (7 kpl) osaaminen varmistetaan osaamisen testeillä, joista on 3 yrityskertaa.
Osaamisen testit avautuvat viimeisen aiheen (aihe 7) opiskelun jälkeen.
Osaamisen testien läpimenoraja on 50 % vastauksista oikein.

Mikäli opiskelija ei saavuta kaikista testeistä 50 % läpimenorajaa kolmella yrityskerralla, opintojaksoa ei voida hyväksyä suoritetuksi ja opintopisteet jäävät saamatta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op 27 h opiskelijan työtä.
Kokonaistyöskentelyaika 2 op = 54h.
Mikäli opiskelija läpäisee osaamisen testit ensimmäisellä yrityskerralla, niihin kuluu aikaa alle 3 h.
Loput 51 h on käytettävissä itsenäiseen opiskeluun.

Sisällön jaksotus

Sisältö
1 Ihmiselimistö — Toimiva kokonaisuus
2 Solu
3 Kudokset ja iho
4 Luusto
5 Lihakset
6 Veri
7 Happo-emästasapaino

Seuraavan aiheen sisältö on käytettävissä edellisen aiheen opiskelun jälkeen numerojärjestyksessä.
Kaikkien edellä mainittujen sisältöalueiden osaaminen varmistetaan lopuksi osaamisen testeillä.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksolla käytettävä oppimismateriaali on Reppu-oppimisympäristössä, jonne kirjaudutaan HAKA-tunnuksilla, jonka jälkeen syötetään kurssiavain Repun etusivulla.

Oppimisalustalla on pakopeli opintojakson sisällöstä itsenäistä opiskelua varten.

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa kuvata ihmisen elimistön elinjärjestelmien toiminnan loogisesti ja syvällisesti osoittaen kokonaisuuksien hallinnan.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tietää ihmisen elimistön rakenteen ja toiminnan ja osaa kuvata toimintojen suhdetta toisiinsa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa ihmisen elimistön rakenteita ja toimintoja osittain.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson arvosana määräytyy osaamisen testien yhteispisteistä alla olevan taulukon mukaan:

T1 50 % 70 – 83 pistettä

T2 60 % 84 – 97 pistettä

H3 70 % 98 – 111 pistettä

H4 80 % 112 – 125 pistettä

K5 90 % 126 – 140 pistettä

Toteutuksen arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa kuvata ihmisen elimistön elinjärjestelmien toiminnan loogisesti ja syvällisesti osoittaen kokonaisuuksien hallinnan.

Toteutuksen arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tietää ihmisen elimistön rakenteen ja toiminnan ja osaa kuvata toimintojen suhdetta toisiinsa.

Toteutuksen arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tunnistaa ihmisen elimistön rakenteita ja toimintoja osittain.

Esitietovaatimukset

Opintojaksolle osallistuminen ei edellytä aiempia korkeakouluopintoja.