Siirry suoraan sisältöön

Kosteus- ja mikrobivaurioiden korjaaminen (3 op)

Toteutuksen tunnus: TR00BZ54-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

21.09.2024 - 20.10.2024

Ajoitus

21.10.2024 - 17.12.2024

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Teknologia

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus

Opettaja

  • Jorma Jurmu

Ryhmät

  • KRY22S
    KRY22S

Tavoitteet

Opiskelija osaa suunnitella korjausvaihtoehtoja kosteus- ja mikrobivaurioituneen rakenteen tilalle. Opiskelija tiedostaa rakennusratkaisujen, rakennusfysikaalisten ja eri materiaalien yhteistoiminnan vaatimukset. Opiskelija osaa laatia vaurioituneen rakenteen tilalle periaatteellisen korjausuunnitelman, ja ymmärtää rakenteen korjauksiin vaikuttavat tekijät.

Sisältö

Kosteus- ja homevaurion tyypilliset aiheuttajat. Desinfiointi- ja kuivatusmenetelmät. Kosteusvauriokohteen näytteenotto ja näytteen valmistus. Rakennekosteusmittaukset. Kosteusvauriokorjauksen erityspiirteet rakentamisessa. Suojautuminen työskentelyssä. Yleisimmät periaatteelliset kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakenteiden korjausratkaisut.

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee keskeiset kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakenteiden korjauksiin liittyvät seikat, osaa tehdä rakennekosteusmittaukset, osaa tulkita tuloksia ja kirjoittaa tulosten pohjalta hyvän teknisen raportin. Opiskelija tunnistaa ja osaa suunnitella toteutettavat rakenteiden periaatteelliset korjausvaihtoehdot.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee keskeiset kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakenteiden korjauksiin liittyvät seikat, osaa tehdä rakennekosteusmittaukset, osaa tulkita tuloksia ja kirjoittaa tulosten pohjalta teknisen raportin. Opiskelija tunnistaa ja osaa suunnitella rakenteiden periaatteelliset korjausvaihtoehdot tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee keskeiset kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakenteiden korjauksiin liittyvät seikat, osaa tehdä rakennekosteusmittaukset, osaa tulkita tuloksia ja kirjoittaa tulosten pohjalta teknisen raportin. Opiskelija tunnistaa ja osaa suunnitella rakenteiden periaatteelliset korjausvaihtoehdot välttävästi.

Esitietovaatimukset

Rakennusfysiikka. Korjausrakentamisen opintokokonaisuuden opintojaksot.