Siirry suoraan sisältöön

Matkalla viinien ja oluiden maailmaan (5 op)

Toteutuksen tunnus: AM00BL13-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

19.08.2024 - 28.08.2024

Ajoitus

06.08.2024 - 31.10.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Business

Opetuskielet

  • Suomi

Opettaja

  • Annamaija Juntunen

Ryhmät

  • VAPVAL2024
    VAPVAL2024
  • 03.09.2024 15:30 - 17:30, Matkalla viinien ja oluiden maailmaan AM00BL13-3009
  • 10.09.2024 15:30 - 17:30, Matkalla viinien ja oluiden maailmaan AM00BL13-3009
  • 17.09.2024 15:30 - 17:30, Matkalla viinien ja oluiden maailmaan AM00BL13-3009
  • 24.09.2024 15:30 - 17:30, Matkalla viinien ja oluiden maailmaan AM00BL13-3009
  • 01.10.2024 15:30 - 17:30, Matkalla viinien ja oluiden maailmaan AM00BL13-3009
  • 08.10.2024 15:30 - 17:30, Matkalla viinien ja oluiden maailmaan AM00BL13-3009
  • 22.10.2024 15:30 - 17:30, Matkalla viinien ja oluiden maailmaan AM00BL13-3009
  • 29.10.2024 15:30 - 17:30, Matkalla viinien ja oluiden maailmaan AM00BL13-3009

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa eri viini- ja oluttyyppejä, oppii niiden valmistusmenetelmät ja tärkeimmät tuotantoalueet sekä ymmärtää makuun, laatuun ja säilyvyyteen vaikuttavat tekijät. Opiskelija hallitsee viinien ja oluiden tarjoiluetiketin sekä tutustuu viinitermistöön ja aistinvaraiseen arviointiin.
Ymmärtää ruoka- ja juomayhdistelmien merkityksen asiakaskokemuksen rakentamisessa.

Sisältö

Tärkeimmät viini- ja oluttyypit
Valmistusmenetelmät
Juomien tuotantoalueet
Juomien tarjoilu
Vastuullisuus
Ruoan ja juoman yhdistäminen

Oppimateriaalit

Oppimateriaalit ovat saatavilla Moodlessa.

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa suunnitella asiakaslähtöisen juomatarjoilun nykytrendien näkökulmat huomioiden sekä osaa arvioida oman tieto/taitonsa kehittymistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaa kuvailla ja analyisoida oluiden ja viinien makuominaisuuksia sekä soveltaa osaamistaan asiakaslähtöisesti.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaa maistaa ja tunnistaa erilaisia oluita ja viinejä sekä ymmärtää niiden tarjoilun periaatteet. Tunnistaa yleisimmät juoma-trendit.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty/Hylätty

Lisätiedot

Opintojakso toteutetaan syksyllä seuraavasti luokkatilassa TA1 1L159:
ti 3.9., klo 15.30-17.30
ti 10.9., klo 15.30-17.30
ti 17.9., klo 15.30-17.30
ti 24.9., klo 15.30-17.30
ti 1.10., klo 15.30-17.30
ti 8.10., klo 15.30-17.30
ti 22.10., klo 15.30-17.30
ti 29.10., klo 15.30-17.30
ti 5.11, klo 15.30-17.30