Skip to main content

Basics of clinical nursing (4 cr)

Code: SH00BZ96-3008

General information


Enrollment

02.12.2024 - 31.12.2024

Timing

01.01.2025 - 23.02.2025

Number of ECTS credits allocated

4 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Sote

Teaching languages

  • Finnish

Degree programmes

  • Bachelor’s Degree in Public Health Nursing
  • Bachelor’s Degree in Nursing
  • Ensihoitajakoulutus

Teachers

  • Sari Pyykkönen
  • Riitta Sievänen

Groups

  • SMM24SRAA
    SMM24SRAA

Objective

Opiskelija:
Osaa arvioida asiakkaan /potilaan hoitotyön tarpeita ja käyttää tarkoituksenmukaisia hoitotyön menetelmiä tarpeisiin vastaamisessa.
Osaa toimia aseptisesti oikein.
Osaa tunnistaa asiakkaan/ potilaan ravitsemustilan ja soveltaa eri ikä- ja kohderyhmille suunnattuja ravitsemus- ja hoitosuosituksia sekä toteuttaa enteraalisen ravitsemuksen potilasturvallisesti.
Osaa toimia hoitotyön eettisten periaatteiden mukaisesti kohdatessaan kuolevan potilaan ja hänen läheisensä.
Osaa tunnistaa ensiapua tarvitsevan henkilön ja toimia tarkoituksenmukaisesti ensiapua vaativissa tilanteissa.

Content

Teema 1
Asiakkaan/ potilaan yksilöllinen ja kokonaishoidon periaatteen mukainen päivittäisissä toiminnoissa avustaminen
Ihon perushoito
Hygienia, suun ja hampaiden hoito sekä jalkojen hoito
Kuolevan potilaan ja hänen läheisten kohtaaminen
Kuolevan ihmisen hyvä hoito,arvokas kuolema ja vainajasta huolehtimine
Psykososiaalinen tuki

Teema 2
Erittämisen tarkkailu
Aseptinen ja potilasturvallinen toiminta erittämisen apuvälineitä käytettäessä
Kerta- ja kestokatetrointi ja katetroidun potilaan hoito

Teema 3
Ravitsemussuositukset ja erilaiset ruokavaliot
Ravitsemustilaa mittaavat testit
Ravitsemushoidon tarpeen tunnistaminen ja suunnitelmallinen toteutus osana asiakkaan/ potilaan hoitoa
Nenämahaletkun asettaminen ja letkuravitsemus

Teema 4
Ensiapu

Evaluation scale

0 - 5

Assessment criteria, approved/failed

Hyväksytty
Opiskelija:
Arvioi asiakkaan /potilaan hoitotyön tarpeita ja käyttää tarkoituksenmukaisia hoitotyön menetelmiä tarpeisiin vastaamisessa.
Toimii aseptisesti oikein.
Tunnistaa asiakkaan/ potilaan ravitsemustilan ja soveltaa eri ikä- ja kohderyhmille suunnattuja ravitsemus- ja hoitosuosituksia sekä toteuttaa enteraalisen ravitsemuksen potilasturvallisesti.
Toimii hoitotyön eettisten periaatteiden mukaisesti kohdatessaan kuolevan potilaan ja hänen läheisensä.
Tunnistaa ensiapua tarvitsevan henkilön ja toimii tarkoituksenmukaisesti ensiapua vaativissa tilanteissa.

Hylätty
Opiskelija:
Ei tunnista asiakkaan /potilaan hoitotyön tarpeita, eikä käytä tarkoituksenmukaisia hoitotyön menetelmiä tarpeisiin vastaamisessa.
Ei osaa toimia aseptisesti.
Ei tunnista asiakkaan/ potilaan ravitsemustilaam, eikä soveltaa eri ikä- ja kohderyhmille suunnattuja ravitsemus- ja hoitosuosituksia. Ei osaa toteuttaa enteraalista ravitsemusta potilasturvallisesti.
Ei osaa toimia hoitotyön eettisten periaatteiden mukaisesti kohdatessaan kuolevan potilaan ja hänen läheisensä.
Ei tunnista ensiapua tarvitsevaa henkilöä, eikä toimi tarkoituksenmukaisesti ensiapua vaativissa tilanteissa.