Siirry suoraan sisältöön

Vaikuttava työyhteisöviestintä (5 op)

Toteutuksen tunnus: AV00CY01-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.04.2025 - 30.11.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
01.04.2025 - 31.12.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Business
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
Liiketalouden koulutus
Opettajat
Tuula Rajander
Ajoitusryhmät
Kamk 1 (Koko: 10 . Avoin AMK : 10.)
Pienryhmät
Kamk 1
Opintojakso
AV00CY01
Toteutukselle AV00CY01-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Tavoitteena on, että opintojakson suoritettuasi ymmärrät vaikuttavan työyhteisöviestinnän lähtökohdat, osaat valita viesteille oikeat kanavat ja kykenet toteuttaminen työyhteisöviestintää sekä lähi-, etä- että hybridityössä.

Ymmärrät työyhteisöviestinnän ja työyhteisön vuorovaikutuksen merkityksen organisaatiokulttuurin ja yhteisöllisyyden rakentumiselle sekä hyvälle työntekijäkokemukselle. Hahmotat viestinnän yhteyden työ- ja organisaatiopsykologiaan sekä sen merkityksen hyvinvoivalle työyhteisölle ja työilmapiirille. Osaat myös hyödyntää näitä tietojasi ja taitojasi viestiessäsi työympäristössä.

Hallitset perusteet esihenkilön viestintäosaamisesta ja ymmärrät vastuullisuuden merkityksen osana työyhteisöviestintää.

Asennoidut kiinnostuneesti organisaatioiden sisäiseen viestintään ja olet kiinnostunut kehittämään omaa osaamistasi siinä myös jatkossa.

Sisältö

• Työyhteisöviestinnän lähtökohdat, kanavat ja toteuttaminen
• Työyhteisöviestintä ja vuorovaikutus organisaatiokulttuurin ja yhteisöllisyyden rakentajana
• Viestintä etä- ja hybridityössä
• Esihenkilöviestinnän perusteita
• Vastuullinen työyhteisöviestintä

Aika ja paikka

Opintojakso on aikaan ja paikkaan sitomaton.

Oppimateriaalit

Juholin, E. (2022). Communicare - ota viestinnän ilmiöt ja strategiat haltuun. Infor.
Muu materiaali on saatavilla Moodle-ympäristössä.

Opetusmenetelmät

Itsenäinen, aikatauluun sitomaton toteutus Moodle-ympäristössä. Toteutus sisältää nauhoitetut luennot sekä muuta materiaalia (kirjat, artikkelit jne.) Suorituksena tehdään kokoava esseetehtävä (n. 10-15 sivua).

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojakson työelämäyhteys toteutuu kokoavassa tehtävässä käytettävien kohdeorganisaatioiden kautta.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

-

Kansainvälisyys

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaisia suoritustapoja.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus on 5 op:tä, eli se edellyttää opiskelijan omaa työtä 135 tuntia.
Työmäärä koostuu Reppu-ympäristössä tarjolla oleviin verkkoluentoihin (2 tuntia) ja muuhun materiaalin sekä kirjallisuuteen tutustumisesta ja sisäistämisestä (yht. laskennallisesti 93 tuntia) sekä kokoavan tehtävän (laskennallisesti 40 tuntia) tekemisestä.

Sisällön jaksotus

Työyhteisöviestinnän lähtökohdat, kanavat ja toteuttaminen
Työyhteisöviestintä ja vuorovaikutus organisaatiokulttuurin ja yhteisöllisyyden rakentajana
Esihenkilöviestinnän perusteita
Viestintä etä- ja hybridityössä

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso on osa businesspsykologian opintokokonaisuutta, joka on luotu osana EU:n osarahoittamaa Businesspsykologian taitajaksi -hanketta.

Arviointiasteikko

0 - 5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu kokoavaan tehtävään.

Hylätty (0)

Tyydyttävän arvosanan kriteerit eivät täyty.

Toteutuksen arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Työssä on määritelty lähdemateriaaliin perustuen työyhteisöviestintään liittyvät käsitteet ja ne on sijoitettu organisaatioviestinnän kenttään. Työyhteisöviestinnän tehtävät, lähtökohdat ja roolit on kuvattu selkeästi ja kattavasti. Työssä on esitelty myös pörssiyhtiöiden sisäiseen viestintään liittyviä erikoispiirteitä.
Työssä on kuvattu asiantuntevasti sisäisen viestinnän kanavia ja niiden valintaan vaikuttavia tekijöitä. Siinä on esitelty kohdeorganisaation sisäisen viestinnän kanavavalinnat kattavasti ja selkeästi. Opiskelija analysoi em. kanavavalintojen onnistumista ja perustelee vaikuttavasti mielipiteensä sekä esittää toteuttamiskelpoisia kehittämisehdotuksia kohdeorganisaation sisäiseen viestintään.
Työssä on kuvattu lähdemateriaaliin perustuen hyvän viestintäkulttuurin ja vuorovaikutteisen työyhteisön elementtejä, edellytyksiä ja ilmenemismuotoja kattavasti ja selkeästi. Työstä ilmenee, että opiskelija on sisäistänyt viestinnän merkityksen työhyvinvoinnille ja hyvälle työntekijäkokemukselle. Tekstissä tuodaan esille opiskelijan omia kokemuksia ja pohdintoja em. asioiden ilmenemisestä organisaatioissa. Omat mielipiteet perustellaan vaikuttavasti. Työssä on hyödynnetty muun lähdemateriaalin lisäksi artikkelia: Laajalahti, A. & Pennanen, E. (2019). Työpaikasta osallistuvaksi työyhteisöksi.
Työssä on kuvattu lähdemateriaaliin perustuen esihenkilöviestinnän perusteet ja siinä on käsitelty kattavasti johtamisviestinnän tehtävät, esihenkilön viestinnän erityispiirteet sekä hyvän johtamisviestinnän elementit. Tekstissä tuodaan esille opiskelijan omia kokemuksia ja pohdintoja em. asioiden ilmenemisestä organisaatioissa. Omat mielipiteet perustellaan vaikuttavasti. Työssä on hyödynnetty muun lähdemateriaalin lisäksi teosta: Isotalus, P. & Rajalahti, H. (2017). Vuorovaikutus johtajan työssä. AlmaTalent.
Työssä on pohdittu analyyttisesti ja monipuolisesti opiskelijan omia esihenkilön viestintätaitoja ja niiden kerryttämistä.
Työssä on kuvattu lähdemateriaaliin perustuen virtuaalitiimien sisäiseen viestintään vaikuttavia tekijöitä niin johtamisen, teknologian kuin tiimien vuorovaikutuksenkin näkökulmasta kattavasti ja selkeästi. Työstä ilmenee, että opiskelija on sisäistänyt tekoälyn mahdollisuudet työyhteisöviestinnässä. Tekstissä tuodaan esille opiskelijan omia kokemuksia ja pohdintoja em. asioiden ilmenemisestä organisaatioissa. Omat mielipiteet perustellaan vaikuttavasti. Työssä on hyödynnetty muun lähdemateriaalin lisäksi artikkelia: Varhelahti, M. & Mikkilä-Erdman, M.-M. (2016). Viestintää teknologian välityksellä asiantuntijaverkostoissa.
Pohdinta-luvussa opiskelija on analyyttisesti ja realistisesti pohtinut oman osaamisensa kasvamista opintojakson aikana.
Teksti on hyvää asiatyyliä ja lähdeviitteet on merkitty tekstiin systemaattisesti ja oikein. Työ sisältää lähdeluettelon. Lähteitä on käytetty monipuolisesti. Työ on pituudeltaan täysin tai lähes ohjeellisen pituuden mittainen.

Toteutuksen arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Työssä on määritelty lähdemateriaaliin perustuen työyhteisöviestintään liittyvät käsitteet ja ne on sijoitettu organisaatioviestinnän kenttään. Työyhteisöviestinnän tehtävät, lähtökohdat ja roolit on kuvattu pääpiirteittäin.
Työssä on kuvattu sisäisen viestinnän kanavia ja niiden valintaan vaikuttavia tekijöitä. Siinä on esitelty kohdeorganisaation sisäisen viestinnän kanavavalinnat. Opiskelija analysoi em. kanavavalintojen onnistumista ja pyrkii perustelemaan mielipiteensä sekä esittämään kehittämisehdotuksia kohdeorganisaation sisäiseen viestintään.
Työssä on kuvattu lähdemateriaaliin perustuen hyvän viestintäkulttuurin ja vuorovaikutteisen työyhteisön elementtejä, edellytyksiä ja ilmenemismuotoja pääpiirteittäin. Työstä ilmenee, että opiskelija ymmärtää viestinnän merkityksen työhyvinvoinnille ja hyvälle työntekijäkokemukselle. Tekstissä tuodaan esille opiskelijan omia kokemuksia ja pohdintoja em. asioiden ilmenemisestä organisaatioissa. Omat mielipiteet perustellaan.
Työssä on kuvattu lähdemateriaaliin perustuen esihenkilöviestinnän perusteita ja siinä on käsitelty johtamisviestinnän tehtäviä, esihenkilön viestinnän erityispiirteitä sekä hyvän johtamisviestinnän elementtejä. Tekstissä tuodaan esille opiskelijan omia kokemuksia ja pohdintoja em. asioiden ilmenemisestä organisaatioissa. Omat mielipiteet perustellaan.
Työssä on pohdittu opiskelijan omia esihenkilön viestintätaitoja ja niiden kerryttämistä.
Työssä on kuvattu lähdemateriaaliin perustuen virtuaalitiimien sisäiseen viestintään vaikuttavia tekijöitä niin johtamisen, teknologian kuin tiimien vuorovaikutuksenkin näkökulmasta pääpiirteittäin. Työstä ilmenee, että opiskelija ymmärtää tekoälyn mahdollisuudet työyhteisöviestinnässä. Tekstissä tuodaan esille opiskelijan omia kokemuksia ja pohdintoja em. asioiden ilmenemisestä organisaatioissa. Omat mielipiteet perustellaan.
Pohdinta-luvussa opiskelija on realistisesti pohtinut oman osaamisensa kasvamista opintojakson aikana
Teksti on asiatyyliä ja lähdeviitteet on merkitty tekstiin. Työ sisältää lähdeluettelon. Työ on pituudeltaan lähes ohjeellisen pituuden mittainen. Työhön on pyritty löytämään monipuolisia lähteitä.

Toteutuksen arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Työssä on määritelty lähdemateriaaliin perustuen työyhteisöviestintään liittyviä käsitteitä ja ne on pyritty sijoittamaan organisaatioviestinnän kenttään. Työyhteisöviestinnän tehtävät, lähtökohdat ja roolit on kuvattu pääpiirteittäin.
Työssä on kuvattu joitakin sisäisen viestinnän kanavia ja niiden valintaan vaikuttavia tekijöitä. Siinä on esitelty kohdeorganisaation sisäisen viestinnän kanavavalintoja. Opiskelija analysoi em. kanavavalintojen onnistumista ja pyrkii perustelemaan mielipiteensä sekä esittämään kehittämisehdotuksia kohdeorganisaation sisäiseen viestintään.
Osiossa on kuvattu lähdemateriaaliin perustuen hyvän viestintäkulttuurin ja vuorovaikutteisen työyhteisön elementtejä, edellytyksiä ja ilmenemismuotoja suppeahkosti. Työstä ilmenee, että opiskelija ymmärtää viestinnän merkityksen työhyvinvoinnille ja hyvälle työntekijäkokemukselle. Tekstissä tuodaan jonkin verran esille opiskelijan omia kokemuksia ja pohdintoja em. asioiden ilmenemisestä organisaatioissa. Opiskelija pyrkii perustelemaan omat mielipiteensä.
Työssä on kuvattu lähdemateriaaliin perustuen mutta suppeahkosti esihenkilöviestinnän perusteita ja siinä on käsitelty johtamisviestinnän tehtäviä, esihenkilön viestinnän erityispiirteitä sekä hyvän johtamisviestinnän elementtejä. Tekstissä tuodaan jonkin verran esille opiskelijan omia kokemuksia ja pohdintoja em. asioiden ilmenemisestä organisaatioissa. Omia mielipiteitä pyritään perustelemaan.
Työssä on tuotu esille opiskelijan omia esihenkilön viestintätaitoja ja niiden kerryttämistä.
Osiossa on kuvattu lähdemateriaaliin perustuen virtuaalitiimien sisäiseen viestintään vaikuttavia tekijöitä suppeahkosti. Työstä ilmenee, että opiskelija ymmärtää tekoälyn mahdollisuudet työyhteisöviestinnässä. Tekstissä tuodaan jonkin verran esille opiskelijan omia kokemuksia ja pohdintoja em. asioiden ilmenemisestä organisaatioissa. Opiskelija pyrkii perustelemaan omat mielipiteensä.
Pohdinta-luvussa opiskelija on pohtinut oman osaamisensa kasvamista opintojakson aikana
Teksti ei kaikilta osin täytä asiatyylin vaatimuksia. Lähdeviittaukset voivat olla osin puutteellisia. Työ sisältää lähdeluettelon. Työ ei pituudelta ole ohjeellisen pituuden mittainen. Lähteiden käyttö on yksipuolista.

Esitietovaatimukset

Opintojakso suositellaan suoritettavaksi perusopintojen jälkeen.

Siirry alkuun