Skip to main content

Basics of clinical nursing (4 cr)

Code: SH00BZ96-3011

General information


Enrollment
02.12.2025 - 31.12.2025
Registration for introductions has not started yet.
Timing
01.01.2026 - 22.02.2026
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
4 cr
Local portion
4 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Sote
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Bachelor’s Degree in Nursing
Bachelor’s Degree in Public Health Nursing
Bachelor’s Degree in Emergency Care
Teachers
Liisa Kemppainen
Maarit Karjalainen
Riitta Sievänen
OPE_Sote OPE_Sote
Groups
SEHM25S
SEHM25S
SMM25S
SMM25S
SMT25S
SMT25S
Course
SH00BZ96
No reservations found for realization SH00BZ96-3011!

Evaluation scale

0 - 5

Objective

Opiskelija:
Osaa arvioida asiakkaan /potilaan hoitotyön tarpeita ja käyttää tarkoituksenmukaisia hoitotyön menetelmiä tarpeisiin vastaamisessa.
Osaa toimia aseptisesti oikein.
Osaa tunnistaa asiakkaan/ potilaan ravitsemustilan ja soveltaa eri ikä- ja kohderyhmille suunnattuja ravitsemus- ja hoitosuosituksia sekä toteuttaa enteraalisen ravitsemuksen potilasturvallisesti.
Osaa toimia hoitotyön eettisten periaatteiden mukaisesti kohdatessaan kuolevan potilaan ja hänen läheisensä.
Osaa tunnistaa ensiapua tarvitsevan henkilön ja toimia tarkoituksenmukaisesti ensiapua vaativissa tilanteissa.

Accomplishment methods

Tietotesti, harjoitustunnit, DevMoodle

Content

Teema 1
Asiakkaan/ potilaan yksilöllinen ja kokonaishoidon periaatteen mukainen päivittäisissä toiminnoissa avustaminen
Ihon perushoito
Hygienia, suun ja hampaiden hoito sekä jalkojen hoito
Kuolevan potilaan ja hänen läheisten kohtaaminen
Kuolevan ihmisen hyvä hoito,arvokas kuolema ja vainajasta huolehtimine
Psykososiaalinen tuki

Teema 2
Erittämisen tarkkailu
Aseptinen ja potilasturvallinen toiminta erittämisen apuvälineitä käytettäessä
Kerta- ja kestokatetrointi ja katetroidun potilaan hoito

Teema 3
Ravitsemussuositukset ja erilaiset ruokavaliot
Ravitsemustilaa mittaavat testit
Ravitsemushoidon tarpeen tunnistaminen ja suunnitelmallinen toteutus osana asiakkaan/ potilaan hoitoa
Nenämahaletkun asettaminen ja letkuravitsemus

Teema 4
Ensiapu

Assessment criteria, approved/failed

Hyväksytty
Opiskelija:
Arvioi asiakkaan /potilaan hoitotyön tarpeita ja käyttää tarkoituksenmukaisia hoitotyön menetelmiä tarpeisiin vastaamisessa.
Toimii aseptisesti oikein.
Tunnistaa asiakkaan/ potilaan ravitsemustilan ja soveltaa eri ikä- ja kohderyhmille suunnattuja ravitsemus- ja hoitosuosituksia sekä toteuttaa enteraalisen ravitsemuksen potilasturvallisesti.
Toimii hoitotyön eettisten periaatteiden mukaisesti kohdatessaan kuolevan potilaan ja hänen läheisensä.
Tunnistaa ensiapua tarvitsevan henkilön ja toimii tarkoituksenmukaisesti ensiapua vaativissa tilanteissa.

Hylätty
Opiskelija:
Ei tunnista asiakkaan /potilaan hoitotyön tarpeita, eikä käytä tarkoituksenmukaisia hoitotyön menetelmiä tarpeisiin vastaamisessa.
Ei osaa toimia aseptisesti.
Ei tunnista asiakkaan/ potilaan ravitsemustilaam, eikä soveltaa eri ikä- ja kohderyhmille suunnattuja ravitsemus- ja hoitosuosituksia. Ei osaa toteuttaa enteraalista ravitsemusta potilasturvallisesti.
Ei osaa toimia hoitotyön eettisten periaatteiden mukaisesti kohdatessaan kuolevan potilaan ja hänen läheisensä.
Ei tunnista ensiapua tarvitsevaa henkilöä, eikä toimi tarkoituksenmukaisesti ensiapua vaativissa tilanteissa.

Go back to top of page