Skip to main content

Profitable Tourism Business (5 cr)

Code: AM00BK97-3002

General information


Enrollment
03.12.2021 - 01.01.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
02.01.2022 - 03.06.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
3 cr
Virtual portion
2 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Business
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Bachelor’s Degree in Tourism
Teachers
Mika Pietarinen
Eija Pekkonen
Groups
AMM20K
AMM20K
Course
AM00BK97
No reservations found for realization AM00BK97-3002!

Objective

Opiskelija osaa laatia ja hyväksikäyttää yrityksen johdon päätöksentekoa tukevia laskentatointa, taloutta ja kannattavuutta koskevia laskelmia. Yrityksen tuloksellisuus mittaamisen, analysoinnin, raportoinnin ja seurannan kohteena.

Content

Talouden hallinta ja kirjanpito
Yrityksen kausi- ja tilinpäätösraporttien analysointi Investointien kannattavuuden arviointi
Kannattavuuden suunnittelu erilaisissa matkailu- ja ravitsemisalan yrityksissä Balanced Scorecard
Tuloksellisuuden mittaaminen ja analysointi

Materials

Selander K. & Valli V. 2007. Hinnoittelu ja kannattavuus matkailu- ja ravitsemisalalla. Sanoma Pro Oy.

Jomakka R., Koivusalo K., Lappalainen J. & Niskanen M. 2021. Laskentatoimi. Edita.

Ikäheimo S., Malmi T. & Walden R. 2019. Yrityksen laskentatoimi. Alma Talent Oy.

Pellinen J. 2019. Kustannuslaskenta ja kannattavuusajattelu. Alma Talent Oy.

Niskavaara E. 2017. Yritystaloutta esimiehille. Alma Talent Oy

Teaching methods

Itsenäinen opiskelu
Luennot Teams:ssa

Completion alternatives

Itsenäinen opiskelu verkossa.

Content scheduling

Talouden hallinta ja analysointi
Kannattavan liiketoiminnan suunnittelu
Kustannukset ja hinnoittelu
Budjetointi
Investointien kannattavuuden suunnittelu

Evaluation scale

0 - 5

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija osaa suunnitella yrityksen kannattavaa toimintaa laskentamenetelmiä käyttäen. Hän käyttää toiminnassaan itsenäisesti talouden seurannan tekniikoita ja malleja ja arvioi niitä kriittisesti sekä toimii ryhmän ja tiimin kehittäjänä ja hengen luojana.

Assessment criteria, good (3)

Opiskelija osaa soveltaa kannattavuuden suunnittelussa ja hallinnassa käytettäviä laskentamenetelmiä ja hän käyttää niitä itsenäisesti toiminnassaan.
Opiskelija osallistuu toimintaan yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi ryhmässä ja tiimeissä.

Assessment criteria, satisfactory (1)

Opiskelija tuntee kannattavuuden suunnittelussa ja hallinnassa käytettäviä laskentamenetelmiä ja hän käyttää niitä ohjatusti toiminnassaan.
Opiskelija osallistuu toimintaan ryhmässä.

Objective

Opiskelija osaa laatia ja hyväksikäyttää yrityksen johdon päätöksentekoa tukevia laskentatointa, taloutta ja kannattavuutta koskevia laskelmia. Yrityksen tuloksellisuus mittaamisen, analysoinnin, raportoinnin ja seurannan kohteena.

Content

Talouden hallinta ja kirjanpito
Yrityksen kausi- ja tilinpäätösraporttien analysointi Investointien kannattavuuden arviointi
Kannattavuuden suunnittelu erilaisissa matkailu- ja ravitsemisalan yrityksissä Balanced Scorecard
Tuloksellisuuden mittaaminen ja analysointi

Go back to top of page