Profitable Tourism Business (5 cr)
Code: AM00BK97-3002
General information
Enrollment
03.12.2021 - 01.01.2022
Timing
02.01.2022 - 03.06.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
2 op
Mode of delivery
60 % Contact teaching, 40 % Distance learning
Unit
Business
Teaching languages
- Finnish
Degree programmes
- Bachelor’s Degree in Tourism
Teachers
- Mika Pietarinen
- Eija Pekkonen
Groups
-
AMM20KAMM20K
Objective
Opiskelija osaa laatia ja hyväksikäyttää yrityksen johdon päätöksentekoa tukevia laskentatointa, taloutta ja kannattavuutta koskevia laskelmia. Yrityksen tuloksellisuus mittaamisen, analysoinnin, raportoinnin ja seurannan kohteena.
Content
Talouden hallinta ja kirjanpito
Yrityksen kausi- ja tilinpäätösraporttien analysointi Investointien kannattavuuden arviointi
Kannattavuuden suunnittelu erilaisissa matkailu- ja ravitsemisalan yrityksissä Balanced Scorecard
Tuloksellisuuden mittaaminen ja analysointi
Materials
Selander K. & Valli V. 2007. Hinnoittelu ja kannattavuus matkailu- ja ravitsemisalalla. Sanoma Pro Oy.
Jomakka R., Koivusalo K., Lappalainen J. & Niskanen M. 2021. Laskentatoimi. Edita.
Ikäheimo S., Malmi T. & Walden R. 2019. Yrityksen laskentatoimi. Alma Talent Oy.
Pellinen J. 2019. Kustannuslaskenta ja kannattavuusajattelu. Alma Talent Oy.
Niskavaara E. 2017. Yritystaloutta esimiehille. Alma Talent Oy
Teaching methods
Itsenäinen opiskelu
Luennot Teams:ssa
Completion alternatives
Itsenäinen opiskelu verkossa.
Content scheduling
Talouden hallinta ja analysointi
Kannattavan liiketoiminnan suunnittelu
Kustannukset ja hinnoittelu
Budjetointi
Investointien kannattavuuden suunnittelu
Evaluation scale
0 - 5
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija osaa suunnitella yrityksen kannattavaa toimintaa laskentamenetelmiä käyttäen. Hän käyttää toiminnassaan itsenäisesti talouden seurannan tekniikoita ja malleja ja arvioi niitä kriittisesti sekä toimii ryhmän ja tiimin kehittäjänä ja hengen luojana.
Assessment criteria, good (3)
Opiskelija osaa soveltaa kannattavuuden suunnittelussa ja hallinnassa käytettäviä laskentamenetelmiä ja hän käyttää niitä itsenäisesti toiminnassaan.
Opiskelija osallistuu toimintaan yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi ryhmässä ja tiimeissä.
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija tuntee kannattavuuden suunnittelussa ja hallinnassa käytettäviä laskentamenetelmiä ja hän käyttää niitä ohjatusti toiminnassaan.
Opiskelija osallistuu toimintaan ryhmässä.