Skip to main content

Profitable Tourism Business (5 cr)

Code: AM00BK97-3002

General information


Enrollment

03.12.2021 - 01.01.2022

Timing

02.01.2022 - 03.06.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

2 op

Mode of delivery

60 % Contact teaching, 40 % Distance learning

Unit

Business

Teaching languages

  • Finnish

Degree programmes

  • Bachelor’s Degree in Tourism

Teachers

  • Mika Pietarinen
  • Eija Pekkonen

Groups

  • AMM20K
    AMM20K

Objective

Opiskelija osaa laatia ja hyväksikäyttää yrityksen johdon päätöksentekoa tukevia laskentatointa, taloutta ja kannattavuutta koskevia laskelmia. Yrityksen tuloksellisuus mittaamisen, analysoinnin, raportoinnin ja seurannan kohteena.

Content

Talouden hallinta ja kirjanpito
Yrityksen kausi- ja tilinpäätösraporttien analysointi Investointien kannattavuuden arviointi
Kannattavuuden suunnittelu erilaisissa matkailu- ja ravitsemisalan yrityksissä Balanced Scorecard
Tuloksellisuuden mittaaminen ja analysointi

Materials

Selander K. & Valli V. 2007. Hinnoittelu ja kannattavuus matkailu- ja ravitsemisalalla. Sanoma Pro Oy.

Jomakka R., Koivusalo K., Lappalainen J. & Niskanen M. 2021. Laskentatoimi. Edita.

Ikäheimo S., Malmi T. & Walden R. 2019. Yrityksen laskentatoimi. Alma Talent Oy.

Pellinen J. 2019. Kustannuslaskenta ja kannattavuusajattelu. Alma Talent Oy.

Niskavaara E. 2017. Yritystaloutta esimiehille. Alma Talent Oy

Teaching methods

Itsenäinen opiskelu
Luennot Teams:ssa

Completion alternatives

Itsenäinen opiskelu verkossa.

Content scheduling

Talouden hallinta ja analysointi
Kannattavan liiketoiminnan suunnittelu
Kustannukset ja hinnoittelu
Budjetointi
Investointien kannattavuuden suunnittelu

Evaluation scale

0 - 5

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija osaa suunnitella yrityksen kannattavaa toimintaa laskentamenetelmiä käyttäen. Hän käyttää toiminnassaan itsenäisesti talouden seurannan tekniikoita ja malleja ja arvioi niitä kriittisesti sekä toimii ryhmän ja tiimin kehittäjänä ja hengen luojana.

Assessment criteria, good (3)

Opiskelija osaa soveltaa kannattavuuden suunnittelussa ja hallinnassa käytettäviä laskentamenetelmiä ja hän käyttää niitä itsenäisesti toiminnassaan.
Opiskelija osallistuu toimintaan yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi ryhmässä ja tiimeissä.

Assessment criteria, satisfactory (1)

Opiskelija tuntee kannattavuuden suunnittelussa ja hallinnassa käytettäviä laskentamenetelmiä ja hän käyttää niitä ohjatusti toiminnassaan.
Opiskelija osallistuu toimintaan ryhmässä.