Ravitsemus (4 op)
Toteutuksen tunnus: AL00BM86-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
01.01.2021 - 30.04.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.01.2021 - 25.05.2021
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 4 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Business
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Liikunnan ja vapaa-ajan koulutus
- Opettajat
- Teija Vainikka
- Opintojakso
- AL00BM86
Arviointiasteikko
0 - 5
Tavoitteet
Opiskelija osaa selittää terveyttä edistävän ruokavalion pääperiaatteet ja osaa arvioida elintarvikkeiden ravitsemuksellista laatua. Opiskelija osaa antaa ravinto-ohjausta huomioiden asiakkaan fyysisen aktiivisuuden, iän ja muut ruokaan liittyvät yksilölliset tarpeet.
Sisältö
Ravistemussuositusten mukainen ruokavalio
Ravitsemukselliset tarpeet eri ikäryhmissä
Liikunnan vaikutus energian ja ravintoaineiden tarpeeseen
Ruokailuun liittyvät erityistapeet
Elintarviketuntemus
Ruokavalion ravintosisällön arviointi
Ravinto-ohjaus
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa käyttää keskeisiä ravitsemukseen liittyviä käsitteitä ja kuvata pääpiirteissään terveyttä edistävän ravitsemuksen periaatteet sekä fyysisestä aktiivisuudesta johtuvat tarpeet.
Opiskelija osaa arvioida asiakkaan ruokavaliota ja antaa ravinto-ohjausta, mutta toiminta on epävarmaa ja osittain epätarkoituksenmukaista.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä ja ottaa vastuun omasta toiminnastaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa käyttää johdonmukaisesti ravitsemukseen liittyviä keskeisiä käsitteitä sekä kuvata ja perustella terveyttä edistävä ravitsemuksen periaatteet sekä fyysisestä aktiivisuudesta johtuvat tarpeet.
Opiskelija osaa arvioida asiakkaan ruokavaliota ja antaa ravinto-ohjausta hyödyntäen opintojaksolla opiskeltuja asioita monipuolisesti.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi sekä perustella toimintansa eettisten periaatteiden mukaisesti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää asiantuntevasti ja monipuolisesti ravitsemukseen liittyviä käsitteitä sekä kuvata ja perustella terveyttä edistävän ravitsemuksen periaatteet sekä fyysisestä aktiivisuudesta johtuvat tarpeet asiantuntevasti ja laaja-alaisesti.
Opiskelija osaa arvioida asiakkaan ruokavaliota ja antaa ravinto-ohjusta hyödyntäen opintojaksolla opiskeluja asioita monipuolisesti ja kriittisesti.
Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa sekä ammattieettisiä periaatteita soveltaen.