Matkalla viinien ja oluiden maailmaan (5 op)
Toteutuksen tunnus: AM00BL13-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
11.04.2022 - 24.04.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
05.09.2022 - 31.12.2022
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Business
- Opetuskielet
- suomi
Arviointiasteikko
0 - 5
Tavoitteet
Opiskelija tunnistaa eri viini- ja oluttyyppejä, oppii niiden valmistusmenetelmät ja tärkeimmät tuotantoalueet sekä ymmärtää makuun, laatuun ja säilyvyyteen vaikuttavat tekijät. Opiskelija hallitsee viinien ja oluiden tarjoiluetiketin sekä tutustuu viinitermistöön ja aistinvaraiseen arviointiin.
Ymmärtää ruoka- ja juomayhdistelmien merkityksen asiakaskokemuksen rakentamisessa.
Toteutustavat
Opetus on lähiopetusta työjärjestykseen merkittyinä aikoina. Osa opetuksesta järjestetään Kajaanissa kontaktiopetuksena ja osa Teamsin välityksellä. Kajaanin kontaktiopetuspäiviin ei pääsääntöisesti ole mahdollista osallistua etäyhteydellä. Luentoja ei nauhoiteta.
Suoritustavat
Opintojakso sisältää luentoja ja käytännön aistinvaraisia harjoituksia. Opintojakson läpäisy edellyttää annettujen harjoitustehtävien tekemisen sekä lopputenttiin osallistumisen. Opintojakso edellyttää 135 tuntia opiskelijan työtä. Opintojakso ei sisällä vaihtoehtoista suoritustapaa, mutta aikaisempi osaaminen voidaan tunnistaa ja tunnustaa.
Sisältö
Tärkeimmät viini- ja oluttyypit
Valmistusmenetelmät
Juomien tuotantoalueet
Juomien tarjoilu
Vastuullisuus
Ruoan ja juoman yhdistäminen
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Osaa maistaa ja tunnistaa erilaisia oluita ja viinejä sekä ymmärtää niiden tarjoilun periaatteet. Tunnistaa yleisimmät juoma-trendit.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Osaa kuvailla ja analyisoida oluiden ja viinien makuominaisuuksia sekä soveltaa osaamistaan asiakaslähtöisesti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa suunnitella asiakaslähtöisen juomatarjoilun nykytrendien näkökulmat huomioiden sekä osaa arvioida oman tieto/taitonsa kehittymistä.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty/Hylätty