Matkalla viinien ja oluiden maailmaan (5 op)
Toteutuksen tunnus: AM00BL13-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
11.04.2022 - 24.04.2022
Ajoitus
05.09.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Business
Opetuskielet
- Suomi
Opettaja
- Annamaija Juntunen
Ryhmät
-
VAPVAL2022VAPVAL2022
Tavoitteet
Opiskelija tunnistaa eri viini- ja oluttyyppejä, oppii niiden valmistusmenetelmät ja tärkeimmät tuotantoalueet sekä ymmärtää makuun, laatuun ja säilyvyyteen vaikuttavat tekijät. Opiskelija hallitsee viinien ja oluiden tarjoiluetiketin sekä tutustuu viinitermistöön ja aistinvaraiseen arviointiin.
Ymmärtää ruoka- ja juomayhdistelmien merkityksen asiakaskokemuksen rakentamisessa.
Sisältö
Tärkeimmät viini- ja oluttyypit
Valmistusmenetelmät
Juomien tuotantoalueet
Juomien tarjoilu
Vastuullisuus
Ruoan ja juoman yhdistäminen
Arviointiasteikko
0 - 5
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa suunnitella asiakaslähtöisen juomatarjoilun nykytrendien näkökulmat huomioiden sekä osaa arvioida oman tieto/taitonsa kehittymistä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Osaa kuvailla ja analyisoida oluiden ja viinien makuominaisuuksia sekä soveltaa osaamistaan asiakaslähtöisesti.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Osaa maistaa ja tunnistaa erilaisia oluita ja viinejä sekä ymmärtää niiden tarjoilun periaatteet. Tunnistaa yleisimmät juoma-trendit.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty/Hylätty
Lisätiedot
Opintojakso toteutetaan syksyllä seuraavasti luokkatilassa TA1 1L159:
ti 3.9., klo 15.30-17.30
ti 10.9., klo 15.30-17.30
ti 17.9., klo 15.30-17.30
ti 24.9., klo 15.30-17.30
ti 1.10., klo 15.30-17.30
ti 8.10., klo 15.30-17.30
ti 22.10., klo 15.30-17.30
ti 29.10., klo 15.30-17.30
ti 5.11, klo 15.30-17.30